reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona moja ze spaniem ma to samo. Wczoraj cały dzień przespała, aż się nocy bałam, ale był ok.

co do kąpieli, to ja kąpie codziennie, bo chcę wypracować rytuał dnia, żeby łatwiej było się jej odnaleźć. Nie są to jakieś długie kąpiele, obmycie ciałka i z wody.

Mika a jak u was z kupami i puszczaniem bączków? Jeśli to kolki to ja bym zaczęła coś podawać.

Właśnie wczoraj był problem z kupką, dzisiaj już były dwie, co do bąków to idąnieraz jeden za drugim.

reklama
U nas też kąpiel codziennie, mała sporo ulewa, trzeba fałdki wszystkie z resztek mleka wyszorować. Poza tym niech jej się w łepetynce zakoduje kąpanie - cyc - spanie. Przed kąpielą też maruda się włącza, minuty do 19 zawsze odliczam.

Dziś dziecko w śpiączkę zapadło, zero aktywności, podje trochę i dalej w kimę. Rano razem do 9 pospałyśmy:szok:. Chyba pogoda tak na nią podziałała. Miła odmiana po wstawaniu 5.30 codziennie

Dziewczyny mam pytanie, kiedy Wasze dzieciaki dostały pierwszej kolki ? Bo mój od dwóch dni ma takie jazdy, że potrafi wyć 4h. Kurde wydawało mi się, że to troche za wcześnie bo ma dopiero 4 dni a tu zonk. Szok normalnie. Dzis poległam :( On ryczał a ja z nim :(

Kolki to chyba za szybko. Dziecko dopiero zaczyna trawienie i uklad pokarmowy jest jeszcze nie rozwiniety, wiec bole brzuszka i rozne dolegliwosci moga byc.

U nas wczoraj Mlody tez spal caly dzien prawie. a dzisioaj za to dokazuje.

Milego weekendu.

Witajcie kobietki :-) Po pierwsze serdecznie gratuluję świeżym mamom!

Chcę kupić adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży i pomyślałam, żeby w pierwszej kolejności spytać tutaj. Jeśli któraś z Was chce odsprzedać, to proszę o informację w wiadomości prywatnej. Pozdrawiam! :happy:

Jestem w szoku jak mi szybko dzień zlatuje:szok: normalnie ani sie obejrze a już kolejne trzy godziny mineły:baffled:
maruda śpi chwilowo,pogoda u nas deszczowa to i humory takie,starszak sie rozchorowal także ciekawie nie jest.
co do kąpania my co drugi dzien,starszego kąpałam codziennie i efektem sa problemy ze skóra z racji tego że w kraju tym woda nie nadaje sie do niczego:no: i ogólnie jestem zmęczona:-(

No a moj synus zasnal dopiero godzine temu, a caly dzien marudzil, moze nie plakal, ale na rekach. Dobrze, ze mama przyjechala to go lulala. Mam nadzieje, ze w nocy bedzie spal!
Dziewczyny 3mamy kciuki za Slowianki na Eurowizji, choc to polityka pewnie!

Moje dziecię przespało prawie cały dzień, to poprasowałam sobie a miałam tego sporo...
Kapaliśmy Małego dzisiaj i dodaliśmy do wody mleka bo podobno pomaga na sucha skore... Kurde i nic dalej schodzi miu skóra a najbardziej z raczek :-(wyglada jak poparzony.. krem nawilżający tez nie pomaga bo oczywiście smarujemy nim raczki regularnie

Eh ja tez jestem wykonczona. Starszy wieczorem takie cyrku odstawial ze szok. A taty oczywiscie w domu nie ma wiec uzeralam sie z nim ja. Niby byl juz zmeczony ale jak juz trafil do lozka to 40 minut usypiania. Myslalam ze oszaleje. Juz sie powstrzymywalam zeby nie wybuchnac i na niego nie wrzasnac. Oczywiscie obudzil mi Ignasia ktorego chwile wczesniej polozylam spac. Wiec teraz maly znowu na cycu. I tak usypianie obojga zajmuje mi srednio 1,5 godziny z wieczoru. Jutro maz powinien byc w domu to niech on sie meczy ze starszym.

Hejka:)

Ja tez odpoczywam chwilke bo Kubus spi ale obiad dzis na raty robilam bo koniecznie chce go jeszcze na cycu potrzymac w dzien ale no kurcze nie idzie:( Budzi sie jak tylko go odloze do lozeczka i bek i tylko cyca szuka:( Nie doroslam chyba jeszcze do decyzji calkowitego zaprzestania cycowania i przejscia na butelke. Troszke mi szkoda bo cos tam leci i kurcze chcialabym ale Mlody sie nie najada:(

Ja przepraszam ze w kolko o tym samym ale teraz juz wiem jakie to trudne przejsc na butle bez wyrzutow sumienia:/

Kochana walcz do końca i się nie poddawaj !! A byłaś w poradni laktacyjnej?? może jest jakiś sposób żeby Ci pomoc karmić piersią

reklama
Do góry