reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się i ja niedzielnie. U mnie też dobra noc. Obudziłam się może raz czy dwa. Tymek wstał chwilę przed 7 więc też całkiem nieźle. W nocy skurcze nie męczyły a od rana jakieś pojedyncze więc chyba się na trochę uspokoiło. Pewnie zajrzę do Was dopiero wieczorkiem

reklama
Hej, ja na chwile, wrocilismy wczoraj z 30-tki kolegi o 2, bylo fajnie, ale do konca juz odpuszczam takie imprezy. Oczywiscie wszyscy pytali kiedy i brzucha dotykali i mowili, ze ladnie wygladam ;-) spadam pranie wstawic i cos zjesc! Oczywiscie maz spi po wczorajszym :-S

Dzień dobry

Mam nadzieję, że czujecie sie dobrze. U mnie już trochę lepiej ale czuję jakiś nieokreślony niepokój - jakby miało się coś stać :/
Po śniadaniu jestem i dalej głodzilla mnie męczy , a na nic specjalnego nie mam ochoty a "głodny nie jesteś sobą "

Życzę Wam miłej niedzieli pewnie odezwę sie wieczorkiem :)

Cześć Mamusie! :)
Mam do Was olbrzymią prośbę, jestem przyszłą Mamą październikową ale również studentką psychologii. W ramach rocznej pracy empirycznej robie badanie na temat zmiany relacji między partnerami po urodzeniu dziecka z perspektywy kobiety i mężczyzny. Badanie ma formę internetowej ankiety podzielonej na 2 części. Jedną wypełnia kobieta i jej partner w III trymestrze (każdy ma swoją), drugą w okresie sześciu tygodni po urodzeniu dziecka. Czy mogłybyście mi Mamusie pomóc? Będę bardzo wdzięczna!

Ankieta dla Mamuś w III trymestrze:

https:// docs.google.com/forms/d/1PFP8fmyJ6WrGshmo8gtCPBjq-mJAreQKa1JoGXySckk/viewform

Ankieta dla Tatusiów w III trymestrze:D :

https:// docs.google.com/forms/d/1on3R40MA6oyWtv9TnrOiRX-9oLAA0TOup0BZUjgC6Jw/viewform

usuńcie spacje po https://

Ankiety po porodzie dodam w późniejszym terminie tutaj na wątku oraz bezpośrednio na adresy skrzynki pocztowej, które podacie:)

Viltutti przychodź do mnie do szpitala w tym dniu ciąży tutaj nikt by Cię już nie trzymał tylko albo cc albo na trakt ;-) żeby tylko miejsce zwolnić.

U mnie noc przepłakana a za każdym razem jak małego przystawiałam to drgawek dostawałam i cała się trzesłam no ale opłacało się przybraliśmy ładnie na wadze wczoraj rano było 3380 a dzisiaj 3420 :-D i to po kupce ;-).
Teraz czekamy na wizytę i jak z żółtaczką będzie ok to puszczą nas do domku. No ale nie cieszę się przedwcześnie bo może być różnie. ..

Witam się dziewczynki niedzielnie :-)

Ja już po spacerku z pieskiem, po śniadanku i teraz sobie leżę przy herbatce przed TV :-) nocka nawet przespana, budziłam się troszkę ale zaraz jak wracałam do łóżka zasypiałam więc uważam nockę za udaną :-)
Martwi Mnie tylko jedno w nocy kiedy obracam się z boku na bok albo na wznak strasznie Mnie boli góra brzuch, aż oddechu nie mogę czasami chwycić i tak na prawdę najlepsze pozycja do spania to na wznak ale tak nie umiem :eek: może malutka na coś naciska i dlatego tak jest :eek:

Ancona super że maluszek przybiera ale współczuję bolących brodawek :-( trzymaj się dzielnie kochana i życzę szybkiego wyjścia do domku :-)

Viltutti
to czekamy razem z Tobą :-)

Zuzanka wiem co to za ból bo też mam aparat, czasami przez tydzień nie dało się jeść tak szczęka bolała, ale ja już za 2 m-ce ściągam wiec nie mogę się już doczekać :-)

Edysiek u mnie pogoda też nie zachęca dzisiaj do spacerów, ale jak nie będzie padać to wyciągnę mężusia na kawkę i lody na miasto :-)

Lizzy
współczuję przeżyć nocnych, mam nadzieję że Ali już przeszło :-)

AgutkaZG
jak tam u Ciebie kochana ruszyło się coś ?

Miłego dnia dziewczynki :-)

Viltutti przychodź do mnie do szpitala w tym dniu ciąży tutaj nikt by Cię już nie trzymał tylko albo cc albo na trakt ;-) żeby tylko miejsce zwolnić.

U mnie noc przepłakana a za każdym razem jak małego przystawiałam to drgawek dostawałam i cała się trzesłam no ale opłacało się przybraliśmy ładnie na wadze wczoraj rano było 3380 a dzisiaj 3420 :-D i to po kupce ;-).
Teraz czekamy na wizytę i jak z żółtaczką będzie ok to puszczą nas do domku. No ale nie cieszę się przedwcześnie bo może być różnie. ..
Super wiesci :) z karmieniem ustabilizuje sie w koncu, nic sie nie martw. I pewnie niebawem bedziecie juz sobie w domku wypoczywac.

Witam się dziewczynki niedzielnie :-)

Ja już po spacerku z pieskiem, po śniadanku i teraz sobie leżę przy herbatce przed TV :-) nocka nawet przespana, budziłam się troszkę ale zaraz jak wracałam do łóżka zasypiałam więc uważam nockę za udaną :-)
Martwi Mnie tylko jedno w nocy kiedy obracam się z boku na bok albo na wznak strasznie Mnie boli góra brzuch, aż oddechu nie mogę czasami chwycić i tak na prawdę najlepsze pozycja do spania to na wznak ale tak nie umiem :eek: może malutka na coś naciska i dlatego tak jest :eek:

Ancona super że maluszek przybiera ale współczuję bolących brodawek :-( trzymaj się dzielnie kochana i życzę szybkiego wyjścia do domku :-)

Viltutti
to czekamy razem z Tobą :-)

Zuzanka wiem co to za ból bo też mam aparat, czasami przez tydzień nie dało się jeść tak szczęka bolała, ale ja już za 2 m-ce ściągam wiec nie mogę się już doczekać :-)

Edysiek u mnie pogoda też nie zachęca dzisiaj do spacerów, ale jak nie będzie padać to wyciągnę mężusia na kawkę i lody na miasto :-)

Lizzy
współczuję przeżyć nocnych, mam nadzieję że Ali już przeszło :-)

AgutkaZG
jak tam u Ciebie kochana ruszyło się coś ?

Miłego dnia dziewczynki :-)

mnie tez cos ciagnie vzy boli przy jakiejkolwiek zmianie pozycji, szczegolnie w lozku :) wiec nie martw sie - mysle ze to kwesta ulozenia dziecka.

Dziękuję Wam wszystkim za pamięć, tak po prostu :) Jest to bardzo miłe i aż szkoda, że nie mogę dzielić się z Wami swoimi ciążowymi radościami, ale tak miało być, nie ma co gdybać.
Mam mnóstwo pracy w pracy i w domu pełno zajęć. Codziennie padam i to jest dobre, bo praca pomogła mi wrócić do życia. Źle działają na mnie tylko kobiety w ciąży, niemowlaki są słodkie i nie wywołują mojego niepokoju. Ostatnio jak siedziałam u mojego lekarza na kontroli w poczekalni, to jak usiadła koło mnie kobieta z dużym brzuszkiem i miałam aż ochotę ją poszturchnąć albo uszczypnąć w brzuch.. Pewnie to wredne, ale póki co jeszcze silniejsze ode mnie.
Cieszę się, że u Was dobrze, że rozpakowujecie się powoli :) 3mam za Was wszystkie kciuki, za każdą z osobna :)Mam nadzieję, że siły starczy :)
3majcie się dzielnie, obiecuję zajrzeć niebawem :)

trzymaj się i pisz czasem- co do kobiet w ciąży to masz prawo się denerwować ale ich nie szczyp :)

zaraz wrzuce przepis na odpowiedni watek.
ciasto robilam pierwszy raz ale naprawde przepyszne:tak:

zabiję, za te ciasta, lody i inne. Normalnie was poduszę :O

nooo pięknie! Gratuluję :)

reklama

Prawdę mówiąc rozważałam opcje żeby wypisać się na własne zadanie i nie wybrać się na Jaczewskiego, bo wiem jakie tam tempo jest... Ale zobaczę co jutrzejszy dzień przyniesie. Obecnie leze na trakcie porodowym a nic się nie rodzilo od wczoraj od 15:-o na całym oddziale jest nas 5 no normalnie wczasy... :p

Do góry