reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja tak na szybko.
Dzisiaj pół dnia spędziliśmy poza domem na załatwianiu różnych spraw. Złożyliśmy wniosek o becikowe. Byłam u gina u kontroli. Dobrze, że mnie jedna babka przepuściła, bo mój żarłok już włączył syrenę tatusiowi mimo, że ten ją woził autem po mieście (a w samochodzie to ona lubi spać). Do tego jeszcze zakupy. A potem odwiedziny u moich rodziców (akurat załapaliśmy się na obiad).
Córcia niemal większość czasu przespała, ale wymęczona jest.
Za to teraz dokazuje, odkąd wróciliśmy nie śpi wcale i tylko cyc albo rączki (dobrze, że taty tez mogą być).
Zaraz pora kąpieli to może się wyciszy i zaśnie.

reklama
zuzanka no dokladnie tak jest tylko z ta roznica ze moj na moim mleku nie przybieral na wadze za duzo nawet tego 30g :(

A mam pytanie czy kapiecie dzieciaczki codziennie? Ja kapie co drugi dzien bo mi tak polozna poradzila:/

My też co drugi dzień a teraz jak miał katarek to przez tydzień tylko wacikami i przegotowaną wodą go myłam, żeby go bardziej nie załatwić, zwłaszcza że wieczorami w mieszkaniu jest potwornie zimno! Brrr

Ja sie staram malego kapac codziennie chociaz czasem sie zdarza ze mi przysnie tak ze nie chce go wybudzac albo kapac pozno wiec mu daruje.

Eh dzisiaj dwa razy musialam starszego usypiac z mlodym przy cycu. Nie jest to latwe kiedy starszy chce wychodzic z lozeczka zeby zrobic bratu "cacy" lub pokazac ze ma oczy zamkniete wsadzajac mu palec do oka. Normalnie myslalam ze zaraz oszaleje. Dzieki temu poludniowe usypianie starszego trwalo jakies 1,5h a wieczorne polozenie obojga tez niewiele ponizej godziny....

Pisalam dzisiaj ze Ignas jakos slabo jadl ostatnio. No to dzisiaj popoludniu i wieczorem nadrobil. Wisialby na cycu co chwila. Robil sobie jakies polgodzinne przerwy i znowu ciagnal. Az sie zaczal denerwowac ze juz pusto. Ciekawa jestem dzisiejszej nocy.

Marcia a skad wiesz ze pusto? Ja jak bym przystawiala malego raz do jednej raz do drugiej piersi to i tak leci mleko;-)
Dzis brak kolki od kapieli do 23 jestem dobrej mysli co przede mna niesie noc :)

Dziewczyny mam pytanie, kiedy Wasze dzieciaki dostały pierwszej kolki ? Bo mój od dwóch dni ma takie jazdy, że potrafi wyć 4h. Kurde wydawało mi się, że to troche za wcześnie bo ma dopiero 4 dni a tu zonk. Szok normalnie. Dzis poległam :( On ryczał a ja z nim :(

Ostatnia edycja:
Auliya współczuję nieprzespanej nocy :-( ale z czasem będzie lepiej.

My na butli to nie mogę narzekać, mały czasem nie śpi ale dzisiaj zjadł o 21.00 to później dopiero o 2.00 i rano 6.10 :-). Także w końcu się wyspałam. I teraz też ładnie śpi. Zauważyłam że jak jest ładna pogoda to brzdąc potrafi cały dzień praktycznie nie spać
(dziesięciominutowe drzemki to nie spanie) a jak jest deszczowo jak dzisiaj to tylko je i śpi ;-).
Przyszła mi chusta, będziemy dzisiaj testować :cool:

Ancona moja ze spaniem ma to samo. Wczoraj cały dzień przespała, aż się nocy bałam, ale był ok.

co do kąpieli, to ja kąpie codziennie, bo chcę wypracować rytuał dnia, żeby łatwiej było się jej odnaleźć. Nie są to jakieś długie kąpiele, obmycie ciałka i z wody.

Mika a jak u was z kupami i puszczaniem bączków? Jeśli to kolki to ja bym zaczęła coś podawać.

reklama
Ja także kąpię codziennie bo tak jak DJMKA pisze chce wypracowac w nim rytuał. żeby wiedział że jest kąpiel, cyc i spanie . Zresztą zauważyłam że on już ok tej 19 robi sie marudny jakby czekał na kąpiel. W wodzie ani razu jeszcze nie płakał, jedynie po wyjęciu jego jest ryk.

U mnie to samo, w dzień to tylko cyc i rączki, dlatego jak tylko mam czas to staram sie wychodzic z nim czesto na spacer aby spał i moje cyce odpoczeły:-)

Dzisiaj zaraz wybieramy sie na Festiwal Piwa we Wrocławiu, niestety w tym roku nie pokosztuje różności z browarów ale licze na atrakcje dla dzieci, no i niestety na grilla tez nie skusze sie, a zjadłabym sobie taka kiełbaskę :-)

U nas jak narazie kolek nie zaobserwowałam, kupa za kupą i bączki też.

miłej soboty wam życzę

Do góry