reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
witam!!!
u nas piekna pogoda od paru dni sloneczko temperatura dodatnia ach.....:-)
korzystamy ile sie da bo od niedzieli znow ten śniegor bedzie sypal:-( i na tym spacerze dzisiejszym postanowilam ze zmieniam juz gondole na spacerowke bo ciasno mojemu szkrabowi. Tak przynajmniej bedzie sobie obserwowac swiat;-) Tak w ogole to sobie uswiadomilam ze Milan ma juz pol roku:szok: leci tez czas jak oszalaly ja sie nie nadazam nacieszac Nim!!! Nie myslalam ze tak szybko bedzie rosl:no: w łozeczku juz obnizylam poziom bo jak widze jego glowke poza lozeczkiem to mi serce staje w gardle:baffled:
teraz Milan spi wiec chwila dla mnie:-)( cos od paru dni jest taki absorbujacy;-))

scarlet brawo dla Zu i jej zabka!!!:-)
aaniaa bardzo mi przykro z powodu tej kradziezy:-( to dranie!!!!!
lagajka sliczna ta twoja coreczka taki kudłacz!!!;-):-)
anna28 trzymam kciuki za twoja laktacje!!! pij moze dodatkowo herbatki na poprawe laktacji mi pomagaly;-)

Zależy jak dużych dzieciaczków... Ja u 3 miesięcznej Mariki zbieram do podklejanego woreczka, kupisz taki w każdej aptece. Przecierasz i odtłuszczasz skórę, naklejasz woreczek (u dziewczynki wokół warg sromowych, u chłopców pewnie wokół siurka i jąderek. Na to wszystko pielucha i czekasz na zapełnienie
robilam tak tylko ze zle mi sie przykleil ten woreczek i Milan zrobil wszedzie siusiu tylko nie do woreczka:-);-) trzeba bedzie jeszcze raz:tak:sprobowac

Fresh83 nie jest łatwo, tym bardziej że jak nieszczelnie podkleisz, to przy siusianiu odleci cały. Mnie też czeka to za kilka dni, w przyszłym tygodniu trzeba oddać mocz małej na posiew. A mnie nadal gryzie ta kupka strasznie. Co prawda zrobiła następną całkiem ładną, ale i tak chodzę zmartwiona.

Fresh83 nie jest łatwo, tym bardziej że jak nieszczelnie podkleisz, to przy siusianiu odleci cały. Mnie też czeka to za kilka dni, w przyszłym tygodniu trzeba oddać mocz małej na posiew. A mnie nadal gryzie ta kupka strasznie. Co prawda zrobiła następną całkiem ładną, ale i tak chodzę zmartwiona.
wiesz co ja nie jestem lekarzem i nie mam pojecia skad taka kupka:-( jak mowisz ze nastepna ok to chyba nie ma sie co martwic na zapas tylko obserwowac dziecko, ale jak naprawde cie to martwi to skorzystaj z tej stronki trzeba sie tylko zalogowac. Ja czasem korzystam zeby spac w nocy;-) Profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl tak dla swietego spokoju;-)

Jak byłyśmy w szpitalu to przyplątało jej się zakażenie układu moczowego. Teraz co jakiś czas musimy kontrolować posiew, bo podobno takie sprawy lubią wracać. A wy jakie badania macie? Dzięki za stronkę, na wszelki wypadek zarejestruję się już teraz

my mamy ogolne badania krwi i moczu takie okresowe. A pytam bo myslalam ze to obowiazkowe a wiesz jak to jest trzeba sie o wszystko upominac;-)a co robilyscie w szpitalu??? zaraz po urodzeniu doszlo do zakazenia???

reklama
witamy.Macius spi i ja troche ogarniam dom. u nas pogoda bez sniegu wiec spacery kazdego dnia sa. jutro mam wolne,wiec troche wiecej pobede z synkiem.
co do kupki ze sluzem,moj synek tez taka mial,ale jesli jest to okresowe to moze wskazywac na nietolerancje pokarmowa,cos moglo szkodzic Twojemu szkrabowi,dzieje sie tak w przypadku skazy bialkowej ale nie tylko. Macius mial rozne kupki,czasem ze sluzem,a czesto normalne.ale jeszcze raz podkreslam ze nie ma co sie martwic,jesli to sporadyczne,poprostu uklad pokarmowy ,jelita moga nie byc przygotowane na pewne pokarmy i w ten sposo sie bronia,to znak dla mamy ze cos za szybko dala:-) nieraz tez przy stanach zapalnych pojawia sie sluz w kupce. tyle wiem ze swojego doswiadczenia.

Do góry