reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Nikolaa - to nie jest wysoka cena za mój święty spokój, a z Gosią jesteśmy już bardzo zaprzyjaźnieni, pomagała tez jak byłam w szpitalu, zajmowała się Piotrkiem, odrabiała z nim lekcje, gotowała chłopakom. Wiele razy mogłam na nią liczyć...nie ukrywam, że mam nadzieję, że jak będę wracać do życia zawodowego po macierzyńskim, to zgodzi się opiekować Pawełkiem. Już wstępnie ją o to pytałam, ma przemyśleć temat.

Ollena - jak mama ma gorączkę, to dziecko zawsze jest trochę nadaktywne w brzuszku. To jego reakcja na wysoką temperaturę.

reklama
Nikolaa ja mam wrazenie, ze rusza sie caly czas... w ciagu dnia non stop, w nocy co sie obudze to sie tez tlucze. Wczoraj az przy goraczce blagalam go/ja zeby sie uspokoilo bo te kopniaki juz nie sa komfortowe..
no moja Wiki naprawdę robiła spore przerwy a już szczególnie jak coś robiłam to ani drgnęła jak usiadłam to zaczynała się ruszać ale raczej o stałych porach dnia i potem po porodzie dokładnie tak jak się ruszała tak budziła się na jedzenie :-D:-)...

fioletowa no to trzymam kciuki aby było taniej

sweety fajnie masz z tą panią :-D nie dość że nie drogo, to jeszcze taki dobry kontakt... u mnie teraz sprząta moja ciocia, ona tak sobie dorabia, a ja mam święty spokój, bo u nas eksperyment na początku roku pt "sami sprzątamy" w ogóle się nie udał, a ja za łosia na 3 etatach robić nie będę...

Ollena dobrze że jest ok

Dostałam w weekend dostawę ze Szczecina dla bejbusia. Wózek, kołyskę, wanienkę, leżaczek itp. rzeczy i chyba to mnie przeraziło, ze to naprawdę zaraz dzidzia będzie.:-)

sweety fajnie masz z tą panią :-D nie dość że nie drogo, to jeszcze taki dobry kontakt... u mnie teraz sprząta moja ciocia, ona tak sobie dorabia, a ja mam święty spokój, bo u nas eksperyment na początku roku pt "sami sprzątamy" w ogóle się nie udał, a ja za łosia na 3 etatach robić nie będę...

Ollena dobrze że jest ok

fioletowa -my kiedyś też próbowaliśmy, ale skutek był marny, do tego scysje z tego powodu, moje ciagłe zmęczenie i irytacja, ciągle jakieś "plecy" - a to nie zdążyłam wyprac, a to wyprasować. Masakra. A teraz po prostu spokój. A mamy dom, więc jest co sprzątać.

Nikolaa ja się obawiałąm tego, ze o drugie dziecko też sie bede starala ponad 2 lata... a udalo się w 5 cyklu... najważniejsze, zeby szczesliwie urodzić :)

Aldo u mnie jeżeli bedzie dziewczynka bedzie Wiktoria ,Weronika albo Dagmara synek bedzie miał Adrianek i szczerze wali mnie czy te imiona są popularne czy nie bo za rok, dwa te imiona mogą byc na topie a inne nie...najważniejsze dla mnie jest to, zeby imie podobalo sie mnie i M i żeby pasowalo do nazwiska :)

Sweety tez tak mysle... bo harce byly ostre;)
Tez zazdroszcze takiej pani do sprzatania... takiej pomocnej od wszystkiego:-)
Nikola nie strasz, bo znaczy ze moje bedzie aktywne caly czas! ;-)

Nasza psica wczoraj na spacerze skoczyla na mala dziewczynke i zrobila jej pazurami szrame od oka w dol... Wymiekam poprostu, zaraz szukam szkoly dla niej tylko nie wiem kto bedzie z nia jezdzil...
Jak nie skacze na ludzi w windzie, na ludzi na spacerze, to na dzieci...

reklama
NIkolaa moze ono wcale nie spi...hahaha! Moze zycie plodowe wcale je nie meczy i nie musi spac, oby tu z nami mu sie odmienilo;-)

dorotar mam Stafforshire Bull teriera, suke 9 miesiecy. NIe byla na smyczy bo byla na wybiegu i nagle stwierdzila, ze wybiegnie na chodnik bo dziecko jakies idzie...ostatnio jej odbija konkretnie.

Do góry