Witajcie dziewczyny porannie!!
Po wczorajszej niemalze letniej pogodzie - 24 st, dzis jest MASAKRA!!!
Cały dzien wczoraj miałam wyjęty z domu, był mega intensywny i niestety jeszcze wszystkiego nie doczytałam, więc od razu nie odpisze wszystkim.
Patuśka, fajnie CI, ze wiesz kiedy ujrzysz Malucha :-); na zapas dietą się nie przejmuj
Viltutti - co rozumiesz przez zatwardzenie u noworodka???? Będzie miał zmienne kupy skoro raz cyc a raz mm. Aż tak sie dietą nie katuj. Naprawdę wiele przeszłam z dziećmi, alergiami, biegunkami alergicznymi estc. Jedno co Ci moge powiedzieć to zacytuję b.mądrego lekarza: czy chce pani leczyć dziecko czy kupy? Jak dziecko to prawie wszystko jest normą a jak kupy, to nie ma o czym rozmawiać....
Z cycą to jest tak: dziecko to człowiek: a to chce po jeść, a to popić a to po prostu się poprzytulać :-) Niektóre to są wyjątkowe ssaki - mój pierworodny nie dał mi żyć ;-), a sa takie co to zjedzą i cyc tylko do tego im służy - moja druga. Są takie, które umieja się przytulac dopiero po odstawieniu cyca - czwarta. Naprawdę dziecko to indywidualność wielka.
A wracając do diety to lepszy indyk niż wieprzowina. Nie wolno zapominać o oleju - oliwa z oliwek, rzepakowy, lniany. Warzywa gotowane,, ale spektrum jest duże: fasolka szparagowa nie wzdyma, brokuły nie wzdymają, ale kalafior już tak!!! A jeśli chodzi o bułki to oprócz chemii typu ulepszacze wszelkiej maści, mają mleko w dodatku.Co do selera - fuj, fuj fuj. mozna go sobie z kuchni wywalić na długo. Proponuję zupy: krupnik, warzywna, rosołek już moze mniej, ale też jest ok, barszczyk czerwony. No to się pomądrzyłam....
Mama.O. - fajnie, ze dołączyłaś suwaczki starszaków. I pracus z Ciebie, z czego masz zamiar zrobić te narzuty na łóżka? Zrobicz czyli kupić, czy uszyć?
Milenka, -do 6 tygodni poczekaj i niczym się nie przejmuj, dzieciaczkom zapada się ciemiączko jak mało piją.... - nie zawsze, ale bywa, jeśli jest na mm, to czy nie powinna dostawać wody?
madzikm - to normalny stan, taki stan "zamroczenia", niedługo minie, swoją drogą nieźle rośnie Ci Emma...