reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

TruskawkowaMamba - wygląda mi to na skok rozwojowy. Pocieszające jest to, że nie ważne czy trwają krócej czy dłużej - zawsze mijają, tak że trzymaj się :-).

Przetestowałam nosidełko na zakupach w markecie. Po paru minutach okazywania niezadowolenia Emma się ululała i spała :-). Pozytywnie:-)
Dziś rano jedziemy na usg wątroby. Musze Emmie zrobić przed samym usg co najmniej 2, 5 godziny przerwy w jedzeniu, żeby nie była zbytnio zagazowana w jelitach bo może to utrudnić badanie . Coś czuję, że będzie wrzask :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Nocne karmienia czyli akcja pod kryptonimem "FEED ME"
Madzikm jak miło widzieć, że ktoś jeszcze nie śpi :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Moj wstal o 3:30 i kryptonim "feed me" mam juz za soba. Teraz sie doje bo przez noc mam cyce jak donice :-) Mlody bedzie ucztowal. Szkoda tylko ze duzo mleka daje tylko po kilku godzinach nocnych. W dzien dalej max 90 ml z obu cycorow :dry: A w czwartek ide na wesele. Ciekawe jak mi wyjdzie odciaganie pokarmu co 3 h w kiblu :-D

Aha, zapomnialabym sie "pochwalic" ... ze i mnie dopadl juz okres :baffled: Nie zebym sie stesknila ... bueeee. W ogole natknelam sie w sieci na produkt o wdziecznej nazwie KUBECZEK MENSTRUACYJNY. Ktoras z Was dsziewczyny uzywa moze tego? Bo ja sobie chyba przetestuje :confused:

Dołączę się do nocnych krówek :-D
Nie powiem - wygodne to karmienie piersią w nocy. Jakbym miała grzać butlę to by mi się nie chciało a czeka mnie to już w sierpniu. No chyba że młoda po jakiejś kaszce prześpi większość nocy :-)

Magda - prognoza dla mnie też koszmarna. A to dopiero początek czerwca.
Zovita - kiedyś przymierzałam się do tego ustrojstwa, ale zaszłam w ciąże, a potem zupełnie zapomniałam o tym. Nie znam też nikogo kto by używał kubeczka (i się tym chwalił)
Madzikm - Nocne karmienie piersią to jak dla mnie najlepsza sprawa - nawet nie pamietam kiedy się budziłam. A czemu masz zamiar rezygnować z karmienia piersią?

Zuzanko - 25 sierpnia wracam do pracy bo kończy mi się macierzyńskie (tylko pół roku w Irlandii) a nie mam ochoty ściągać mleka w pracy gdzieś po toaletach. Tak że już w lipcu wprowadzę jedną butelkę formuły, potem jakąś kaszkę i pożegnamy się pomału z karmieniem piersią :-(
Kurcze, mała mi zjadła o 7:10 a badanie mamy o 10:30. Nie ma szans żeby mi tyle wytrzymała. Może jej wcisnę cyca po ósmej na chwilę :dry:

Moje dziecko ostatnio nie chce jeść ciepłego mleka... przed wczoraj przez cały dzień zjadł może łącznie ze 2 butelki. Dopiero jak wkurzona dałam mu taką niezjedzoną i odstaną porcję to mało smoczka nie połknął. Przetestowałam i wychodzi że ciepłe mleczko blee.

reklama
Madzik dwa razy przerabiałam takie ściąganie w toalecie po 2 razy dziennie, nic fajnego, cieszę się, że teraz macierzyński długi i ominie mnie ta przyjemność.
też nie wyobrażam sobie szykowania butli w nocy, Ewa od razu taki alarm podnosi, zanim bym się z butlą ogarnęła to cały dom byłby na nogach.

Przed 8 spacerek zaliczyłyśmy i na tym chyba dziś koniec, skwar od rana straszny.

Do góry