reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam niedzielnie i upalnie :-)

Wczoraj starszak miał impreze urodzinową, zadowolony wyszalał sie i padł ok 21.:-)
Młodszy odpukac osttanio wieczorami aż tak strasznie nie płacze, wprawdzie zasypia długo bo ok 1 godz i tylko na rączkach ale chociaz bez ryku.

Kroczek - ja tez jeszcze mam lekki brzuszek, myślę że to przez to że jem i jem i nie mam jak sie odchudzac, mam duzy apetyt teraz na słodycze i niby po CC tez dłużej dochodzi sie do siebie. Po pierwszej ciązy SN juz tydzień po byłam taka jak przed ciążą, ale wtedy to też stosowałam dietę,

Głowa mnie dzisiaj boli, upał wielki, wiec siedzimy w domu bo chociaz mamy chłodno, a na spacer to dopiero wieczorem wybierzemy sie.

Edysiek - ale fajny staw:-) My mamy oczko wodne ale tam nigdy nie kąpalismy sie bo do tej pory mielismy tam rybki a teraz to nawet żaby zaległy sie i fajnie kumkają. Ale wczoraj już nalalismy do naszego dużego basenu wodę i starszak nie moze sie doczekac kiedy bedzie kąpał sie.

reklama
A ja sie poryczałam bo u nas upał a ja w krótkie spodenki się nie mieszczę !!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

A ja siedzę z młodym w domu bo na podwórku nie ma czym oddychać.....starszak biega ale też muszę go na bajkę zawołać bo coś mi ochrypł.....ta krtań mnie wykończy w tym roku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ha a ja o dziwo we wszystkie spodenki już wchodzę ( bo jeszcze tydzień temu nie było na to szans...):tak::tak:

A ja siedzę z młodym w domu bo na podwórku nie ma czym oddychać.....starszak biega ale też muszę go na bajkę zawołać bo coś mi ochrypł.....ta krtań mnie wykończy w tym roku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ha a ja o dziwo we wszystkie spodenki już wchodzę ( bo jeszcze tydzień temu nie było na to szans...):tak::tak:

Szczęściara jesteś :)
Co nie zmienia faktu, że pogłębiłaś moją depresje :D :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Z tego co kojarzę nie mieszczenie sie w spodnie może wynikać nie tylko z nadliczbowych kg, ale też z rozszerzenia miednicy. W każdym razie po poprzednim porodzie do wagi wróciłam po ok pół roku, na poczatku tej ciąży jeszcze schudłam, a i tak były rzeczy w których nie mogłam się dopiąć. Nie wiem czy to pocieszające ;-)
Ja z figury jestem zadowolona - tzn nie ma rewelacji, jest flaczek i pupa o dwa rozmiary większą, ale na to byłam gotowa. A z wagi zostało mi tylko 1.5kg (3,5 do ideału). O żadnych zajeciach sportowych na razie nie ma mowy, ale dwójka maluchów powinna wystarczyć ;-)

U nas też upał - dzieci śpią, mąż śpi, a ja myślę co tu na obiad zrobić. Na dworze byliśmy od 9 do 10 i już było nieznośnie. W najblizszych dniach planuję wychodzić z mężem (tj on do pracy a my na dwor) - tak koło 7:30. Ze śniadaniem dla Mlodej w plecaku. Zobaczymy czy się uda. A może wybiorę sie do moich rodziców - stary poniemiecki dom na takie upaly jest najlepszy. Minus ze to 120km i musiałabym sama jechać. .. jeszcze pomyślę.

Edysiek - jak ja Ci zazdroszczę stawu. Dziecka śpiącego w nocy też bym zazdroscila, ale Misiek spi zwykle od 23 do 4, a potem do 7 i to mi wystarcza do szczęścia.
TruskawkowaMamba - tak jak nigdy sie nie malowalam tak ostatnio zaczelam sobie chociaz podklad nakładać i trochę oczy podkreślać, bo szara twarz widoczna w lustrze samopoczucia nie poprawiala. I jest zdecydowanie lepiej. O ile nie zapomnę zmyć malarstwa przed spaniem :-O
Oliwia - mmm... basen :-)
Madzik - mam podobne nosidło jak to które kiedyś tu wklejalaś. Z niego korzystasz? U mnie rządzi chusta - jeszcze nie trafilam na nosidelko w ktorym mi byloby wygodnie.

reklama
Do góry