reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

wiatr&woda bardzo, ale to bardzo mi przykro :-( pamiętam że na poprzedniej wizycie też byłyśmy tego samego dnia i bardzo mocno Ci kibicowałam, żeby wszystko było w porządku. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz. Trzymaj się dzielnie!!!!!

Ja też nie potrafię się jeszcze tak w 100% cieszyć. Niby wszystko jest w porządku, dzidzia rozwija się ładnie zgodnie z czasem, serduszko bije, ale to jeszcze nie przesądza że będzie dobrze. Nadal żyję w stresie. Już nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży się uspokoiłam i byłam pewniejsza że będzie ok.

Teraz będę się stresowała bo kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni!!!!!! Kurcze tak jakoś dziwnie wyszło, trochę przez moją prace. Ale to napiszę w wątku wizytowym jak w końcu się do tego zbiorę. Na razie idę coś zjeść bo mi się znowu słabo i niedobrze robi.

Viltutti jednoznacznie nie da sie tego stwierdzić w tym tygodniu, ale niektórzy lekarze, specjaliści od usg potrafią już wtedy ocenić płeć na podstawie kąta ustawienia chyba wzgórka łonowego czy jakoś tak. Muszę poszukać gdzieś artykuł na ten temat, bo kiedyś na sierpniówkach jakaś dziewczyna wstawiała. I moja lekarka jak się jej zapyta na tym usg to często ocenia to i naprawdę bardzo często jej się sprawdza. Mnie akurat nic nie mówiła w poprzedniej ciąży, ale już kilku znajomym dobrze oceniła tak wcześnie :-) tym razem ją przycisnę, żeby się wypowiedziała.

A tu macie ten artykuł. Na tej podstawie rozpoznaje się płeć tak wcześnie. Jak lekarz ma doświadczenie to i trafność jest większa.
http://strefakobiety.pl/dziecko/ciaza-od-a-z/ciaza-tydzien-po-tygodniu/chlopiec-czy-dziewczynka.aspx

Ostatnia edycja:
reklama
też słyszałam w I ciąży o tym kącie nachylenia ;-) mi powiedział lekarz na usg w 12 tyg, że to za wcześnie. Mojej koleżance powiedział inny lekarz, że to dziewczynka i się sprawdziło.. ale w końcu jest 50% szans, więc zawsze można trafić ;)

Witam :-)
Wiatr&woda bardzo mi przykro:-(
Chyba jak większość z Was sama się ciągle zastanawiam czy wszystko jest w porządku. I nic nam nie zostaje jak czekanie od wizyty do wizyty. Ja mam kolejną za tydzień i już odliczam dni.

Dzisiaj byłam zrobić wyniki i myślałam, że będzie strasznie dużo ludzi i przygotowałam się na to, że raczej spóźnię się do pracy. Ale ludzi nie było ale i tak się spóźniłam, bo wstąpiłam jeszcze do brata na kawę i obwieściłam mu dobrą nowinę, bo jakoś do tej pory nie było okazji.

Ancona dobrze, że to nie różyczka
Marcia super, że wszystko ok :tak:
Truskawkowa to normalne, że się martwisz. Jednak spróbuj troszkę spojrzeć optymistycznie w przyszłość. Ja jestem zdania, że pozytywne nastawienie naprawdę dużo daje :tak: Nie ma co się martwić na zapas i zadręczać. Jak będziesz miała powód to jeszcze zdążysz się nasmucić a teraz głowa do góry.
Tak wiem, że może dla niektórych to puste słowa, zresztą sama też ciągle myślę czy wszystko ok. Jednak staram się myśleć pozytywnie i z całych sił staram się przekazać tę pozytywną energię dzieciątku, żeby rosło w siłę :-)

wiatr&woda- łączę się z Tobą w bólu

u mnie jakby większe plamienie :( oby było wszystko ok

za to moja Ala ma zatwardzenie siedzi na nocniku i cierpi powtarzając "to wszystko wina mamy bo mi niedobre jedzenie daje a potem mam kamienną kupę..."

A przed plamieniami nie byłaś czasem na wizycie u gin?? Ja tak miałam w 1 ciąży. Tydzien po wizycie brązowe plamienia, babka kazała leżeć, dała luteine ale powiedziała, że cienko widzi tą ciąże...ja załamana bo to był już początek 8 tyg.....po kilku dniach poszłam do obecnego lekarza a ten mi mówi, że wszystko ok, ze luteina na tym etapie nie zaszkodzi ale tez nie pomoże. Więc ja odstawiłam. Zalecił jeszcze kilka dni w łóżku i...Młody ma już 3 lata:D

Z reszta mój gin jest przeciwnikiem tabletek w tak wczesnej ciąży......

Sprzedam ubranka po mojej córce w rozmiarze 0-12 miesięcy. W poniższych linkach zamieściłam ubranka według rozmiarów wraz z cenami. Możliwość dużej negocjacji cenowej!!!!
Zapraszam: kontakt na priva bądź e-mai: dominika_zakowska@wp.pl
Ubranka 0-3 miesiące Ubranka 0 - 3 miesiące - Dzieci - Fotosik.pl
Ubranka 3-6 miesięcy Ubranka 3 - 6 miesięcy - Dzieci - Fotosik.pl
Ubranka 6-9 miesięcy Ubranka 6 - 9 Miesięcy - Dzieci - Fotosik.pl
Ubranka 12 miesięcy Ubranka 12 Miesięcy - Dzieci - Fotosik.pl
UBRANKA ZIMOWE Ubranka zimowe - Dzieci - Fotosik.pl
Ubranka po 4-7 zł Ubranka po 4-7 zł - Dzieci - Fotosik.pl

Oj dziewczyny:-) .. ja mam kolejną wizyte 1 pazdziernika i juz umieram z ciekawosci. Narazie nic nikomu w rodzinie nie mowilismy ze jestem w ciazy, tak profilaktycznie jakby sie nie udalo. A 14 wrzesnia widzimy sie z rodzicami i zastanawiamy się czy nie powiedziec im w tajemnicy, w koncu to bedzie juz po 10 tygodniu jakos. Poza tym to rodzice, i moga miec pozniej zal do nas ze im nie powiedzielismy. Sama nie wiem, staram sie myslec pozytywnie ale ciagle mam z tylu glowy ze to przeciez jeszcze nic nie wiadomo i że byc moze sie nie uda.

A jak u Was - obwieściliście te dobre wieści w rodzinie?

Ja dzidziaj nadal nie mam mdlosci. W nocy sie obudzilam kilka razy do lazienki i tez nie mialam mdlosci, a do tego opuscil mnie bol podbrzusza. Chyba juz tylko czulosc na zapachy mi pozostala. A jak przebieralam synka po przebudzeniu to z nosa poleciala mi krew. Chyba 100 lat temu krew mi z nosa leciala. Masakra. Wcale nie czuje sie jak w ciazy. To chyba juz koniec. Ja nawet nie wiem czy tutaj bede mogla w trybie pilnym zobaczyc gina. Nie mam tu swojego gina bo mieszkam w tym miescie od stosunkowo niedawna. Bylam wczoraj dowiedziec sie jak wyglada w tym miescie opieka w czasie ciazy. Dowiedzialam sie, ze niektorzy lekarze chce kobiete widziec miedzy 8 a 9 tyg. a niektorzy nawet pozniej. Do tego to lekarz ktorego wybiore moze nie bedzie odbieral porodu (w przypadku synka ten sam lekarz do ktorego chodzilam na wizyty tez odbieral porod) bo sa LIMITY na to. W ogole to okazalo sie, ze Ci lekarze ktorzy pracuja w tym miejscu do ktorego pojechalam (a wybralam je w zasadzie prawie losowo z neta) to sa bardzo oblegani. Dzisiaj ma ktos do mnie zadzwonic i powiedziec mi czy ja w ogole moge sie tam zapisac chyba.
A najgorsze jest to jeszcze, ze jest dopiero 8:14 a M wroci dopiero okolo 14:00. I siedzie caly dzien sama w domu. Upal jest wiec nawet na spacer nie wyjde.

Dziewczyny, jak macie objawy ciazy to naprawde jest bardzo duze prawdopodobienstwo, ze jest wszystko w porzadku!

Ostatnia edycja:
Jeszcze dodam, ze jak ktoras z Was czuje sie od poczatku ciazy dobrze to tez nie ma powodu do paniki. Ale jak objawy ustepuja w srodku pierwszego trymestru to jeszcze nie slyszczalam, zeby to bylo normalne (chyba ze na chwile ustepuja).

A do tego zaczelo mnie bolec wczoraj w pachwinach troche, i kosc ogonowa. To mi naprawde wszystko nie wyglada dobrze :(

Niekoniecznie jest tak jak piszesz Ameryka, ja kiedyś czytałam, że przełom 6/7 tyg ciąży bywa najgorszy i są w tedy najsilniejsze objawy, więc jeśli ogólnie objawy są słabo nasilone to potem mogą ustąpić. Ja czuje się lepiej z mdłościami, ale za to nadal jestem mega zmęczona. Mój mąż wraca o 18 i muszę dać rade zabawiać córkę do tego czasu..

reklama
I właśnie dlatego fajnie, że są takie miejsca, gdzie każda z nas może się podzielić swoimi obawami i poczuć się zrozumianą :sorry2:

Viltutti nasz synek został "zdiagnozowamy" w 14tyg jako dziewczynka (ale gin powiedział, że na 100% nie mówi) i przez miesiąc do kolejnej wizyty był Julką, a jakie było nasze zdziwienie kiedy w 18tyg jednak okazał się być chłopcem!! :szok:

Ameryka pamiętam, że krwotoki z nosa w ciąży są normalne i mogą być dość częste tak samo jak wzmożone krwawienie z dziąseł przy szczotkowaniu zębów..

Umówiłam się na usg w piątek, tak dla spokojności..

Do góry