reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Zdolniacha :) wcześnie zaczyna stawać.
A u nas co noc to kolejne pobudki. Nie wiem co się dzieje. Do niedawna spała nawet po 8 godzin w nocy, a ostatnio budzi się co 4 na jedzonko. Na początku myślałam że przez kilka dni będzie odrabiać straty po chorowaniu, ale to już od ostatniego pobytu w szpitalu się ciągnie, czyli przeszło tydzień. Tak więc chodzę niedospana ;/ Mam nadzieję że z czasem sen Dusi wróci do normy...
lagajka, twoje coreczka przechodzi przez "growth spurt", w zaleznosci od dziecka trwa to od kilku dni do nawet 1-2 tygodni. Dziecko potrzebuje wiecej jedzenia niz zazwyczaj bo nagle zaczelo rosnac. Te skoki wzrastania w pierwszym roku zycia dziecka wystepuja 2 tygodnie po urodzeniu, 6 tygodni, 12 tygodni (twoja coreczka), a potem okolo 6 miesiaca i 9 miesiaca.
Moj Lukasz wlasnie przez to przechodzi - nagle zaczal strasznie duzo jesc i jest taki nieswoi. Rosnie mi w oczach.
Dla pocieszenia, jak twoja niunia przesypiala cale noce, to ona wroci do tego wkrotce :)
Tutaj jest link tylko ze w jesyku angielskim
Grow Baby Grow

reklama
scarlet to danie na kolacje i nic wiecej juz nie bedzie przed snem???moj Macius takie rzeczy jada na deserki,bo one zapelniaja brzusio na chwilke,dlatego zawsze jakas godzinke po solidnym obiadku maly to dostaje, tak samo inne owoce.
ale to jest porcja dobra,tak jak pisalam,dlatego duzo dzieci potrafia tego zjesc bo nie jest to syte

Ale Twój mały ma 9 miesięcy a Zuzia 5, więc jeszcze dużo rzeczy nie je, poza tym chciałam ją odchudzic. Żadne moje dziecko w tym wieku tyle nie jadło. Oczywiście po deserku je cycuś. Ona je tylko obiadek i kolacje niemleczną. Planuje wprowadzić jej kaszke kukurydzianą bez cukru na noc, ale to później.

Ale Twój mały ma 9 miesięcy a Zuzia 5, więc jeszcze dużo rzeczy nie je, poza tym chciałam ją odchudzic. Żadne moje dziecko w tym wieku tyle nie jadło. Oczywiście po deserku je cycuś. Ona je tylko obiadek i kolacje niemleczną. Planuje wprowadzić jej kaszke kukurydzianą bez cukru na noc, ale to później.

czy Ty chcesz odchudzać 5 miesięczne niemowlę ???? :szok:

faktycznie,zapomnialam tez o tym skoku wzrostowym,moj Macius tez to przechodzil jak mial 3 miesiace,wtedy specjalnie zadzwonilam po polozna bo myslalam ze sie nie najada,bo cisgle plakal,co chwila cyc a w nocy nawet co godzine sie budzil i jadl.... przyszla i powiedzialam,ze mam sie nie martwic bo moje mleko jest najlepsze,a ze dziecko chce jesc to trzeba dawac, ze wyrosnie z tego niebawem ... no i tak tez sie stalo

moj szkrab ma kolejnego ,osmego zabka,troche marudny jest ,ale nie az tak bardzo. wczoraj wyczytalam swietny pomysl na deserek do zrobienia samemu.banak widelcem rozgniesc,dodac troszke wody ,pare minut podusic i dodac kleik ryzowy,by zagescic, mam juz gotowy ale Maciu spi,troche drzemka sie przedluza mu hehehe.dla mnie zle,bo pojdzie spac o 23 teraz!!!!

Witam mamusie!
cos ostatnio malo piszecie....
co do tego skoku to Iwonka tez to przechodzila kolo 3 miesiaca, balam sie wtedy ze mam za malo pokarmu dla niej, w nocy tez sie budzila czesciej bo nawet co godzine.to u nas trwalo jakis tydzien.
Skarlet mi sie wydaje ze Zuzanna zgubi kilogramy jak zacznie chodzic, raczkowac... no ale kazda mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka.
dziewczyny a jak to jest z danonkami? bo ja czytalam gdzies ze one sa dobre dla dziecka dopiero w wieku 1,5 roku a ty znowu znajome mamusie daja juz od 6 miesiaca dziecka. a wy dajecie?

Witam mamusie :)
Moge sie przyłączyć???
Mam pytanko mam parwie 2 miesieczne dziecko 25 lutego skonczy i powiedzcie mi mamy przy jakiej temp na dworze najlepiej wyjsc z takim niemowlakiem??
dajcie znac mi bo ja młoda mama jestem i nie chcem aby mój maluch sie rozchorował :)
witam!!!
u nas zalecenia sa zeby wychodzic z dzieciaczkami na spacer do -5 st i ja sie tego trzymam:-):tak:tylko ze twoj dzieciaczek jest malutki jeszcze, ale wydaje mi sie ze max godzinny spacer przy temp 0 st nie zaszkodzi:tak: swieze powietrze tez jest potrzebne. Wazne zeby nie przegrzac ale tez nie przemrozic (my jak wychodzimy to Milan ma body dl. rekaw, grubsze rajtuzki, kombinezon no i oczywiscie czapa szaliczek rekawiczki, dodatkowo cieply koc w wozku), jakis kremik ochronny na buzke. Ale to ja tak robie nie wiem jak inne mamy;-)

A u nas goraczka w niedziele znow powrocila:-( znow telefony do lekarzy, nie chcialam isc z Nim na dyzur bo balam sie sie przywleczemy cos gorszego do domu:-( wiec zamowilismy wizyte domowa w poniedzialek(w niedziele nie bylo naszej lekarki w miescie) okazalo sie ze przed szczepieniem Milan mial podraznione gardlo i do tej pory jego przeciwciala zwalczaly ta infekcje, natomiast po szczepieniu wszystko skupilo sie na szczepionce i z gardlem sobie nie poradzil:no: Wiecie co ulzylo mi troche bo sie balam ze jakies powiklania poszczepienne:-:)-:)-( teraz juz jest duuuuuza poprawa trzecia dawka antybiotyku goraczki nie ma:tak:i kamien z serca!!!!!
Milan tez juz sie lepiej czuje wiecej ma sily wczoraj o meble podnosil mi sie na nozki:szok::eek: Tak sie wystraszylam ze chyba caly blok mnie uslyszal!!!:-D

reklama
witam!!!
u nas zalecenia sa zeby wychodzic z dzieciaczkami na spacer do -5 st i ja sie tego trzymam:-):tak:tylko ze twoj dzieciaczek jest malutki jeszcze, ale wydaje mi sie ze max godzinny spacer przy temp 0 st nie zaszkodzi:tak: swieze powietrze tez jest potrzebne. Wazne zeby nie przegrzac ale tez nie przemrozic (my jak wychodzimy to Milan ma body dl. rekaw, grubsze rajtuzki, kombinezon no i oczywiscie czapa szaliczek rekawiczki, dodatkowo cieply koc w wozku), jakis kremik ochronny na buzke. Ale to ja tak robie nie wiem jak inne mamy;-)

My podobnie:-)

Do góry