reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Dziewczyny - serdeczne gratulacje dla Was wszystkich. Ja niestety przez komplikacje związane z ciążą nie byłam w stanie brać czynnego udziału w pisaniu na forum. Cieszę się z Wami wszystkimi, że macie już swoje maluszki. Pozdrawiam serdecznie - powodzenia i cierpliwości :-)

Hej Dziewczyny,

Dawno tu nie zaglądałam bo po prostu brak mi czasu. Każdą wolą chwilę przeznaczam na drzemkę.. Jestem cały czas zmęczona i mega śpiąca... Nie wiem co się ze mną dzieje :-( Dodatkowo Mały od nowa zaczyna mieć problemy z łapaniem piersi i jedzeniem, jak już złapie cycka to je tak jakby ktoś mu go wyrywał i przez to wiecznie ulewa, trzeba z nim długo chodzić żeby mu się odbiło bo inaczej płacze i się pręży:no: A je jakoś krótko i boje się, że się odwodni :-(

W ogóle byłam w przychodni zapytać o szczepienia ile kosztują i czy trzeba się rejestrować to dostałam zjebkę, dlaczego na kontrolą wizytę po 4 tygodniach nie przyszłam, na co ja oczy jak wytrzeszczam i pytam jaką kontolę ???????????? Położna Medium pieprzone przylazi do mnie raz w tygodniu siedzi po 1,5 godziny i chrzani o tym że jej facetowi nie staje bez środków farmakologicznych a nie mówi mi o takich rzeczach???!!!!! No myślałam, ze wyjdę z siebie i zadzwonię do tej kretynki i jej nawrzucam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Musiałam wysłuchiwać jaka jestem nieodpowiedzielna, że nie wiem jak dziecko mi na wadze przybiera ale przecież ta debilka nie ma nawet wagi to z mężem sami Szymka ważyliśmy na naszej wadze ale to tak pi razy drzwi wiedzieliśmy ile przybiera... bo ona na oko ocenia ile może dziecko ważyć:wściekła/y: Całe szczęście wszystko z Małym w porządku, przybrał 1,2 kg patrząc na wagę urodzeniową więc nie jest źle, ale ile strachu się najadłam i wstydu to moje:wściekła/y:

Dzien dobry

Wczoraj dalam mlodemu butle na noc bo po calym dniu cycowania na wieczorne karmienie malam "puste zbiorniki" . Efektem tego byla pieknie przespana noc sliczna i spokojnie robiona kupa rano i teraz po zjedzeniu obydwu cycow a malo tego nie bylo po nocy spi ksiaze a ja szukam chusty na prezent dla chlopa na dzien ojca. Ktoras z Was moze cos polecic???? Szkoda ze zadna nie uzywa pieluszek wielorazowych lubie znac opinie mam.
Dzis idziemy na usg bioderek a jutro oficjalne wazenie. Padna rekordy jak nic.
Wstreciuchy jestescie z tymi pasujacymi spodenkami:-p. Ja wrocila do wagi sprzed ciazy ale biodra mi sie rozeszly chyba bo w pasie wsio ok w udach ok a scisk w dupsku jest a nie powinien bo jak go ostatnio ogladalam w lustrze to sama widzialam ze mieszka w nogawkach spodni .....fuuuuuuu. Zero formy!!!! Na szczescie na wesele do Krakowa nie jade w lipcu wiec nie musze sie spinac kupnem rusztowania dla mojego ciala ale nie powiem wybawilabym sie.

Pieknej pogody Wam zyczyc nie muszę wiec zyczę pieknie spedzonego dnia. Trzymajcie się chude laski.

Ostatnia edycja:
Madzikm - przyznaję, że w Twojej sytuacji pozostawanie przy cycu nie jest oczywiste. Przy takiej nieregularnosci mm może być pepszym rozwiązaniem - a jak.dziewczyny piszą - w nocy też da się je szybko przygotować :-) poza tym słyszałam legendy, że są półroczne dzieci, ktore przesypiają noce...
Mika - a jak dziś Twoj humor?
Loka - szybkiego powrotu do zdrowia
Agmaa - mój też krótko je i dość często ulewa, ale wygląda na to że czuje sie dobrze. Myślę że dziecko by dało znac jakby mu płynów brakowało.
Przebojów z wizytami współczuję. I nie masz obowiązku wiedzieć jak często należy chodzić na wizyty - po to jest ta nieszczęsna położna żeby Cię o takich rzeczach informować. Przynajmniej moja tak robi.
MamaO - też bym się pobawila na imprezie ale termin taki, że będziemy musieli isc z dwójką dzieci. Hehe - zabawa na całego ;-)

Moja starsza mnie zdumiewa - wczoraj bez oczywistych przyczyn nie mogła zasnąć do 24... a dziś już urzeduje :-o

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Od rana grzeje. Właśnie piję kawkę i jak mała zaśnie idę kosić trawę. Wczoraj rano kosiłam 2 godziny i skosiłam może połowę, dzisiaj pora na resztę. Mąż nie może kosić, bo jest na chorobowym.

Kinga nawet tak źle tego upału nie znosi, tylko domaga się cyca co 2 godziny. Raz dziennie daję jej coś do picia.
Wiem, że mleko ma być ciepłe, ale woda też? Napiszcie mi czy można dawać wodę w temperaturze pokojowej czy trochę cieplejszą.

Mika poprawy humoru życzę.
L-oka zdrówka.

MamaO. O ile kilogramów pozbyłam się sporo to sporo w pasie zostało i nie dopinam się w większość spodni. A jak cudem się upcham, to wyłazi z nich oponka :no:

Zazdroszczę powrotu do wagi z przed ciąży mi nadal ciąży 10 kilo ale jeszcze 2 tygodnie i ruszam z ćwiczeniami to może się coś ruszy :-)

Witam:)

Ufff jaki upał:( Ja na razie tak krótko moje dziecie pcha raczke do buzi jak szalone:? To chyba nie zabki bo za wczesnie ale co to powoduje? Wydaje mi sie ze mu sie pic chce wiec mu daje ale to chyba jecnak nie to:no:

Edysiek ja mleko daje cieple ale wode w te upaly tylko lekko cieplejsza od temp pokojowej a jak nie mam gdzie podgrzac to taka

Witam,

Ale mi to moje dziecie daje popalić :no: Nie lubi spacerów i jak tylko pakuje go do wózka i wychodzimy z domu to zaczyna się drzeć w niebogłosy. Na rękach jest ok, ale wózek jest wcieleniem szatana :wściekła/y: Miałam sobie w sobotę od niego odpocząć i poszłam na babski wieczór. Na wszelki wypadek odciągnęłam łącznie 1,5 l mleka. I co? I książe rozdarł pyska, bo on nie będzie ciągnąć butli, bo ta tak jak wózek jest wcieleniem zła. Więc matka leciała do domu pędem i musiała skapitulować i dać mu cycka mimo, że wypiłam lampkę wina :no:

Wodę podaję w temperaturze pokojowej, a że jak już wspomniałam Młody nie toleruje butli namaczam mu smoczek w wodzie i tak podaję. Oczywiście smoka też nie ciągnie więc muszę mu go trzymać, a on wtedy go sobie gryzie.

Kroczek Julek już jakiś czas temu zaczął sobie wkładać rączkę do buzi i myślę, że powodem tego jest fakt, że właśnie odkrył, że ją ma.

Edysiek u nas w ciągu dnia cycek co dwie godziny to norma i teraz w te upały Julek dopomina się co godzinę.

Idę zaraz na działkę, rozbiorę Julka na golasa i położę pod drzewem na przewijaku. Niech se pofika z jajkami na wierzchu. Oczywiście najpierw czeka mnie droga przez mękę, czyli w akompaniamencie wrzasku.

A tak w ogóle to czy wasze dzieci dużo się śmieją? Julek śmieje się tylko rano jak się obudzi. Później rodzice tak spier***ą mu humor, że nie masz na to szans.

reklama
AGUNIA z kąd ja to znam,ja moją najpierw muszę ululać i dopiero śpiaca mogę do wózka wsadzić,dziś całą drogę do przedszkola darła sie jak szalona a zpowrotem niosłam ją i wózek pchałam.dlatego ja na spacery nie chodze,wózek pod domem i śpi;-).

doczytałąm was ale nie mam jak odpisać,w niedzielę impreza a ja mam cały dom do posprzątania i szykowanie potraw na 23osoby.
Wczoraj złąpałam doła do tego bo to drżenie mięsniowe to okazało się że mała urodzila sie niedotleniona i taki skutek,no i główka opada jej na jedna sronę i czeka nas rehabilitacja :no:,z kad to niedotlenienie?masakra

Ostatnia edycja:
Do góry