Wisyta jest obowiązkowa min 3 razy, chociażby na ściągnięcie szwów. A miałaś wybraną położną przed porodem? Ja mam zadzwonić w dniu wypisu żeby przyszła następnego dniaMój raczej przełyka, bo na początku jak ssał to ewidentnie czułam jak z pięt aż ciągnie teraz cyce trochę zaprawione w boju ale czuję kiedy ssie a kiedy trzyma ot tak. Przewaga ssania.
Co do położnych - czy ich wizyta w domu jest obowiązkowa? Bo u mnie jeszcze żadnej nie było, i nie miałabym nic przeciwko jakby tak pozostało
No i pediatra na patronaż przyjdzie (bo nie ma obowiązku na pierwszą wizytę wlec się do przychodni!!)
U nas juz była na domowej wizycie przy biegunce starszaka i się zapowiedziała, że następna wizyta na patronażu bo mi brzuszek opadł.
Jak napisała nostalgia. Najpierw dziecko zużywa zapasy (stąd do 10% spadku wagi urodzeniowej prawie u wszystkich dzieci) a później już wszystko hula. U nas była zapodana 1raz butla której mały wcale nie chciał i nawał po herbatce/lub sam z siebie (tego przecież nie sprawdzę.Dziewczyny może to głupie pytanie ale skoro Auliya piszesz że pokarm może pojawić się dopiero w 3 dobie to co przez ten czas dziecko ma jeść?
Wtedy w ogóle siary nie miałam dopiero po porodzie a teraz coś się niby pojawia ale tak 1 na kilka dni - do tej pory nie gmerałam ale chyba już bezpiecznie mogę zacząć hartować sutki a i maść już mam odebraną
Dziecko wróciło z przedszkola a ja jakaś trzepnięta bo zasnęłam po powrocie. Idę do starszaka póki ma mamę tylko dla siebie.