reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

RYSICA miło, że mnie pamietasz, wczoraj nad tym myślałam i sama nie wiem czemu was opuściłam. Ale jeśli mogę to teraz postaram się w miarę często do was zaglądać, jak dzieci pozwolą.

IZA i MELISA a dzięki dobrze sobie radzę z mamą mieszkamy to problemu nie ma. Pomagamy sobie na wzajem. Moja córcia dobrze braciszka przyjeła, z miłością, zjadłaby go normalnie.

SYLWIA dokładnie jak lekarz wszystko posprawdzał i wszystko ok ne powinnaś martwić sie na zapas. Będzie dobrze.

DZIEWCZYNY rozumię was doskonale, ja poprpstu jak byłam w szpitalu i rozmawiałam przez komórkę z moją Amelką a ona mi płakała to ja też ryczałam, choć mała była z babcią ciągle którą ma non stop w domku i z tatą jak z pracy wrócił i w weekend. Ciężkie to do przeżycia, my jesteśmy tak związane ze sobą że ledwo radę dałyśmy.
Dacie i wy.

reklama
JaM - torba spakowana w 60%, nie włożyłam jeszcze ciuszków dla maluszka, swoich kosmetyków (ale to dopiero jak będę jechać do szpitala). Reszta już jest.:-)
O 14.00 jadę do Ostrowa spotkać się z moim znajomym ginekologiem, może uda się ustaliś termin cc.

Ollena
- z tym słońcem to uważaj, bo mogą się porobić przebarwienia, zwłaszcza na twarzy. Ja tak miałam w ciązy z PIotrkiem, z jednym walczyłam potem chyba z pół roku.

Dorota a odwiedziła Cię córeczka w szpitalu ?
Ja na obecną chwilę nie chcę żeby moja Jula mnie odwiedziła, czuję że sobie z tym emocjonalnie nie poradzimy. Tłumacze jej że pojadę do szpitala urodzić Kornelię apotem ona z tatusiem po nas przyjadą. Daję, jej małe zadania, że ma pomóc tatusiowi wybrać ubranka i takie tam :) na razie rozumie i jest podekscytowana, ale nie rozstawałam się z nią nigdy i też jesteśmy strasznie związane emocjonalnie. W dzień będzie w przedszkolu ale wieczory i popołudnia mój m może mieć ciężkie chociaż za tatusiem też przepada ale co mamusia to mamusia ... Mam nadzieję, że ze szpitala wyjdę na 3 dobę. Czyli 2 noce dam jakoś radę ... Oby tak było!

Sweety a co tam napakowałaś :D Zdradzisz ?

U nas plan jest taki,ze urodze,mm wraca po Patryka,ogarniaja sie i przyjezdzaja do mnie. chyba e bede bardzo umeczona to czekaja na moj znak. ale nie powiem,mam strasznego stresa bo nigdy nie rozstawalam sie z Patrykiem,on zostaje z sasiadami i mam dodatkowego stresa czy wszyscy dadza rade..wczoraj myslalam o tym dlugo i nie moglam zasnac...

JaM - w wielu szpitalach jest nawet niestety tak, że takich maluchów - kilkulatków nie wpuszczają na oddział gdzie są noworodki, ze wzgledu na infekcje.
Zapakowałam:
3 koszule
2 paczki jednorazowych gatek (10 szt. w sumie)
3 pieluchy tetrowe
paczkę podpasek bella mama i 2 paczki normalnych podpasek
wkładki laktacyjne
chusteczki do higieny intymnej lactacyd
kapcie i klapki pod prysznic
biustonosz do karmienia
5 par skarpet
3 paczki chusteczek higienicznych
wyparzoną butelkę Avent 125ml

Wszystko co zapakowałam odhaczyłam już sobie na liście, która leży na wierzchu torby:-)

sweety powodzenia u gina

ja mam dobrze ze mam babcie ktora nigdy nie odmowi opieki nad mala a mala ja uwielbia nawet czasem gdy moze jechac do domu to chce zostac u babci, jak jest Oliwka np chora to tez czesto mala jest u mojej mamy, zwlaszcza jak pracowalam to nie trzeba jej byla wozic wta i wewte jak byla chora,jak pojde do szpitala to mala tez bedzie u babci, tata ja bedzie odwiedzal bo moj m ma takie godz pracy ze nie dalby rady raczej ogarnac, a odwiedziny hm chce zeby do mnie przyszla, jest sala odwiedzin w szpitalu wiec raczej ebdzie mogla, ale ja bede lezec jesli bedzie CC minimum 5 dob

Sweety a butelkę bierzesz tak w razie z czego ? (tego akurat nie brałam w ogóle pod uwagę)
W szpitalu widziała, że mieli butelki i przynosili je mamom do karmienia albo brali dzieciaczki na karmienie.
A ja jeszcze wezme ręczniki papierowe, osuszłam sobie nimi krocze po kąpieli i nie ukrywam, że było to bardzo pomocne. Ręcznikiem bym za chiny ludowe "nie wycierała". Wezmę też rożek i pileluchy flanelkowe ze 2 szt

Z Julką jak się urodziła i nie od razu miałam pokarm, dopiero chyba po tygodniu. Ale ona też nie miała odruchu ssania i w zasadzie była w szpitalu jednym, drugim dopiero jak miałam ją już w domu to zaczęłam karmić a bałam się że po karmieniu w szpitalu butkami nie zechce już w ogóle ssać,a le jakoś poszło :) Wprawdzie wszędzie piszą żeby nie dopajać dzieci jak są na piersi ale my dawaliśmy trochę wody do picia i dzięki temu tez nie miała kolek. Miała też podwyższoną bilirubinę długo po szpitalach i lekarz mówił żeby dawać glukozę do picia.

Aha
Czy picie herbatki na laktację ma sens np ok 2 tygodni przed terminem porodu, żeby "zapewnić" sobie pokarm ?

Sweety a tak sobie myślę o Twojej cesarce :) i mam pytanie :) czy to dla dziecka nie jest wielki szok, że nagle zostaje "wyjęte" z brzuszka mamy ? tzn. że nie jest jeszcze gotowe, nie ma się skurczy porodowych i nagle i gwałtownie wyjmuje się je ? Dziecko będzie musiało być w inkubatorze ? Wiem, że u Ciebie cesarka ze względu na nerki ale dziecko jest bezpieczne jak nagle przerywa się jego "spokój" Będziesz miała jakieś przygotowania do tego CC ? kurcze, nie wiem jak to w zasadzie sprecyzować ...

Ollena dzięki za przypomnienie! Zapomniałam o starym dobrym jeleniu :D Muszę kupić!
A masz kostkę czy ten dozownik: http://www.superkoszyk.pl/product-p...lo-w-Plynie-500-ml-Dozownik-Zapas-500-ml.html

Ostatnia edycja:
Co do herbatek sie nie znam, ale tak jak sweety biore butelke. Moj nie byl glodny prawie ponad dobe, ja nie mialam pokarmu ale teraz wiem juz jak to jest i bol straszny przy karmieniu i krew sie leje wiec wole sie zaopatrzyc w ta butle w razie w...

Ja nawet nie mam jeszcze zadnej szpitalnej listy, chyba bede sie pakowac z pamieci...

pospaski Always
mydlo szare Bialy Jelen z dozownikiem
recznik
klapki do kapieli i kapcie po szpitalu
spodnie od pidzamy, ze dwie koszulki stare mm
majtki, skarpetki z jedne
stanik jeden na siebie, drugi na przebranie
ubranie na wyjscie

ubranka dla dziecka
pampersow z 10
chusteczki mokre
ze 3 pieluchy tetrowe
kocyk bawelniany (z rozka rezygnuje, za goraco)

kosmetyki, suszarke, jasiek do spania, korki do uszu i krople do nosa juz zlapie przed wyjsciem. no i ksiazke jakas, ladowarke do tel i nie wiem co jeszcze..

Dzięki wszystkim za odp na moje pytani. Muszę przyznać, że trochę mnie uspokoiłyście. Może nasza dzidzia jest po prostu taka spokojna, oby tak było jak się urodzi.

reklama
Aaaaa jest Deniz :-))))))))))))))))))))
Jak ktoras dostanie sms i bedzie odpisywala to prosze napisac ode mnie gratulacje i przepraszam ale nie moge odpisac:(

Ale sie ciesze, ale duzy chlopak!3720 to calkiem sporo jak na ten tc:-)

Do góry