reklama
sandra910107
Fanka BB :)
Witam się po tak długiej przerwie . Przepraszam za nie obecność ale brakuję mi czasu i czasami sił
Nie wiem od czego zacząć , ale tak w skrócie mała na ogół spokojna
tydzień temu przechodziła trudny okres a ja razem znią płakała 4 dni pod rząd
przy tym nie śpiąc po 6 h 5-10 minutowe przerwy poprostu masakra okazało się że to
kolka zadarzaja się problemy z kupką ale po za tym ok .
W czoraj odbyo się nasze szczepienie pierwsze ale na szczęście spała dużo raz tylko
musiałam podać czopek , no i trądzik nie mowlęcy ale ładnie schodzi
muszę tylko 3 razy dziennie oczyszczć skóre octeniseptem .
No pojawiła się ciemieniucha. Pati waży 4,5 kg karmię ją raz dziennie
wieczorem butelką . I to na tyle jak na razie bo właśnie się obudziła
pozdrawiam was serdecznie buziakii :*
madziolina nam lekarz zalecił na kupki szare mydło . ulepiamy mała kulkę podobną do czopka i wkładamy sama wiesz gdzie i po chwili kupka idzie bez problemu .
Nie wiem od czego zacząć , ale tak w skrócie mała na ogół spokojna
tydzień temu przechodziła trudny okres a ja razem znią płakała 4 dni pod rząd
przy tym nie śpiąc po 6 h 5-10 minutowe przerwy poprostu masakra okazało się że to
kolka zadarzaja się problemy z kupką ale po za tym ok .
W czoraj odbyo się nasze szczepienie pierwsze ale na szczęście spała dużo raz tylko
musiałam podać czopek , no i trądzik nie mowlęcy ale ładnie schodzi
muszę tylko 3 razy dziennie oczyszczć skóre octeniseptem .
No pojawiła się ciemieniucha. Pati waży 4,5 kg karmię ją raz dziennie
wieczorem butelką . I to na tyle jak na razie bo właśnie się obudziła
pozdrawiam was serdecznie buziakii :*
madziolina nam lekarz zalecił na kupki szare mydło . ulepiamy mała kulkę podobną do czopka i wkładamy sama wiesz gdzie i po chwili kupka idzie bez problemu .
madziolina_p
Witam i ja słonecznie
Jak się mi Dzieć obudzi to karmienie, poranna toaleta, wózek i na ogródek
Auliya - to Ci pięknie laktacja wystrzeliła.
MADZIOLINA - mój robi 1-2 kupy też na mm. W sumie to oprócz tego, że jest ryk przy przebieraniu to nie ma z tym żadnego problemu. A podajesz swojemu herbatke koperkową ? Dodatkowo możesz mu delikatnie na zgiętych kolankach podciągać nóżki do brzuszka no i ciepła (podgrzana suszarką) pieluszka na brzuch.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
nie podaje koperkowej tylko czasem rumiankowa. Naczytalam sie, ze koperkowa to wzmaga gazy i brzuszek boli malego, ale moze sprobuje? jak podajesz te herbatke?
madziolina_p
Sandra, tylko on nie ma zatwardzenia, bo kupka jest luzna, chyba taka jaka powinna, tylko ze sie meczy jak prze
Z
Zovita
Gość
Madziolina takie prezenie sie u malucha jest chyba w pewnym stopniu "normalne". Male dzieci nie maja jeszcze takiej kontroli nad zwieraczem i dopiero sie ucza go uzywac. Lekarz mi mowil ze jesli maly krzyczy przy robieniu kupki ( ale juz strikte przy tym koncowym parciu ) to jest wlasnie taka naturalna reakcja. Ale kazde dziecko inne i oczywiscie nie zachecam do ignorowania problemu jezeli uwazasz ze malutki bardzo cierpi.
madziolina_p
nie cierpi az tak, zeby mega plakal, ale nie prezy sie tylko przy koncu tylko np przez godzine przed
Z
Zovita
Gość
Moj zaczal na szczescie robic kupe raczej codziennie od kiedy podaje mu debridat, ale tez sie przy tym prezy nawet z 2-3 h przed i marudzi. Masowanie brzuszka i podciaganie nozek niewiele daje wiec go zostawiam i cierpliwie czekam az zrobi. Wierze, ze z czasem mu sie wszystko ureguluje. Kolek nie ma i baczki puszcza, wiec zwalam te prezenia na dojrzewajaca fizjologie.
Mama.O.
Kuzwa co to jest ten tradzik nemowlecy? 3 dzieci mam i ani razu nei mialam problemu z cera dopiero teraz widze ze mlody ma i kaszaki i potowki. Chyba to sa potowki bo nagle wystapily takie czerwone gesto na czole i polikach niektore sa ropne jak zaawansowane potoweczki . Krochmal poszedl w ruch ale sie zastanawiam czy nie isc w pon do lekarza. Jak to leczyc zeby nie przesuszyc skory dziecku????
Ostatnia edycja:
TruskawkowaMamba
laski jaką ja noc miałam Mały zasnął dopiero po północy I to na rączkach tylko i płakał i stękał....winie za to kupę, a raczej jej brak, bo nad ranem spał i stękał, a po przebudzeniu znów płacz i kupola nadal brak:--( Teraz śpi na podwórku ale też się kręci i stęka......
reklama
marcia331
Witajcie. U mnie tez ciezko. Poczatek nocy byl ok. Spal od 18 a przed 21 obudzilam go na kapiel, usnal szybko i spal do 1 a potem do 4 z minutami. A od 4 sie zaczelo - pielucha, wyciaganie gilow, karmienie, kupa, przewijanie, znowu gile, do lozeczka, wiercenie, ulanie, na brzuszek nie pasuje, znowu cyc. W koncu usnal o 6 a za pol godziny obudzil sie starszy. A za kolejne pol godziny Ignas i juz nie chcial spac. Co go odlozylam do lozeczka to po paru minutach piski. Do tego Tymek mnie do szalu doprowadzal. Wypuscilam go na podworko bo ladnie a ten bez mamy nie moze sie ruszyc. I co wyszedl to za dwie minuty stal pod drzwiami zaplakany. Myslalam ze oszaleje. W koncu usiadlam na kanapie z Ignasiem przy cycu i sama sie poryczalam, a Tymek przyszedl oparl sie o kanape i usnal taki oparty na stojaco. Teraz spi juz druga godzine. Zdazylam sobie cos na obiad podszykowac, podloge umyc i do sklepu podjechac i do apteki. Ale normalnie padam i lepiej zeby mnie dzisiaj nikt nie denerwowal i w droge nie wchodzil. A jeszcze wieczorem maz wybywa na pepkowe do kolegi bo im sie synek urodzil wiec pewnie wroci jutro w poludnie. Ehh... to sobie pomarudzilam.