reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
W zasadzie to jem bułki z pieczonym mięsem (bez jakichkolwiek przypraw! ;( ), rosół na schabie z ryżem, schab z zupy z ziemniakami, gotowaną w wodzie marchew, jabkło pieczone. I dosłownie TYLE. Codziennie niemal taki sam repertuar. Nabiału nie tykam bo się boje :/
Dzisiaj to nawet mąż z pracy musiał wyjść wcześniej bo już nie ogarniałam... O ile karmienie na kiblu opatentowałam, to już dzieciaka przewinąć nie miałam możliwości... :/
Jak już padam na ryło to młody dostaje butlę z mm NAN Pro i wtedy śpi jak ta lala kilka godzin... Ale mam wyrzuty sumienia że podkarmiam go butelką :(

Przed wszyskim żadnych wyrzutów sumienia! Dasz radę tylko musisz więcej jeść, wprowadź indyka i na kim gotuj rosół, ze schabu zrób sobie pulpety na rosolku. Wywal z rosołu seler bo czesto uczula i wzmaga problemy brzuszkowe. Ja bym do tego dodała banany, na przekąskę wafle ryżowe i flipsy, ciasteczka owiane firmy san. Zauważyłaś ze po mleku jest gorzej? Jeśli nie to nie bój się go na zapas i wsuwaj jogurty, kefiry itp ja sama jadlam 5 rzeczy przez 6mcy a później wszystko wrócili do normy a największym winowajcom okazało się jabłko. Powodzenia i głowa do góry :)
Aaaa i bulki bym chlebem zastąpiła. W bulkach jest najwięcej chemii, a chleb można dostać ze składem mąka, woda sól. (idealny). Dopraw sobie też mięso solą i pieprzem, to na pewno nie zaszkodzi

VILTUTTI witaj w klubie,u mnie karmienie podobnie wyglada;-),ale już coraz więcej się dokarmiamy bo powrót do rzeczywistości i dużo z domu wychodzimy,więc musi być pojedzona.
Dziewczyny karmiące może wrzucicie na wątek kulinarny jakieś przepisy dla matek?ja już mam dość kurczaka i chleba:confused:

LIZZY ja mojej już podaje smoczek,ale jak jest głodna to go wypluwa i płacze,nie da się oszukać;-).Dziś sie wybudziła u lekarza i tak wrzeszczała że nie było uproś,musiałam cycka wyjąć i cisza od razu,a nic innego nie działa.

reklama
Salcia - teraz masz więcej doświadczenia, więc na pewno będzie zdecydowanie lepiej :-)
Natalia_eg - ja fryzjera planuję od jakiegoś roku, ale nie mam pomysłu co zrobić z włosami i tak sobie rosną. Choć przyznam, że włosy do pasa nie są najlepszym rozwiązaniem przy małym dziecku ;-)
Viltutti, milenka - trzymam kciuki

Do góry