reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti - rozumiem Cię. Ja też łażę większość dnia z dzieckiem przy cycu. Wyliczyłam, że sypiam jakieś 3 do max 5ciu godzin w zależności od dnia. Mąż i teściowa suszą mi głowę, żebym chociaż raz dziennie pozwoliła im podać butelkę z moim mlekiem, ale przecież nie kupi mi to więcej czasu bo będę musiała ściągnąć mleko. Mam dużo pokarmu, i jak Emmi zdarzy się przysnąć na dłużej to ja od razu przeciekam. Ale nie powiem, kusi mnie bo mam wrażenie jakbym na jakichś prochach była, jestem tak zmęczona, że mam wrażenie dziwnego odbioru rzeczywistości.

reklama
TRUSKAWKOWA tak w porządku,czysta osłuchowo,ale jakas nie spokojna jestem.mała krzyczała to ciezko z lekarka było rozmawiac,usłyszałam tylko ze ciemiaczko zapadniete,miesniowo tez cos nie tak,głowke ciagnie na boki ale w 6tygodniu ma ja ogladac i daje jej czas.

Cześć dziewczyny, ja dopiero teraz się dorwałam do kompa.
Przerażacie mnie tymi dietami Waszymi:( i bez diety jestem chuda jak patyk, a jak będę jechać na takich pysznościach jak Wy, to będę sama skóra i kości, masaaaaakra!

Po wizycie żadnych niespodzianek, napiszę szczegóły na wizytowym. Ogólnie kładę się w piątek i wyciągają mi córę z brzuszka :-)

Zaraz spać bo rano na ktg. Nie odpisuje zbytnio bo ziewam i szkods zaprzepascic szansę na sen. Torba jedzie z mężem jak by sie okazalo że mnie zostawia bo sa skurcze ktorych nie czuje - zgodnie z prawem Murfiego kaza jechać do domu bo przygotowana bede.
Patuska ja przy starszaku żadnej diety nie stosowałam i mial może pół kolki ! Jadlam wszystko i obowiazkowo zupy :)

Szeptem się z Wami przywitam.
Jak ciężaróweczki samopoczucie?
Dziś idę na konsultacje do innego gina. Zobaczę co zapowie bo gadanie o cc a potem jej braku już mnie wkurza. Odebrałam wczoraj wyniki moczu. Mam w nim wszystko oprócz złota. FT3 znowu spadło a ktg pokazuje, że młody się szykuje. Znam ja te obietnice, nie zrobiło to na mnie wrażenia. Wczoraj wstawiłam nowe regały synom do pokoju dziś zamierzam zrobić narzuty na łóżka. Myślałam nad zrobieniem jakiś zajączków dla dzieci z rodziny ale taka zręczna to ja chyba nie jestem.
Jak Wam tam idzie czas w oczekiwaniu na oseski?
Bardzo udanego dnia Wam życzę.

Witajcie dziewczyny porannie!!

Po wczorajszej niemalze letniej pogodzie - 24 st, dzis jest MASAKRA!!!
Cały dzien wczoraj miałam wyjęty z domu, był mega intensywny i niestety jeszcze wszystkiego nie doczytałam, więc od razu nie odpisze wszystkim.

Patuśka, fajnie CI, ze wiesz kiedy ujrzysz Malucha :-); na zapas dietą się nie przejmuj

Viltutti - co rozumiesz przez zatwardzenie u noworodka???? Będzie miał zmienne kupy skoro raz cyc a raz mm. Aż tak sie dietą nie katuj. Naprawdę wiele przeszłam z dziećmi, alergiami, biegunkami alergicznymi estc. Jedno co Ci moge powiedzieć to zacytuję b.mądrego lekarza: czy chce pani leczyć dziecko czy kupy? Jak dziecko to prawie wszystko jest normą a jak kupy, to nie ma o czym rozmawiać....
Z cycą to jest tak: dziecko to człowiek: a to chce po jeść, a to popić a to po prostu się poprzytulać :-) Niektóre to są wyjątkowe ssaki - mój pierworodny nie dał mi żyć ;-), a sa takie co to zjedzą i cyc tylko do tego im służy - moja druga. Są takie, które umieja się przytulac dopiero po odstawieniu cyca - czwarta. Naprawdę dziecko to indywidualność wielka.
A wracając do diety to lepszy indyk niż wieprzowina. Nie wolno zapominać o oleju - oliwa z oliwek, rzepakowy, lniany. Warzywa gotowane,, ale spektrum jest duże: fasolka szparagowa nie wzdyma, brokuły nie wzdymają, ale kalafior już tak!!! A jeśli chodzi o bułki to oprócz chemii typu ulepszacze wszelkiej maści, mają mleko w dodatku.Co do selera - fuj, fuj fuj. mozna go sobie z kuchni wywalić na długo. Proponuję zupy: krupnik, warzywna, rosołek już moze mniej, ale też jest ok, barszczyk czerwony. No to się pomądrzyłam....

Mama.O. - fajnie, ze dołączyłaś suwaczki starszaków. I pracus z Ciebie, z czego masz zamiar zrobić te narzuty na łóżka? Zrobicz czyli kupić, czy uszyć?
Milenka, -do 6 tygodni poczekaj i niczym się nie przejmuj, dzieciaczkom zapada się ciemiączko jak mało piją.... - nie zawsze, ale bywa, jeśli jest na mm, to czy nie powinna dostawać wody?
madzikm - to normalny stan, taki stan "zamroczenia", niedługo minie, swoją drogą nieźle rośnie Ci Emma...

Dzień Doberek w ten ponury dzień, ale z bananem na ryjku:))

Czytam Was kobietki i czytam i ... się załamałam, czy przy takim tempie i sposobie życia tuż po porodzie dam sobie radę będąc niemal po 9 miesiącach leżenia:( Nosz kurde blaszka ja taka słaba jestem:( Ech Patuśka dobrze że przytyłam te 20kg bo będzie z czego miało lecieć bo inaczej też szkieletor mi grozi:)

Nic nie doradze odnośnie diety i tym podobnych rzeczy mamom karmiacym ale stworze Wam i nam jeszcze nie rodzacym wątek z dieta dla mam karmiacych:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i KTG .

No i muszę męża pochwalić bo kochany mój jak zabrał się za sprzątanie to nawet dwa nieduze dywany upral:cool:

Witam :-)
U mnie dzisiaj noc dobra, z tym że nie śpię od 5.
Miałam dzisiaj w końcu umyć okna, ale deszcz u nas pada. A ja taka pełna chęci do pracy :-D Chyba pomyję szafki w kuchni - jak mi nie przejdzie.

Viltutti, Madzik
podziwiam za samozaparcie w cycowaniu :tak:
Jednak Milenka też nie wiem czy bym mogła funkcjonować z dzieckiem przyklejonym do cycka. Jak jest jeszcze jedno w domu, to chyba się nie da.

Patuśka
ja za pierwszym razem nie stosowałam żadnej diety i było wszystko ok. Teraz też tak spróbuję, mam nadzieję że trafi mi się taki typ jak za 1 razem - bez kolek i problemów z brzuszkiem. I jeszcze przesypiający większość czasu :-D
Mój mąż ostatnio mówi, że to nasze dziecko w brzuchu tylko śpi, bo co on chce zobaczyć jak kopie to nic z tego. A ja do niego, że to dobrze że taki z niej śpioch i niech jej to zostanie :tak:

Zuzanka
ja mam włosy do pasa i jak dla mnie jest to najwygodniejsza opcja. Układać nie trzeba, wystarczy rano uczesać, związać i cały dzień spokój. Ciągle się przymierzam, żeby zrobić jakąś fryzurkę, ale chyba jestem na to za wygodna :-p

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Hej pracusie!!!
Kroczek, nie martw sie, dasz radę, powolutku ale dasz, poza tym po cc bedziesz jeszcze trochę odpoczywała ;-) Wejdziesz powoli w rytm.
Edysiek, no ja też miałam zajać się oknami, ale pogoda jakas taka niestabilna. Wieje okropnie. A że noc miałam ciężką - jakaś potworna impreza koło mnie do 5 rano z wrzaskami, okrzykami etc, to chyba zaraz pójdę spać na 1,5godz... Potem mykam na pedicure i manicure :-)

reklama
Do góry