reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Oliwia55 - i jak festiwal piwa :-)? My bylismy chyba z 1,5godz - Misiek całość grzecznie przespał, a Oliwia nawet się skusiła na kielbaskę z grila. Choć jak dla mnie było ewidentnie za dużo ludzi...
Niunia - Tobie godziny znikają, mi dni - wczoraj bylam przekonana że jest dopiero środa... Oby choróbsko znikło tak samo jak ten czas.
U mnie kąpiele też co drugi dzień, chyba że się mocno poulewa po sobie.
Agmaa - u nas też strasznie skóra schodziła - brzuszek, rączki i nóżki, w sumie wystarczyło smarowanie balsamem po kąpieli. Teraz jeszcze trochę na głowie zostało, ale reszta już elegancka :-)
Marcia331 - ta... jednoosobowe usypianie dwojki dzieci chyba będzie mi się snilo po nocach ;-)

reklama
Chyba mnie dzisiaj jakis dol dopadl :-( ryczec mi sie chce i to bez konkretnego powodu. Meza jeszcze w domu nie ma i nawet nie zadzwonil powiedziec kiedy bedzie. Siedze i ogladam eurowizje ze lzami w oczach. Eh pierwszy raz po porodzie chyba mi hormony szaleja. W sumie moze dobrze ze meza jeszcze nie ma bo by mu sie oberwalo. A tak to chyba pojde spac, to mi dobrze zrobi.

Mama.o ja stosowalam tylko octanisept i wycieralam patyczkami takimi dla niemowlat. Tylko ze to trzeba tak gleboko pogrzebac zeby sie od srodka ladnie goilo. U nas pepek odpadl chyba w 10 dobie. Tylko po odpadnieciu jeszcze dlugo mi podkrwawial ten pepek wiec caly czas stosowalam octanisept.

Moje dziecię przespało prawie cały dzień, to poprasowałam sobie a miałam tego sporo...
Kapaliśmy Małego dzisiaj i dodaliśmy do wody mleka bo podobno pomaga na sucha skore... Kurde i nic dalej schodzi miu skóra a najbardziej z raczek :-(wyglada jak poparzony.. krem nawilżający tez nie pomaga bo oczywiście smarujemy nim raczki regularnie

a probowalas oliwki? u mnie omoglo, uzywam z hippa. Polozna mowila tez ze mozna taka oliwa spozywcza jak masz, ale ja sie balam ze potluszcze ubranka :)

Mama o. ja tez octanisept i patyczki.

Witam sie wieczornie, a nawet nocnie:eek:
Ja padam psychicznie....starszak ok 19 przytrzasnął sobie palec drzwiami od samochodu...masakra co z nim mialam:szok::szok: Ryk, krzyk i ogólna histeria..paznokieć chyba mu zejdzie:baffled: No i krwi też troche było, a potem problem z rozbieraniem do spania i trudno poszedł spać w bluzeczce. oby jutro mniej bolało bidulka:-:)-( Tak mi go żal a nic zrobic nie mogę:-:)-(

My pępek tez octaniseptem traktowaliśmy:tak::tak:

A jeszcze mam pytanie: czy Waszym dzieciaczkom też czasem powieka puchnie?? Ja zauważyłam, że młody ma często lewą powieczkę opuchniętą:baffled:

Aha ja kąpie codziennie, a na tą skórkę schodzącą pomogło nam emolium.

Mama.o - ja tez Octanisept i patyczki, ładnie przysycha ale u nas dopiero 5 doba.

Marcia - głowa do góry :)

Loka - dziś już było super. Je, śpi, troszkę pomarudził ale to nic w porównaniu do ostatnich dwóch dni.

Witajcie :)

ja nawet pospalam w nocy. Co prawda karmienie co ok 2h ale nie wiem jakim cudem jestem na silach cos zrobic. Moje maleństwo spi terz słodko z tata a ja mam chwilke zeby ogarnac mieszkanie i poswiecic czas dla siebie :)

A my jutro mamy wizyte u pedistry :) ciekawe co nam powie, ile Maluch przytył itp. mam nadzieje ze wszystko okaze sie w porzadku.

Mam pytanie. Wczoraj kapalismy Malucha i zastanawiam sie nad myciem głowy - czy myjecie glowe woda? czy dodajecie juz jakies srodki dla niemowlat? Ja narazie i kapiel i gowe myje sama woda, bardziej jako takie pluskanie sie i obmycie (tak uczyli w szkole rodzenia i w szpitalu). I nie wiem kiedy juz wprowadzic cos do główki i do mycia :)

Mam pytanie. Wczoraj kapalismy Malucha i zastanawiam sie nad myciem głowy - czy myjecie glowe woda? czy dodajecie juz jakies srodki dla niemowlat? Ja narazie i kapiel i gowe myje sama woda, bardziej jako takie pluskanie sie i obmycie (tak uczyli w szkole rodzenia i w szpitalu). I nie wiem kiedy juz wprowadzic cos do główki i do mycia :)

My myjemy małego żelem z babydream takim Babydream, żel do kąpieli, dla dzieci, 500 ml - Rossmann - Rossnet.pl a włoski myjemy mu szamponem johnson żółtym. Na początku dodawaliśmy jeszcze oliwkę z hippa do wody bo z małego strasznie skóra schodziła w pierwszych dniach.
Mój "brutalny" mąż który kąpie Olka zawsze chlapie mu wodą po buzi jak płucze łepek żeby mały nie bał się. I póki co ignoruje to zupełnie.
Ktoś pytał wcześnie o częstotliwość: codziennie. Jakoś mi by nie było fajnie spać bądź co bądź zasikaną i pozalewaną.

Moje dziecię przespało prawie cały dzień, to poprasowałam sobie a miałam tego sporo...
Kapaliśmy Małego dzisiaj i dodaliśmy do wody mleka bo podobno pomaga na sucha skore... Kurde i nic dalej schodzi miu skóra a najbardziej z raczek :-(wyglada jak poparzony.. krem nawilżający tez nie pomaga bo oczywiście smarujemy nim raczki regularnie

Nie martw się tym abolutnie! Nasz Olek też w tym czasie co Twój Szymek wylinkę przechodził taką, że nawet z powiek mu skóra zeszła :) i w zasadzie nic nie pomogło, musiało zejść i już. Ale przed kąpielą smarowaliśmy bardzo dużą ilością oliwki i masowaliśmy tu gdzie skóra odchodziła a ona się rolowała. No i do kąpieli i po kąpieli też naoliwianie :)

reklama
Ja też kąpię córcię codziennie. I tak jak większość mam tutaj u nas też kąpiel o godz. 19 :-)
Właśnie chodzi mi o to, żeby córcia miała ustalony rytm dnia. I ponadto mała strasznie uwielbia się kąpać :tak: Nawet jak płacze to w wodzie od razu się uspokaja. Czasem jest płacz po wyjęciu, ale tylko do czasu owinięcia w ręcznik.
Ja myję ciało i głowę (też codziennie) żelem do mycia takim żółtym z Reala http://4.bp.blogspot.com/-Rz0hkVhd9Bk/UWsMNW77HxI/AAAAAAAAJm8/hHzsgdyHmSI/s1600/tn_DSCF9080.JPG i mamy też taką oliwkę http://4.bp.blogspot.com/-84omgUCxq3w/UWsH0nN7utI/AAAAAAAAJm0/CLLs8-wuwSQ/s1600/tn_DSCF9084.JPG
Sugerowałam się opinią Sroka o....: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL Sroka o....: Analiza: Oliwki dla dzieci ;-)

Do góry