reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Szybka akcja była - zmiana pieluchy, flacha z zaskoczenia i juz prawie go miałam do łóżeczka odstawiać a tu oczy jak 5 zł. Ciekawe kiedy padnie :/

Jeśli chodzi o siłownie to ja odpadam bo moj mąż pracuje raz do 16 a innym razem do 23 wiec nie jestem sobie nic w stanie zaplanować. On teoretcznie też bo ile godzin bedzie pracował to dowiaduje sie w danym dniu a i tak potem okazuje sie inaczej. Ale i tak sie skończy pewnie "ćwiczę od jutra".

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Grrr... juz 4 raz aplikacja zawiesiła mi się właśnie, gdy miałam dodać posta :-/
Ale nawet komp mi odmawia posłuszeństwa (wczoraj poinformował mnie np. że "nie mam uprawnień do jego zamknięcia "
Misiek jest dość grzeczny, szczególnie na tle waszych dzieci. Ładnie śpi, mało płacze, tyle że późno zasypia. Za to starsza realizuje projekt "pamiętaj że masz dziecko" w 200 %. Śpi i je nieregularne, dużo krzyczy/płacze, w nocy często się budzi. Mam nadzieję że to przejsciowe.

Ostatnia edycja:
Zuzanka mam nadzieje ze Twojej corce szybko przejdzie. U nas dzisiaj noc w porzadku, starszy obudzil sie tylki raz ale nie wymagal wiekszej interwencji. Za to usypianie wieczorne trwalo prawie godzine. No ale babcia u nas jest od czwartku wiec jest "dopieszczony" bo jak mama nie ma dla niego czasu to babcia sie pobawi, przytuli i jeszcze ciastko da... myslalam ze pojedzie dzisiaj do domu, ale zostaje do srody....

Dzisiaj jedziemy wszyscy do tesciow. Bedzie meza siostra z rodzinka i tesciowej brat z rodzinka wiec ogolnie duzo ludzi, dzieci i halasu. Dobrze ze pogoda ladna to na dworze bedziemy siedziec.

Witam :-)
My wczoraj cały dzień spędziłyśmy na dworze. Starsza kąpała się w stawie (mamy własny) a młodsza spała w cieniu obok. Albo leżała na kocyku.
A staw mamy taki WP_002166.jpg

Moja córcia dzisiaj obudziła się tylko raz :szok: i to po 4. Jak się obudziłam o 2 to patrzyłam czy wszystko z nią ok. A poszła spać po 21, więc nie jadła prawie 8 godzin. Później wstała o 7:30 i nawet się wyspałam.
Moje cycki trochę odpoczęły, choć już były pełne. Ale moje żarłoczne dziecko już mi jednego pogryzło, a drugiemu niewiele brakuje :baffled:

Współczuję dzieci domagających się uwagi. Mam nadzieję, że tym razem jakoś ominie nas skok rozwojowy. Bardziej boję się upałów, że to przez pogodę może mała być marudna.

Załączniki

• WP_002166.jpg
    WP_002166.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 36
Szok, zdziwienie, niedowierzanie... mój syn obudził się dzisiejszej nocy RAZ - o 2:30 wywalił butlę, i powtórkę zrobił o 6 rano :) teraz nadal śpi :-) nie wiem co mu się stało, ale dzisiaj minie tydzień od kiedy jest grzeczny. Nie piłuje japy całymi dniami bez powodu, tylko czasem pomarudzi jak coś chce. Co prawda większość dnia na rękach ale dobre i to, wcześniej NIC nie pomagało jak się rozbujał.
Aż nie wiem co sądzić, bo boję się że ta poprawa to tylko chwilowa. Nic nie zmieniliśmy żeby można było to przypisać czemuś, ot, dokładnie w dzień dziecka pół dnia darł pyska jak opętany w końcu wsadziliśmy go w wózek i poszliśmy w miasto i pierwszy raz w życiu mały przespał 3 godziny na raz w dzień i od tamtego momentu złote dziecię.
Nie wiem co o tym myśleć :-)

Niestety, jesteśmy chorzy :/ ja zmarzłam i się przeziębiłam i sprzedałam syfa niuniowi :/ trochę pokasłuje i ma gluta ale podleczamy i się nie pogarsza. Mimo to nadal fajny bobas, nie marudzi :-)

U mnie też noc należała do mega spokojnych. Obudził się raz o 3:30 i dopiero o 7:30. Zjadł i niby śpi ale tak czujnie jak zając pod miedzą. Ciekawe jak długo.
Zapowiada sie upalny dzień.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Czesc mamuski.
Prosze o pomoc - przymierzam sie do kupienia pieluszek wielorazowych ale nie znam sie na wkladach. Potrzebna mi opinia na ten temat. Mlody ma chyba uczulenie na pieluchy jednorazowe i strasznie placze jak je zakladam. W dodatku woli mi robic w tetrę, wiec skoro jest taki eco to co ja bede z nim polemizowac.

hej mamcie:-)
U nas noc jak zwykle super-pobudka o 4, a potem dopiero o 8:30:-D I teraz już śpi(ma swoją godzinę, nie ważne o której wstanie->przychodzi 10 i musi iść spać bo inaczej wyjec się załącza).
Ja już włoski zrobione teraz jeszcze makijaż i mogę spokojnie kawkę wypić:-D:tak:

Miłej niedzieli laseczki i oby dzieci się zlitowały i poszły dziś wcześniej spać:tak::tak:

Cześć Laseczki!
Nie było mnie tu wieki. Zawsze jak wpadalam to tylko wrzuciłam,że ogarniam rzeczywistość. No i nadal ogarniam :-)
Moj komp niestety się skiepscił wiec pisze na tablecie, czego nie lubię. Dziś niedziela, świąteczny dzień, więc usiadłam na tyłku w końcu. Muszę zrobić obiad, ale mi sie nie chce...
Po krótkce: Marek jest w miarę spokojny, coraz ciekawszy swiata, mały grubaskiem, ostatnio ważył ok 5,7kg. W nocy śpi ze mną, nie przeszkadza mi i,e razy sie budzi w nocy. Jestem na diecie antyalergicznej, czyli: bez nabiału i głównych alergenów, do tego na lekkostrawnej. Brzuszkowych problemów nie mamy. Jedynie co jak nałyka sie powietrza to duzo odbija i często. Maruś uśmiecha sie i jakieś dźwięki "kontaktowe" wydaje.
Starsze dzieci przyjęły go z miłością i troską, jestem z nich dumna. Bardzo. Muszę chwilowo kończyć, postaram sie odezwać. Jak najszybciej.

reklama
Hej dziewczyny.
Miałam dziś dwie pobudki w nocy to nie tak źle. Byłabym bardziej wypoczęta tylko mała wstała o 6 rano i dopiero teraz poszła spać. Po tym jak ją uśpiłam w nosidełku leży już 10 minut w wózku. Ciekawe jak dlugo :baffled:
U nas dziś na przemian słońce i ulewy - nie cierpię takiej pogody bo nie wiadomo czy iść na spacer czy nie iść.

Ps i dziesięć minut to wszystko. Już się obudziła I się krzywi:baffled:. Zaraz pewnie usłyszę ryk:baffled:Jezu co jest z tym dzieckiem, że nigdzie nie poleży i nie pośpi:wściekła/y::no:

Do góry