reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

czesc:-)
kurcze Milan nic mi nie chce jesc:-:)-:)-(
chyba od tyg tylko butla :-( tak sie produkuje cuduje w kuchni a on tylko kreci glowa i pluje. Bylismy na szczepieniu i waga: 9100g lekarka mowi ze jest dobrze wagowo i brak apetytu moze przez zeby, mam zrobic morfologie czy nie ma anemii i nie gonic do jedzenia bo go zniechece calkowicie:-( ale jak on nic nie je??? nawet z mojego talerza nie chce:-( asienka nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba anulka tez niejadek???

Ja w końcu przestałam cudować i mała je to co my:-), nie przyprawiam mocno, ale w końcu jedzenie ma jakiś smak i zdecydowanie lepiej smakuje. Ostatnio wcina wszystko i w każdych ilościach. Po roczku zdecydowanie dzieci przestają jesć, bo po protu nie mają na to czasu, tyle ciekawych rzeczy wokół, pochłania je chodzenie, może u Milana zęby idą??? Synek mojej koleżanki też niejadek, czasem przez kilka dni jest tylko butla

reklama
po cichu stawiam na zęby i że to stan przejsciowy:tak: masz racje z tym jedzeniem u roczniaków, bo zauwazyłam ze Milan w krzesełku nie zje juz w ogole nic, ostatnio jak jeszcze jadl to tylko na dochodzącego:tak:nic ide doobierac parę ziemniaków więcej dla Milana i może dzis chwyci:tak:

Hej dziewczyny! co tam u was??
Adaś miał tydzień temu zapalenie gardła. Przez parę dni prawie nic nie jadł bidulek.
Wyzdrowiał i teraz je za 3. Dużo umie sam zjeść-ale mamusia pomaga drugą łyżeczka.
Męczą nas trochę ząbki. Trwa to chyba z miesiąc, już powoli widać 2 na dole.

Witam.

Moja Zuzia dzisiaj skonczyła roczek!!!
Ma już wszystkie ząbki. Nie chce jeszcze sama chodzić, ale czasem robi popisy i zrobi kilka kroczków :)

Scarlett- wszystkiego najlepszego dla Zuzi:)
Ma już wszystkie ząbki??Szybko:)

Ja chyba dziś widziałam kolejną 4 na dole. Jeszcze trochę i skończa się nam męki.

Ma te, które powinna mieć na swój wiek. Wyszły wszystki naraz, niektóre jeszcze rosną.
Malutka waży tylko 13 kg i mierzy 91 cm na leżąco.
Kruszynka moja kochana.

Heh. Scarlett źle zrozumiałam. Jak imprezka? Robiliście już?
A co do chodzenia-to wkrótce zacznie chodzić. Adaś był szybki do raczkowania a zaczął chodzić 3 dni przed roczkiem. Wieksze dzieci często tak mają.

reklama
Heh. Scarlett źle zrozumiałam. Jak imprezka? Robiliście już?
A co do chodzenia-to wkrótce zacznie chodzić. Adaś był szybki do raczkowania a zaczął chodzić 3 dni przed roczkiem. Wieksze dzieci często tak mają.

To chyba nie ma nic wspólnego z wielkością, ona się poprostu boi. Jak stoi sama to aż jej się tyłek trzęsie :)

Liwcia też była wielka i Oluś a chodzili bardzo wcześnie. Liwia na 10 miesięcy a Oluś pod koniec 8 miesiąca już ruszył.

Do góry