reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Truskawkowa- u mnie tez caly czas pranie, co kosz otwieram to gora rzeczy. Moze ja jestem okropna, ale dla malego nie prasuje, chyba, ze jak dotykam to material jest sztywny, a jak mieciutki i dobrze wyglada to nie prasuje. Wlaczam tylko w pralce funkcje prania, ale to nie daje za duzo.

My dzis bylismy u ortopedy, wszystko ok, nie kazal robic usg, kolejna wizyta w polowie lipca, maly byl mega grzeczny nawet raz nie zaplakal. Potem poszlam do internisty ze soba, zeby wziac skierowanie na badanie krwi, bo chciala bym zobaczyc jakie wyniki beda po ciazy. I takim sposobem bylam z malym od 12:30 do 14:30 i pojdziemy jeszcze ok 19, bo u nas taki rytual, ze ok 19 na spacer, wracamy, kapiemy sie i kiedy maly bedzie potrzebowal to jemy i pozniej juz spac idzie.

Moj maly wyjatkowo jak nie codzien spi, uspilam go skutecznie i juz ok 2 godzin drzemie, ja sprzatnelam pranie i wlaczylam nastepne... pgarnelam troche mieszkanie i tez sie polozylam, ale pewnie zaraz maly wstanie i bedzie karmienie :-)

Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, czy jak malemu mleko przy jedzeniu czasem wycieknie mu z pyszczka, to mimo sliniaka laduje na szyi. Ja sie staram go na biezaco czyscic na szyjce, ale zauwazylam, ze ma troche czerowna skore w za lamaniach, czy Wasze dzieciaczki tez tak maja? jesli tak to czym smarujecie?

ja niczym nie smaruje:eek: Przy kąpieli dokładnie myje i tyle:tak: Raz chyba Sudocremem posmarowałam ale chyba nic to nie dało....

reklama
Madzilona grube mamy dzieci to i im się zaczerwienienia w fałdkach robią :tak:

Na wczorajszej wizycie neonatolog potwierdziła, że dzieci w tym wieku nie płaczą bez powodu, ale u Julka przyczyny nie wykryła. Na próbę kazała odstawić mleko i jego przetwory, bo Mały może mieć uczulenie i z tego powodu bóle brzucha. Dlatego ja chodzę dzisiaj wściekła, bo nawet kawy się napić nie mogłam (bez mleka nie ruszę), a i Julek ma muchy w nosie. Śpi tylko na moich rękach i to góra po 15 minut i ryczy, ryczy, ryczy....

Widzę że nie tylko mój dzisiaj miał wyjca. Co prawda dopiero po południu ale wystarczylo by rodzice zaczęli na siebie warczeć.
Do tego bardzo mnie boli prawa pierś/sutek jak przystawiam malego i chyba wrócę do uzywania nakładki. Zmotywowalo mnie wkoncu do użycia laktatora i prawie jestem zadowolona. Tzn laktator super choc z bajerow jeszcze nie korzystalam tylko z podstawowej opcji odciągania pokarmu tylko mleka niecałe 80ml :eek: a uruchomilamwersje elektryczna a nie reczna. No i odnowila sie rana którą Olo wypracował po porodzie i nie wiem juz co lepsze dziecko czy laktator w takiej sytuacjii

Czekamy na karmienie tazke ja się żegnam i do wyrka zlapac troche snu.

Madzilona grube mamy dzieci to i im się zaczerwienienia w fałdkach robią :tak:

Na wczorajszej wizycie neonatolog potwierdziła, że dzieci w tym wieku nie płaczą bez powodu, ale u Julka przyczyny nie wykryła. Na próbę kazała odstawić mleko i jego przetwory, bo Mały może mieć uczulenie i z tego powodu bóle brzucha. Dlatego ja chodzę dzisiaj wściekła, bo nawet kawy się napić nie mogłam (bez mleka nie ruszę), a i Julek ma muchy w nosie. Śpi tylko na moich rękach i to góra po 15 minut i ryczy, ryczy, ryczy....

Dobrze, że byłaś u lekarza bo lepiej jest iść 100 razy za dużo niż jeden raz za mało. Mam nadzieje, że to sie unormuje tym naszym kwietniowym Maluchom.
Faktycznie teraz sobie przypomniałam, że mojej kuzynce lekarka kazała odstawić przetwory mleczne i po niedługim czasie z Ali zrobił się aniołek.
U nas jest jeden dzień wyjca a drugi odsypianie i regeneracja sił......jutro przypada ten pierwszy i aż się boję co to będzie :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Maly wypil z 40 mleka z butelki ale dalam mu takie w pokojowej temp. Mam smoka 1, 2, 3 w jednym i z jedynki slabo lecialo a 2 sie zalewal. Zaczal sie za piersia ogladac a teraz juz drugie 5 minut ciagnie.najsmieszniejsze dla mnie ze piers z ktorej odciagalam zaczela przeciekac.

Witam sie w sloneczna sobote!
Mam do Was pytanie. ja mojego malego karmie mm i kupe robi standardowo raz dziennie miedzy 8-10 rano.
Zawsze towarzyszy temu duze parcie, widac, ze sprawia mu to duza trudnosc, nieraz trwa to pol godziny, a niejednokrotnie duzo dluzej. Kupa jest normalna, zolta.
Przepraszam za taka obrazowosc, ale serce mi sie kraje jak na niego patrze.
Czy macie jakies pomysly na to, zeby szlo mu ,,latiwiej"?

Witam i ja słonecznie ;)

Jak się mi Dzieć obudzi to karmienie, poranna toaleta, wózek i na ogródek :D

Auliya - to Ci pięknie laktacja wystrzeliła.

MADZIOLINA - mój robi 1-2 kupy też na mm. W sumie to oprócz tego, że jest ryk przy przebieraniu to nie ma z tym żadnego problemu. A podajesz swojemu herbatke koperkową ? Dodatkowo możesz mu delikatnie na zgiętych kolankach podciągać nóżki do brzuszka no i ciepła (podgrzana suszarką) pieluszka na brzuch.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
reklama
Mi mlody przestal krzyczec jak przeszkam na kozie mleko. dzis go wysypalo potowami na calej twarzy. Kurka ciezki juz sie tak zrobil, ze rece bolą

Do góry