reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się i ja niedzielnie. U mnie też dobra noc. Obudziłam się może raz czy dwa. Tymek wstał chwilę przed 7 więc też całkiem nieźle. W nocy skurcze nie męczyły a od rana jakieś pojedyncze więc chyba się na trochę uspokoiło. Pewnie zajrzę do Was dopiero wieczorkiem

reklama
Hej, ja na chwile, wrocilismy wczoraj z 30-tki kolegi o 2, bylo fajnie, ale do konca juz odpuszczam takie imprezy. Oczywiscie wszyscy pytali kiedy i brzucha dotykali i mowili, ze ladnie wygladam ;-) spadam pranie wstawic i cos zjesc! Oczywiscie maz spi po wczorajszym :-S

Dzień dobry

Mam nadzieję, że czujecie sie dobrze. U mnie już trochę lepiej ale czuję jakiś nieokreślony niepokój - jakby miało się coś stać :/
Po śniadaniu jestem i dalej głodzilla mnie męczy , a na nic specjalnego nie mam ochoty a "głodny nie jesteś sobą "

Życzę Wam miłej niedzieli pewnie odezwę sie wieczorkiem :)

Cześć Mamusie! :)
Mam do Was olbrzymią prośbę, jestem przyszłą Mamą październikową ale również studentką psychologii. W ramach rocznej pracy empirycznej robie badanie na temat zmiany relacji między partnerami po urodzeniu dziecka z perspektywy kobiety i mężczyzny. Badanie ma formę internetowej ankiety podzielonej na 2 części. Jedną wypełnia kobieta i jej partner w III trymestrze (każdy ma swoją), drugą w okresie sześciu tygodni po urodzeniu dziecka. Czy mogłybyście mi Mamusie pomóc? Będę bardzo wdzięczna!

Ankieta dla Mamuś w III trymestrze:

https:// docs.google.com/forms/d/1PFP8fmyJ6WrGshmo8gtCPBjq-mJAreQKa1JoGXySckk/viewform

Ankieta dla Tatusiów w III trymestrze:D :

https:// docs.google.com/forms/d/1on3R40MA6oyWtv9TnrOiRX-9oLAA0TOup0BZUjgC6Jw/viewform

usuńcie spacje po https://

Ankiety po porodzie dodam w późniejszym terminie tutaj na wątku oraz bezpośrednio na adresy skrzynki pocztowej, które podacie:)

Viltutti przychodź do mnie do szpitala w tym dniu ciąży tutaj nikt by Cię już nie trzymał tylko albo cc albo na trakt ;-) żeby tylko miejsce zwolnić.

U mnie noc przepłakana a za każdym razem jak małego przystawiałam to drgawek dostawałam i cała się trzesłam no ale opłacało się przybraliśmy ładnie na wadze wczoraj rano było 3380 a dzisiaj 3420 :-D i to po kupce ;-).
Teraz czekamy na wizytę i jak z żółtaczką będzie ok to puszczą nas do domku. No ale nie cieszę się przedwcześnie bo może być różnie. ..

Witam się dziewczynki niedzielnie :-)

Ja już po spacerku z pieskiem, po śniadanku i teraz sobie leżę przy herbatce przed TV :-) nocka nawet przespana, budziłam się troszkę ale zaraz jak wracałam do łóżka zasypiałam więc uważam nockę za udaną :-)
Martwi Mnie tylko jedno w nocy kiedy obracam się z boku na bok albo na wznak strasznie Mnie boli góra brzuch, aż oddechu nie mogę czasami chwycić i tak na prawdę najlepsze pozycja do spania to na wznak ale tak nie umiem :eek: może malutka na coś naciska i dlatego tak jest :eek:

Ancona super że maluszek przybiera ale współczuję bolących brodawek :-( trzymaj się dzielnie kochana i życzę szybkiego wyjścia do domku :-)

Viltutti
to czekamy razem z Tobą :-)

Zuzanka wiem co to za ból bo też mam aparat, czasami przez tydzień nie dało się jeść tak szczęka bolała, ale ja już za 2 m-ce ściągam wiec nie mogę się już doczekać :-)

Edysiek u mnie pogoda też nie zachęca dzisiaj do spacerów, ale jak nie będzie padać to wyciągnę mężusia na kawkę i lody na miasto :-)

Lizzy
współczuję przeżyć nocnych, mam nadzieję że Ali już przeszło :-)

AgutkaZG
jak tam u Ciebie kochana ruszyło się coś ?

Miłego dnia dziewczynki :-)

Viltutti przychodź do mnie do szpitala w tym dniu ciąży tutaj nikt by Cię już nie trzymał tylko albo cc albo na trakt ;-) żeby tylko miejsce zwolnić.

U mnie noc przepłakana a za każdym razem jak małego przystawiałam to drgawek dostawałam i cała się trzesłam no ale opłacało się przybraliśmy ładnie na wadze wczoraj rano było 3380 a dzisiaj 3420 :-D i to po kupce ;-).
Teraz czekamy na wizytę i jak z żółtaczką będzie ok to puszczą nas do domku. No ale nie cieszę się przedwcześnie bo może być różnie. ..
Super wiesci :) z karmieniem ustabilizuje sie w koncu, nic sie nie martw. I pewnie niebawem bedziecie juz sobie w domku wypoczywac.

Witam się dziewczynki niedzielnie :-)

Ja już po spacerku z pieskiem, po śniadanku i teraz sobie leżę przy herbatce przed TV :-) nocka nawet przespana, budziłam się troszkę ale zaraz jak wracałam do łóżka zasypiałam więc uważam nockę za udaną :-)
Martwi Mnie tylko jedno w nocy kiedy obracam się z boku na bok albo na wznak strasznie Mnie boli góra brzuch, aż oddechu nie mogę czasami chwycić i tak na prawdę najlepsze pozycja do spania to na wznak ale tak nie umiem :eek: może malutka na coś naciska i dlatego tak jest :eek:

Ancona super że maluszek przybiera ale współczuję bolących brodawek :-( trzymaj się dzielnie kochana i życzę szybkiego wyjścia do domku :-)

Viltutti
to czekamy razem z Tobą :-)

Zuzanka wiem co to za ból bo też mam aparat, czasami przez tydzień nie dało się jeść tak szczęka bolała, ale ja już za 2 m-ce ściągam wiec nie mogę się już doczekać :-)

Edysiek u mnie pogoda też nie zachęca dzisiaj do spacerów, ale jak nie będzie padać to wyciągnę mężusia na kawkę i lody na miasto :-)

Lizzy
współczuję przeżyć nocnych, mam nadzieję że Ali już przeszło :-)

AgutkaZG
jak tam u Ciebie kochana ruszyło się coś ?

Miłego dnia dziewczynki :-)

mnie tez cos ciagnie vzy boli przy jakiejkolwiek zmianie pozycji, szczegolnie w lozku :) wiec nie martw sie - mysle ze to kwesta ulozenia dziecka.

Dziękuję Wam wszystkim za pamięć, tak po prostu :) Jest to bardzo miłe i aż szkoda, że nie mogę dzielić się z Wami swoimi ciążowymi radościami, ale tak miało być, nie ma co gdybać.
Mam mnóstwo pracy w pracy i w domu pełno zajęć. Codziennie padam i to jest dobre, bo praca pomogła mi wrócić do życia. Źle działają na mnie tylko kobiety w ciąży, niemowlaki są słodkie i nie wywołują mojego niepokoju. Ostatnio jak siedziałam u mojego lekarza na kontroli w poczekalni, to jak usiadła koło mnie kobieta z dużym brzuszkiem i miałam aż ochotę ją poszturchnąć albo uszczypnąć w brzuch.. Pewnie to wredne, ale póki co jeszcze silniejsze ode mnie.
Cieszę się, że u Was dobrze, że rozpakowujecie się powoli :) 3mam za Was wszystkie kciuki, za każdą z osobna :)Mam nadzieję, że siły starczy :)
3majcie się dzielnie, obiecuję zajrzeć niebawem :)

trzymaj się i pisz czasem- co do kobiet w ciąży to masz prawo się denerwować ale ich nie szczyp :)

zaraz wrzuce przepis na odpowiedni watek.
ciasto robilam pierwszy raz ale naprawde przepyszne:tak:

zabiję, za te ciasta, lody i inne. Normalnie was poduszę :O

nooo pięknie! Gratuluję :)

reklama

Prawdę mówiąc rozważałam opcje żeby wypisać się na własne zadanie i nie wybrać się na Jaczewskiego, bo wiem jakie tam tempo jest... Ale zobaczę co jutrzejszy dzień przyniesie. Obecnie leze na trakcie porodowym a nic się nie rodzilo od wczoraj od 15:-o na całym oddziale jest nas 5 no normalnie wczasy... :p

Do góry