reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

hehe rysica - u nas to jest "później" niestety ja wstaję do pracy o 6, a młody ze mną... :-D
a twoje sny, to pewnie jakieś odreagowanie....
a z rowerkiem też zauważyliśmy ten "krytyczny" moment z pedałami, Artur pedałuje raz trochę do przodu, raz trochę do tyłu, a na trójkołowym jest trudniej pedałować...

reklama
a Szymek przez ostatnie pół h zrobił duże postępy :D i chyba wyjdziemy dziś na dwór - zajarzył, że jak szybciej pedałuje to łatwiej pokonać mu ten "krytyczny" moment z pedałami. Ale mąż mówi, że na dworze łatwej mu się będzie pedałować, więc sobie dzisiaj wyjdziemy :)

dziewczyny mam problem zaczęły mnie wczoraj swędzieć podeszwy stup i wewnętrzna strona dłoni i brzuch oraz całe łydki i przedramiona jestetm trochę wycykana czy to może być cholestaza wiem że najczęściej pojawia się ona pod koniec ciąży ale słyszałam tez o wcześniejszych przypadkach ....nie używałam ani nie jadłam niczego uczulającego dziś idę do gina wiec zapytam ją ale co wy o tym myślicie...

do tego wczoraj tak się pożarłam ze swoim mężem że szok wiecie czasem jest jak do rany przyłóż a czasem to mnie potrafi tak zdołować i wyprowadzić z równowagi że żyć mi się odechciewa i chyba po tym wszystkim całą noc wymiotowałam chyba z nerwów

rysia naprawdę dopytaj o to znieczulenie, lekarz na pewno będzie wiedział co i jak ....ja naprawdę pare razy słyszała że pobieranie opłat za zzo jest w tej chwili nieprawne i szpitale nie mogą żądać pieniędzy za to.... wiesz zzo możesz nie dostać bo np lekarz stwierdzi że to przeszkodzi w akcji porodowej ale warto wiedzieć jakie masz prawa

dla pozostałych dziewczynek buziaczki

Nikola - dzięki, dopytam :)
a co do swędzenia - lepiej spytaj, ale może to jakieś podraźżnienie od ubrania? spodni? może trochę spuchłaś? weź wapno (można w ciąży) i zobacz czy przejdzie.

no do gina idę na szczęście dzisiaj..... ciśnienie sobie zmierzyłam 124/83 wiec chyba w normie choć wyższe niż zazwyczaj ....nie jest to jakieś gigantyczne swędzenie ale swędzi .....wiem że na cholestazie to próby wątrobowe się robi ale tak się zastanawiam czy w moczu przy cholestazie by coś wyszło bo robiłam w poniedziałek i wyniki idealne

a sądzicie że to może być z nerwów????

Ostatnia edycja:
Rysia wspolczuje fryzurki! ale pochwal sie, ocenimy, na pwno nie jest tak zle!

Kochane a ja jestem zalamana :( nie moge chodzic i siedziec, lezenie tez mnie wk.... Mama dzis pojdzie na oddzial polozniczy i spyta dr albo poloznych co mam robic, bo 2 miesiace nie wytrzymam z ta moja du... Plakac mi sie chce:(
Mam zamiar tez dzwonic do mojej poloznej obojetnie jakiej ale nie wiem pod jaki numer i szlag mnie trafi, zadzwonie pod obojetnie jaki...chociaz najpierw czekam co mama zalatwi:(

reklama
Do góry