reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jasne że tak :) gratki! Powiedziałaś partnerowi? :)
Tak ☺️ jest zachwycony ☺️
Wiadomo że o sukcesie będzie można mówić jak się dziecko urodzi, ale dodam wszystkim dziewczynom które jeszcze walczą na otuchę:
Moje amh 0,9, mieliśmy tylko 3 jajeczka i 2 przeżyły
Mąż 2% morfologia, 67% fragmentacja, bardzo mała ruchliwość.
A jednak cuda się zdarzają 🥹❤️
Nie poddawajcie się!!

@annn1 aaaaa co za pech z tą chorobą :( przecież już wykorzystaliście na maxa limit niepowodzeń na najbliższe 10 lat :( jesteś teraz na l4 w ogóle czy pracujesz normalnie na dodatek?

ja miałam i było prywatnie ciekawe jak to jest bo mało to nie kosztowało
A dawno miałaś? Ja bym na Twoim miejscu napisała maila do ministerstwa z zapytaniem 😊 że w trakcie procedury miałaś w klinice odpłatne badanie i czy klinika powinna dostać za to zwrot z ministerstwa czy słusznie jest to płatne. Nawet bez podawania żadnych danych swoich i kliniki powinni po prostu odpisać. Gdyby odpisali, że powinno to być w ramach refundacji, wtedy można takiego maila wysłać do kliniki 🙂 oni sami nie wiedzą i często interpretują po swojemu. Dziewczyny już miały sytuacje, że kliniki zwracały im pieniądze.
Na screenie mam maila na jakiego trzeba wysłać wiadomość

Załączniki

• Screenshot_2025-02-08-12-03-41-27_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2025-02-08-12-03-41-27_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    238,2 KB · Wyświetleń: 43
@annn1 aaaaa co za pech z tą chorobą :( przecież już wykorzystaliście na maxa limit niepowodzeń na najbliższe 10 lat :( jesteś teraz na l4 w ogóle czy pracujesz normalnie na dodatek?
Też tak myślałsm, że już limit pecha i tego co może się wysypać jest wykorzystany, a jednak nie. Mąż twierdzi, że powinnam zacząć grać w totolotka, bo szansa że tyle rzeczy pójdzie nie tak była równie niska co wygrana 😅
Niestety do środy nie mam jak iść na L4, więc rzeźbie jak mogę. Trochę ratuje mnie ten 1 dzień zdalny w tygodniu to dziś jeszcze leżałam w łóżku z kompem. Jak nie będzie lepiej to czw-pt już wezmę L4.

reklama
Dziewczyny, a korzystała któraś z Was z tej wizyty u psychologa w ramach programu? Jak to u Was wygląda?
U mnie w klinice twierdzą, że wizyta się należy jak się korzysta z adopcji komórek albo zarodka, ale nie można skorzystać z wizyty jak po prostu "ktoś sobie nie radzi" 😏

Do góry