reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
W zasadzie to jem bułki z pieczonym mięsem (bez jakichkolwiek przypraw! ;( ), rosół na schabie z ryżem, schab z zupy z ziemniakami, gotowaną w wodzie marchew, jabkło pieczone. I dosłownie TYLE. Codziennie niemal taki sam repertuar. Nabiału nie tykam bo się boje :/
Dzisiaj to nawet mąż z pracy musiał wyjść wcześniej bo już nie ogarniałam... O ile karmienie na kiblu opatentowałam, to już dzieciaka przewinąć nie miałam możliwości... :/
Jak już padam na ryło to młody dostaje butlę z mm NAN Pro i wtedy śpi jak ta lala kilka godzin... Ale mam wyrzuty sumienia że podkarmiam go butelką :(

Przed wszyskim żadnych wyrzutów sumienia! Dasz radę tylko musisz więcej jeść, wprowadź indyka i na kim gotuj rosół, ze schabu zrób sobie pulpety na rosolku. Wywal z rosołu seler bo czesto uczula i wzmaga problemy brzuszkowe. Ja bym do tego dodała banany, na przekąskę wafle ryżowe i flipsy, ciasteczka owiane firmy san. Zauważyłaś ze po mleku jest gorzej? Jeśli nie to nie bój się go na zapas i wsuwaj jogurty, kefiry itp ja sama jadlam 5 rzeczy przez 6mcy a później wszystko wrócili do normy a największym winowajcom okazało się jabłko. Powodzenia i głowa do góry :)
Aaaa i bulki bym chlebem zastąpiła. W bulkach jest najwięcej chemii, a chleb można dostać ze składem mąka, woda sól. (idealny). Dopraw sobie też mięso solą i pieprzem, to na pewno nie zaszkodzi

VILTUTTI witaj w klubie,u mnie karmienie podobnie wyglada;-),ale już coraz więcej się dokarmiamy bo powrót do rzeczywistości i dużo z domu wychodzimy,więc musi być pojedzona.
Dziewczyny karmiące może wrzucicie na wątek kulinarny jakieś przepisy dla matek?ja już mam dość kurczaka i chleba:confused:

LIZZY ja mojej już podaje smoczek,ale jak jest głodna to go wypluwa i płacze,nie da się oszukać;-).Dziś sie wybudziła u lekarza i tak wrzeszczała że nie było uproś,musiałam cycka wyjąć i cisza od razu,a nic innego nie działa.

reklama
Salcia - teraz masz więcej doświadczenia, więc na pewno będzie zdecydowanie lepiej :-)
Natalia_eg - ja fryzjera planuję od jakiegoś roku, ale nie mam pomysłu co zrobić z włosami i tak sobie rosną. Choć przyznam, że włosy do pasa nie są najlepszym rozwiązaniem przy małym dziecku ;-)
Viltutti, milenka - trzymam kciuki

Do góry