reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

jestem... jestem....
Witam nowe mamuski!
A moj Kacperek nadal choruje:-( ale juz nie zwraca az tak strasznie jak wczesniej ale dostal takiego kaszlu ze masakra. Pluje, nieraz nawet jeszcze zwroci ale nie juz nie ta brazowa mazia ale mleczkiem. Do tego katar jeszcze doszedl. Tak mi go szkoda. Jak do jutra nie bedzie poprawy to na pogotowie jedziemy i najprawdopodpobnie do szpitala lezec. :-:)-:)-(

Nie mam sily juz nic pisac:-( Jak sie polepszy malemu i bede miala lepszy humor to bede sie wiecej udzielala na tematy jakie tu poruszacie. Przepraszam ze pisze tylko o moim Kacperku ale narazie nie mam glowy do zastanawiania sie nad innymi tematami.

Pozdrawiam serdecznie i odezwe sie jutro!!!!!

reklama
Mi tez strasznie włosy wypadaja,boje sie je nawet czesac bo całe garscie wyciagne.Moja lekarka powiedziała mi ze trzeba sie wspomóc od srodka,czyli brac witaminki,jesc duzo owoców,warzyw a unikac pustych kalorii.Ja juz nie karmie miesiac czasu i od miesiaca biore witaminy i minerały,uzywam dobrych odzywek do włosów ale narazie jak wychodziły tak wychodza.?Ale z tego co mi powiedział ginekolog to włosy odrosna nowe,tylko potrzeba czasu,tymbardziej u mnie bo przez skaze białkowa mojego synka byłam na bardzo ubogiej diecie wiec organizm potrzebuje czasu aby sie zregenerowac.Trzeba zapomniec jak narazie o prostownicy,suszarce a tym bardziej o farbowaniu:-(

jestem... jestem....
Witam nowe mamuski!
A moj Kacperek nadal choruje:-( ale juz nie zwraca az tak strasznie jak wczesniej ale dostal takiego kaszlu ze masakra. Pluje, nieraz nawet jeszcze zwroci ale nie juz nie ta brazowa mazia ale mleczkiem. Do tego katar jeszcze doszedl. Tak mi go szkoda. Jak do jutra nie bedzie poprawy to na pogotowie jedziemy i najprawdopodpobnie do szpitala lezec. :-:)-:)-(

Nie mam sily juz nic pisac:-( Jak sie polepszy malemu i bede miala lepszy humor to bede sie wiecej udzielala na tematy jakie tu poruszacie. Przepraszam ze pisze tylko o moim Kacperku ale narazie nie mam glowy do zastanawiania sie nad innymi tematami.

Pozdrawiam serdecznie i odezwe sie jutro!!!!!
Trzymam kciuki aaniaa aby Kacperek szybko wyzdrowiał i aby obeszło sie bez szpitala.Doskonale Cie rozumie bo sama prawie to samo przechodziłam,co prawda Dawid nie wymiotował ale czesto łapie infekcie.Gdy miał trzy miesiace tez niewiele brakowało a wyladowlibysmy w szpitalu.Szczeze Ci powiem ja odkad jezdze z synkiem prywatnie do lekarza jego infekcie nie trwaja az tak długo,a gdy jezdziłam do przychodni albo na pogotowie to cały czas mnie straszyli szpitalem.Dawid gdy brzydko kaszlał(kaszel mokry,urywajacy)moja lekarka przepisała mu flegamine w kropelkach(dla dzieci od pierwszego miesiaca zycia)i po tych kroplach bardzo szybciutko kaszel minał.Ja mam jeszcze ten problem ze gdy Dawid bierze antybiotyk to pózniej dlugo walczymy z biegunka mimo probiotyków osłonowych:-(

witam cie AXA mam nadzieje ze czesciej bedziesz sie udzielac na naszym forum. Co do gripex tez takie mialam watpliwosci, no ale coz lekarz na dyzurze zapieral sie ze mozna:wściekła/y: i ufaj tu czlowieku lekarzom....... ciekawe jakbym wziela ten gripex i nie daj boze....... kto by poniosl konsenkwencje:wściekła/y::wściekła/y:.Przeciez nie mam obowiazku wiedziec jakie leki moge przyjmowac a jakich nie moge w trakcie karmienia i dlatego dzwonie po porade!!! eh szkoda slow
Ja moge polecic lek na katar,kaszel i ból gardła.Ja gdy karmiłam psikałam sobie do gardła i nosa Bioparox,jest on dosyc drogi bo około 40 zł,ale skuteczny.Przepisała mi go bardzo dobra lekarka...Polecam

pisarki :-)

ja na szybko bo katrony czekaja :-)

moja Monia ma problemy skorne na tle alergicznym wiec kapie ja w emolium (eumulska do kapieli), mam krem tez Emolium a ostatnio alergolog przepisala nam mascie robione (jedna cholesterolowa a druga...nie ma nazwy) i sa zajefajne - wczoraj posmarowalam mloda a dzis rano wysypka prawie niewidoczna :-) mam ja malowac na zmiane raz jedna raz druga mascia co 2-3 godzinki :-) a koszt...15 zeta za obie ;-)

wlosy - cudow nie ma... nie wypadalay w czasie ciazy to teraz musza wypasc... witaminy pomagaja w niewielkim stopniu i w zaleznosci od tego czy nadal karmi sie piersia czy nie mozna sie zastanawiac nad specjalistycznymi preparatami na wypadanie wlosow - karmienie piersia mocno zaweza mozliwosci

bioparox - moja intermistka ze wzgledu na karmienie piersia leczy mnie wapnem i witamina C - bioparoxu przepisac nie chciala i dobrze bo mam po nim straszne nudnosci :baffled:

honda :-) jestes logopeda :-) super :-) ja wlasnie z Monia chodze do logopedy :-) konkretnie do neurologopedy :-) dzieki temu Monia juz nie ma odruchu wymiotnego i ssie smoka ;-) sa realne szanse na to ze bede mogla ja zaostawic z kims i bedzie mozliwa opcja <Monia pije mleczko z butli> bo do tej pory tylko cyc i zadnego smoka do ust wziac nie chciala - ani uspokajacza ani takiego z ktorego cos lecialo :-)

a moja przygode z rehabilitacja dzieci Wam kiedys opisze ale nie teraz bo przydluga a ja czasu nie mam bo musze sie pakowac :-)

3majcie sie cieplo :-)

Witam :) Mam nadzieję, że jeszcze mogę dołączyć? Jestem mamą Tosi (25.08.2009) i Oli (29.10.2002). Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)

witamy nowe mamy...coraz wiecej nas ,super!!!
a my odsniezalismy dzis ogrod bo roztopy u nas straszne,i cieplo w miare,wiec Macius dzis sie sporo dotlenial gdy mama pracowala:-) zostala nam jeszcze wspolna niedziela i wracam do pracy,ach jak mnie boli brzuch nocami jak o tym mysle...
rubi, a jaka diagnoze postawil neurologopeda,co bylo powodem braku checi ssania?? ciekawi mnie to,bo z tego co wiem to dzieci karmione piersia swietnie wyksztalcaja odruch ssania. a ten odruch wymiotny towarzyszyl Twojemu szkrabowi nawet przy piersi??? pytam tyle,bo zeby o czym kolwiek decydowac to i logopeda i neurologopeda musi miec spora wiedze o dziecku,o przebiegu ciazy i wogole pewnie juz wiesz,jak chodzilas do specjalisty. ale najwazniejsze,ze pomogl.wiele mam lekcewazy pewne symptomy i potem dzieci maja wiele problemow.no i druga kwestia,to mamy nie wiedza na co zwracac uwage jesli chodzi o kwestie logopedyczne...

scarlet.... moj szkrab jezdzil w spaceroce w pozycji pollezacej bo domagal sie ogladania swiata,ale ta pozycja daleka byla od siedzacej:-D jak tylko zasypial na spacerku obnizalam do pozycji lezacej... wiec nie ma obaw,mozesz swoja corcie wozic w takim wozku ,nic jej nie bedzie. no nie mowimy tu oczywiscie o parasolce,bo ten typ wozka nie ma regulowanego oparcia

reklama
dzis sobota,wiec kazda zajeta.... a ja sama z Maciejka w domu,nie ma z kim pogadac,wydzwaniam po kolezankach, gadalam z rodzicami, och... w miedzyczasei sprzatanko,karmionko,pranko hehehe.... a tu daje cisza,zadna nie zajrzy nawet na chwilke szkoda...
Macius w kojcu siedzi i bawi sie,ja gotuje zupke dla niego na jutro...kalafiorowa mniammmmm:-D a Wy co porabiacie?

Do góry