reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzięki dziewczyny za informację co robić (nie robić) z tą szczepionką ;) I gratulacje.

Salcia gratuluję kredytu. Jak to mówią najtrwalsza miłość bo pewne 30 lat razem.
Z drzwiami my byliśmy w VOXie na kożuchowskiej - nas deweloper zapowiedział i dostaliśmy jego zniżki :happy:a samą ofertę też mieli ciekawą. Co ważniejsze prawie zmieściliśmy się w założeniach.
Co do kolek to próbowałaś może chustowania? podobno pomaga również na kolki ( na pewno bączki i odbijanie bo to po poru próbach zauważyłam)
Ja byłam y tej dziewczyny na nauce jak prawidłowo chustować https://www.facebook.com/nowoczesnerodzicielstwo.sylwiamisiak?fref=ts
Jak byś chciała to będą na pikniku https://www.facebook.com/photo.php?...472.1073741825.217132591677459&type=1&theater
(tu pewnie będą pomagać bezpłatnie ha ha ha)
Ja się wybieram bo to moja położna organizuje :)

idę wieszać pranie, wstawić kolejne itd... dziś nawet mężowi śniadanie naszykowałam do pracy chyba pierwszy raz od 4 miesięcy - był zachwycony :D

reklama
Witam :-)
U mnie dzisiaj wyszło słonko. Będziemy mogły pójść w końcu na spacer

Moja wczoraj cały dzień była grzeczna, co prawda po południu nie spała, ale starsza ją zabawiała grzechotkami. Już widać, że interesuje ją otoczenie.
Pobudki w nocy standardowo, najpierw 1:30, potem 4 i 6:30. I nie ważne czy spała 5 godzin czy 2,5 po przebudzeniu od razu był krzyk i domaganie się papu :tak:

Madzik
na pewno będzie dobrze.
Auliya super, że przedstawienie się udało i gratulacje dla synka :-)Moja miała też dużą banię z ropą, sama pękła i ja z tym nic nie robiłam. A jak już pękła to bardzo szybko zaczęła się goić.

Trzeba by coś porobić, ale jakoś zebrać się nie mogę :eek:

Witajcie.
U nas pogoda nadal do bani i zimno. Znowu trzeba sie dogrzewac. Tylko nie mamy juz czym palic wiec wentylator chodzi. No i starszy sie nudzi i marudzi a ja szalu dostaje. I tez mi sie nie chce nic robic.

U nas noc podobna jak u Edysiek. Pobudki o 1,4 i 6. Na szczescie z katarem juz troche lepiej i latwiej sie malemu oddycha chociaz jeszcze troche to pewnie potrwa.

MARCIA mojej też coś furczy w nosku,daje dużo pić i psikam,oby nic się nie rozwinęło.To nie nacieszyliście się długo działką,szybko pogoda się popsuła,u nas też paskudnie i siedzimy w domu:-(.
MADZIKM na pewno będzie ok,ale rozumiem że się denerwujesz,nas jeszcze czeka neurolog i też się stresuje.Trzeba myśleć pozytywnie,Emma dobrze się rozwija i nie ma innej opcji:tak:

EDYSIEK ja mam lenia dziś o się nie wyspałam,do 23oglłądałam seriale[ostatnie odcinki były to mam spokój]a jeszcze starszak przylazł do łózka o 1,młoda spać nie chciała,to ciekawa noc.

Ostatnia edycja:
Witam was kobietki:-)
U nas po paru dniach spokoju, tzn wieczorów bez histerycznego płaczu wczoraj znowu od godz 18 do 21 rykkkkkk. Już mi rece odpadają od noszenia. Noc tez taka sobie bo pobudki co 2 godz, a od 5 rano do teraz nie śpi, jedynie chwile przespał sie w aucie jak odwozilismy starszego do przedszkola.

Dziewczyny jak wy to robicie ze macie czas jeszcze aby paznokcie pomalowac albo pranie czy obiad? Ja nie wyrabiam. Bo młody śpi tylko na spacerkach ale wtedy wiadomo nic w domu nie zrobie, a w domu spi tylko na moich rekach i to tez drzemki po 10-15 min. ostatnio jak pranie zrobiłam to dopiero na drugi dzien miałam czas aby je rozwiesic. W domu syf, pranie nie poskładane a nie wspominam o prasowaniu. Tak sobie pomyslałam ze jakbym miała pieniadze to napewno zatrudniłabym jakąś osobe do pomocy do domu, bo nie ogarniam sama tych 300metrów. Albo jakąś pania która wychodziłaby na spacerki z ,młodym a ja bym w tym czasie cos zrobiła.

U mnie dzisiaj starszak tez ma przedstawienie w przedszkolu i przezywa bo mówi wierszyk sam. Mam nadzieje ze młody nie bedzie płakał i da mi obejrzec.

Wy juz macie miesiaczki a ze mnie jeszcze leci po porodzie:wściekła/y:

Ide na spacerek póki ładnie słonce świeci. pozdrawiam

Witam się przy kawce:-D
Ja dopiero śniadanie zjadłam- jakoś tak się dzis wyrobić nie mogliśmy:eek:
U nas noc ok-jedzonko o 4:30 i 8:30:tak::-)

Słuchajcie czy Wy też ciągle pierzecie i wiecznie kosz pełen?? Ja tego nie ogarniam...... sterta wyprasowanego do składanie leży i już kolejna czeka na prasowanie, kolejne pranie schnie........a kosz....pełen:wściekła/y::wściekła/y:
Dobra kobitki lece chatkę ogarnąć, obiad zrobić, a potem pewnie na spacerek bo u nas dziś słoneczko( może nie jest najcieplej, ale jest słońce to inaczej się funkcjonuje), a pranie......może krasnale wyprasują i poskładają:rofl2:

Aha przed 10 Młody urządził taki ryk, że uszy więdły......a on bidulek głodny i śpiący był....:-D

Ostatnia edycja:
Mała tylko trochę pospała, bo nawaliła w pieluchę. Trzeba było przebrać i od razu nakarmić.
A teraz zbieramy się na spacer.

Truskawkowa
u mnie też ciągle pełno prania. Jednak ja tylko małej prasuję. Nie lubię prasować, ale to jej pranie 2 razy w tygodniu jakoś przeżyję ;-)

...
Słuchajcie czy Wy też ciągle pierzecie i wiecznie kosz pełen?? Ja tego nie ogarniam...... sterta wyprasowanego do składanie leży i już kolejna czeka na prasowanie, kolejne pranie schnie........a kosz....pełen:wściekła/y::wściekła/y:
...
o tym samym pomyślałam jak wrzucałam rzeczy do kosza przed chwilą :wściekła/y:

dziś dwa prania już poszły wczorajsze małego wyschło do prasowania 3 czerwone sztuki (pierwsze pranie) czekają na ręczne ale nie zdążyłam jeszcze bo mały wstał i co po jedzeniu zrobił 3 kupy w jedną pieluchę i wyszło to jego ciuchy do prania a w trakcie przewijania mnie olał więc przewijak i moje spodnie poszły do kosza (dobrze ze swoich świeżych nie olał) i pół kosza czeka a było na dnie. ja chce pralke z wiekszym wsadem!! moje 5,5kg nie wyrabia a zołza 7lat i świetnie chodzi wiec nie wymienimy (chyba powinnam, sie cieszyc:eek:)
Mały dojada po przewijaniu i na spacerek bo u mnie tez ładnie :)

Oj zazdroszcze Wam slonca. Chociaz u nas tez jakby sie przecieralo to moze popoludniu uda nam sie wyjsc. Teraz mlody tez dojada po kupie i przewijaniu. A starszy bajke oglada. Tylko czekam az tez pojdzie na drzemke to troche ogarne. Tez musze poprasowac. No i obiad zrobic.

reklama
Auliya no właśnie wkładając ciuszki do prania zastanawiałam sie co zrobić z nowymi czerwonymi:eek: Zostawiłam też do ręcznego:tak:

Chatka ogarnięta, teraz obiadek i na spacerek:-D A nie jeszcze oczywiście to nieszczęsne pranie do powieszenia kolejne do wstawienia aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:wściekła/y::wściekła/y:

Marcia szacun za pranie ręczne:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Do góry