reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

nie podaje koperkowej tylko czasem rumiankowa. Naczytalam sie, ze koperkowa to wzmaga gazy i brzuszek boli malego, ale moze sprobuje? jak podajesz te herbatke?

Tak ja podaje po 10ml dwa razy dziennie. Bąki puszcza owszem a przy tym nieraz dodatkowo małe kleksy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Cześć Dziewczyny!
Czy mogę do Was dołączyć? Co prawda jestem wczesną majówką, ale chciałabym dołączyć do mam które mają już choć troszkę doświadczenia :-). Mam na imię Kasia, mieszkam w Krakowie i córkę urodziłam 2. maja :-)
Mam kilka problemów, a raczej wątpliwości z którymi się borykam, a może uda mi się coś komuś doradzić?:-D
Zacznę od największego znaku zapytania.. otóż Mała gdy się przebudza bardzo dziwnie się zachowuje (oczywiście dla mnie dziwnie, jako niedoświadczonej, ale trudno stwierdzić, czy to normalne czy nie)...Przewraca oczami, tak, że widać jej białka, wyrzuca energicznie i rączki i nóżki do góry i sprawia wrażenie niedobudzonej nawet przez godzinę.. potem albo się "dobudzi" albo uderza w ryk i oczywiście wtedy też dobudza.. czy któraś z Was ma/miała podobnie? dość to przerażające, a lekarz w zasadzie zingnorował ::-( i druga kwestia - odnośnie karmienia - zasypia w trakcie, wypije 20 czy 50 i zaśnie.. potem dopija, ale prawie nigdy nie zdarza jej się wypić tyle ile powinna na raz :( przybiera na wadze dobrze, ale jest to potwornie uciążliwe... jakieś doświadczenia? rady?

Witajcie kobitki:)
Siadłam na chwilkę bo moje dziecię śpi ale coś ostatnio zdarza mu się awanturować przed zaśnięciem:/ Wypija mleczko, czasami juz na śpiku końcówkę. Biore na ramię żeby się odbiło i jak sobie beknie to kładę do łóżeczka no i po 5 min otwiera oczy i wrzask ale to taki że nie ma pozycji w ktorej byloby ok. Nie wiem czy to jest zwiazane z jedzeniem bo czasami sie tylko to zdarza i to glownie w dzien. Śmiem twierdzic ze to histeria:) Dopiero jak sie uwyje to ze zmeczenia zssypia:/

Katjuszkaa a może masz butelkę taką co z niej słabo leci. Ja tteż tak miałam i zajmowalo mi karmienie 1h a zmienilam na butelke Dr Brown's i karmie teraz 15min:) Na poczatku sie krztusil ale juz teraz sie nauczyl jak to sie robi:)

Dziewczynki pozdrawiam i duzo sil nam wszystkim zycze do tych naszych Maluszkow:)

Tak jak przewidziałam dziś dzień marudy/wyjca czyli nam sie sprawdza teoria dzień ok i potem dzień do D.... :/ od rana na rękach i każde odłożenie do łóżeczka kończy się "łaaaaaaaaa"

Dodatkowo wyglada jakbym go za karę wrzuciła w agrest bo sie tak podrapał :/

No to tyle z nowości :D

Aaaa jeszcze mi sie przypomniał tekst mojego męża z wczoraj jak mały zaczął troszkę świrować przed kąpielą "Filipku synku co Ty tak czoło marszczysz, wyglądasz jak stara papryka" heheheh

MIKA dobre porównanie mąz znalazł,hi.
MARCIA oj biedna ty,dwójka maluszków wymagających opieki,ja mam ten plus że starszak mi się samodzielny bardziej zrobił.
KROCZEK a może czuje niedosyt po jedzeniu i dlatego tak płacze?
TRUSKAWKOWA u nas niestety kupa co 3dni,na bączki daje kropelki bobotic,ale też zdarza jej się krzyknąć przed pruknięciem

Moja lalunia dzisiaj przechodzi samą siebie,cały dzień śpi,budzi się tylko na mleczko.w nocy tez sielanka zasnęła o 19,30 a wstała o 2,potem o 5,30,tak to można mieć dzieci;-).Chyba odsypiała bo wczoraj to masakra była cały dzień na rękach a o spaniu nawet mowy nie było i w nocy też dawała popalić.Dzisiaj jedziemy na grila,ciekawe jak się będzie sprawować jak się wyśpi teraz:-D

Kroczek u nas po odbi iu obowiazkowo dojedzenie. Tyle powietrza puszcza ze znowu głód czuje.
Kuzwa co to jest ten tradzik nemowlecy? 3 dzieci mam i ani razu nei mialam problemu z cera dopiero teraz widze ze mlody ma i kaszaki i potowki. Chyba to sa potowki bo nagle wystapily takie czerwone gesto na czole i polikach niektore sa ropne jak zaawansowane potoweczki . Krochmal poszedl w ruch ale sie zastanawiam czy nie isc w pon do lekarza. Jak to leczyc zeby nie przesuszyc skory dziecku????
U nas byl wlasnie ropny tradzik, pokaz lekarzowi. U nas przemywacie cienka gencjana pomoglo tylko mocno trzeba odcisnac izmieniac waciki zeby nie roznosic a po 20 min. Smarowalam na zmiane krem trojaktywny emolium i masc nagietkowa. Tylko to po konsultacji z polozna. A standard leczenia to przemywanie przegotowana wodą.

Cześć Dziewczyny!
Czy mogę do Was dołączyć? Co prawda jestem wczesną majówką, ale chciałabym dołączyć do mam które mają już choć troszkę doświadczenia :-). Mam na imię Kasia, mieszkam w Krakowie i córkę urodziłam 2. maja :-)
Mam kilka problemów, a raczej wątpliwości z którymi się borykam, a może uda mi się coś komuś doradzić?:-D
Zacznę od największego znaku zapytania.. otóż Mała gdy się przebudza bardzo dziwnie się zachowuje (oczywiście dla mnie dziwnie, jako niedoświadczonej, ale trudno stwierdzić, czy to normalne czy nie)...Przewraca oczami, tak, że widać jej białka, wyrzuca energicznie i rączki i nóżki do góry i sprawia wrażenie niedobudzonej nawet przez godzinę.. potem albo się "dobudzi" albo uderza w ryk i oczywiście wtedy też dobudza.. czy któraś z Was ma/miała podobnie? dość to przerażające, a lekarz w zasadzie zingnorował ::-( i druga kwestia - odnośnie karmienia - zasypia w trakcie, wypije 20 czy 50 i zaśnie.. potem dopija, ale prawie nigdy nie zdarza jej się wypić tyle ile powinna na raz :( przybiera na wadze dobrze, ale jest to potwornie uciążliwe... jakieś doświadczenia? rady?
U mnie mama czekala na ten odruch odrzucania rak. Ale nie wiem co z oczkami... ja bym porozmawiala z polozna lub innym pediatra jak Cie to niepokoi.
Mika swietne porownanie z tym agrestsm :happy2:

Auliya dzięki za radę zaraz wypr. Boziu co ja sie z tym gniewnym czlowiekiem mam dzis :no:rece do samej podlogi........... padam na twarz a to dopiero polowa dnia masakra

Mama O my robilismy nadmanganian 1 tabletka na litr przegotowanej wody po zmianie wkladałam w wacik do szklanki i jak torebke z herbata do uzyskania ciemnego fioletu i wyrzucic. u nas bylo zalecenie co zmiane pieluszki czyli dosc czesto...

Jaki tu spokój ....od dwóch godzin staram się uśpić Młodego i jakoś nam nie wychodzi. Nie ryczy wręcz przeciwnie ma teraz humor aż za dobry :D

reklama
Ale cisza... ciekawe czy dzieci takie absorbujace czy zaczal sie okres korzystania z ladnrj pogody.
My dzis na festynie bylismy o maly wlos moj 5 latek dostal gazete o czarnobylu grr:angry: udalo mi sie wymienic bo bym sie wsciekla a dziecko ze mna.
Skozystalam za to z wkladek lovi ktore byly przy laktatorze i to pierwsze ktore sie do mnie nie przyklejaly, ale tez nie przeciekalam duzo to musze jeszcze potestowac :)

Do góry