reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Fresh83 Nie, trafiłyśmy po bezdechu i badali mi tam córę przez przeszło dwa tygodnie. Sprawdzili wszystko, bo tydzień wcześniej wyszłyśmy od nich z obserwacji po niemiłym incydencie z tlenkiem węgla. Nie znaleźli nic niepokojącego, poza nieprawidłowym eeg, które nie wskazuje na nic konkretnego. Więc mamy kontrolować się u neurologa. A zakażenie układu moczowego złapała już na miejscu, to i wyleczyć zdążyli przed wypisem. No i jak w powiedzeniu: chcesz mieć chore dziecko, to idź do szpitala. Po wyleczeniu tego wyniosła infekcję dróg oddechowych ;/ W sumie po zastanowieniu zrzucam kupkę na za dużą ilość chemii jaką mała dostaje od miesiąca i czekam co dalej...
Matko!!! jakim bezdechu???jaki tlenek wegla??? zatrucie???

reklama
Witaj Madziaas. Ślicznego masz synka. Poprosze o zdjęcia :-)

Jeżeli chodzi o diete, to ja jem wszystko. Już drugi raz jadłam fasolke po bretońsku i nic małej nie jest, opijam się mlekiem, nawet cole czasem pije. Mam nadzieje, że Zuzia nie będzie alergikiem, tak jak rodzenstwo.

lagajka zatrucie tlenkiem węgla???

kazda mama alergika wie ,ze pomidory do bardzo czesty i mocny alergen,i do diety malego wprowadza sie pozno. wszedzie o tym pisza no i u nas i wielu tak sie dzieje,Macius gdy w wieku 7 miesiecy dostal pomidara w zupce od razu dostal wysypki,no ale od czasu do czasu serwujemy w zupce,malutko. tak samo jest w przypadku kobiet karmiacych,wszystklo co ciezkie alergenne to zjadamy gdy dziecko jest juz starsze by sprawdzic jak na to reaguje.,to jest oczywiste. a co do szpitali,to maja menu ogolne i wszyscy dostaja to samo,no jest oczywiscie jakis wybor,ja np dostawalam obiady pelne kapusty, grochu,sera,pomidorow itp. jadlam tylko wybrane a maz mi przynosil walowke hehehe

Moją starszą córke pomidorek uczulał tylko wtedy, kiedy został jej na buzi. A jak karmiłam piersią to tylko po pomidorze ją nie sypało :)

Oto moje starszaki. Śnieżynka śpi w wózeczku :)
zim1.jpg

zim2.jpg

zim3.jpg

zim4.jpg

Ostatnia edycja:
skarlet powiedz mi jaki ty masz aparat bo nie moge sie napatrzec na te zdjecia .
a co do diety to ja nie jem ylko fasoli, grochu i kapusty no i gazowanego nie pije a reszte jem od poczatku. no i nie przyprawiam na ostro ale ja nigdy nie lubilam ostrago jedzenia wiec z tym problemu nie ma

Jakie warzywko dalej do zupki? Zuzia je marchewke i ziemniaka i teraz chyba brokuł? W tym wieku tylko raz dziennie posiłek bezmleczny, czyli albo zupka albo deserek?

czesc dziewczyny, ja staram sie wszystko jesc by dziecko bylo przyzwyczajone do kazdego jedzenia. zauwazylam, ze jak zjem za duzo slodyczy to moj synek nie moze sie uspokoic i nie moze zasnac przez ten cukier :)
scarlet, az sie nie moge nadziwic jak duzo sniegu jest w Polsce. Ja mieszkam obecnie w Pd. Korei i tu zero sniegu tylko siarczyste mrozy. Nawet tutaj w dzienniku pokazuja czesto Polske ze wzgledu na tak prawdziwa zime :)

reklama
Do góry