reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Ja mam jeden problem z głowy. Adaś w 7 miesiącu odrzucił butelke. Je kaszki,ewentualnie pije z niekapka. Potrafi też ładnie ze szklanki(tylko mu przytrzymuje ,bo wszystko by rozlał).
Teraz zastanawiam się nad smoczkiem. W dzien mały bywa,ze go nie używa.Ale w nocy jak się nieraz przebudzi to potrzebuje. Nie śpi z nim całą noc. Ale gdy coś mu się przyśni ciężko go uspokoić w twardym śnie. W dzien wystarczy wziąść na ręce.

reklama
Dziękuję KaMciu za wtrącenie:-p;-)

U nas też mleko z kaszką w butli a inne picie z niekapka, ale chciałabym powoli wprowadzać jej mleko w kubeczku, żeby się przyzwyczaiła, ale kurcze nie wiem, jak się do tego zabrać, bo Ania toleruje mleko tylko przed snem i zanim dokończy już śpi. No i muszę się za smoka wziąć, bo mi się budzi w nocy jak jej wypadnie i nie umie znaleźć. Co dziwne, zaśnie ze smokiem, potem go wypluje. W dzień śpi normalnie ale w nocy, smok musi być.
mnie sie wydaje ze dziecko samo sie oduczy i wkoncu powie ze smok ble...
widzisz ja chcialam dac malej nawet soczek z butelki jak byla mlodsza a ona nie chciala wogole.. wrzeszczala , nie wiedzialam co jest a raz z nia wyszlam na zakupy i bylo strasznie goraco, butli nie mialam bo to tylko chwila no i kupilam jej socczek a ona do mnie raczki wyciaga.,.. wiec odkrecilam i dalam z buteleczki i pieknie pila i polykala... wiec pomyslalam ze cos nie tak... pozniej domu przelalam soiczek do butli a ta wrzask i pic juz nie chciala... a wlalam do kubka a ona rece wyciaga i sie rwie do kubeczka.... to dalam w kubeczku , probowalam w niekapku ale tez nie chciala wogole, kiedys na poczatku pila wniekapku kaszki tylko ale jej sie odwidzialo;-)
mleko daje w butli bo tez lubi sobie przy niej zasnac... smoczka na szczescie nigdy nie tolerowala.. wiec nie mam z tym problemu :-)

Lenka87 to fanie ze nie sama takiego klocuszka rodzilam.. hehe a rodzilas SN czy CC?? i czy to pierwsze dziecko...?

a tak przy okazji... moja corcie piszesie przez V i C bo ja w Irlandii ja rodzilam , takze moglam dac takie:tak:

Kamcia- sn rodziłam,to moje pierwsze dziecko. Miałam bardzo bolesne skurcze a reszta nie była taka straszna. Teraz wiem,ze i następne dam radę.
Jakos tak przeczytałam i napisałam to imię spolszczone,sorki:). Co do pisowni to i w Polsce przecież ludzie różną pisownię wybierają. My akurat mamy Adama no i te imię chyba wszędzie jest tak samo pisane.

Kamcia- sn rodziłam,to moje pierwsze dziecko. Miałam bardzo bolesne skurcze a reszta nie była taka straszna. Teraz wiem,ze i następne dam radę.
Jakos tak przeczytałam i napisałam to imię spolszczone,sorki:). Co do pisowni to i w Polsce przecież ludzie różną pisownię wybierają. My akurat mamy Adama no i te imię chyba wszędzie jest tak samo pisane.
no wlasnie slyszalam ze w pl nie mozna dawac zagranicznych imion:sorry2:
jedna dziewczyna tu prsyleciala z dzieckiem uodzonym w pl i strasznie jej sie podobalo imie bryan (brajan) i wpisane ma w metryke urodzenia po polsku Brajan:baffled:
w zyciu bym tak nie dala na imie dzziecku, oczywiscie po angielsku pisane tak .,.. ale przez J nigdy:no:

ja tez rodzilam sn... hehe a co niektorzy sie dziwili:-pbo ja taka mala i chuda:sorry2:
dlatego tak zcielkawosci pytam :tak:

Kamcia, tak wogole to gratuluje kolejnej dzidzi :-):-):-)
Podziwiam Cie, ze tak szybko postanowilas miec kolejne dziecko. Chociaz ja z mezem chcemy miec drugie dziecko wkrotce tez. Planujemy zaczac sie starac w przyszlym roku :tak::tak::tak:

reklama
witam dziewczynki:-)
Boziu tak czytam i duże te wasze dzieciaczki, Milan na rok waży 9100 i 75cm
całe szczescie ze apetyt wrócił, co prawda nie wygląda to tak jakbym chciała, ale ważne, że w ogóle coś chce jeść oprócz butli:-(

anna28 baaaardzo ślicznego masz synka!!!!!! te włoski.......:tak:

scarlet Milanowi kupiłam buty na jesień rozm 22 i nie wiem czy to duza nózka czy mała nie mam porównania

Ka.M`cia witam Cię gorąco i gratuluje dzidzi:-):-):tak:

A jeśli chodzi o smoczki to u nas wygląda to bardzo podobnie jak u lenki, w dzień smoczek może nie istnieć, ale do spania obowiązkowo:-( a słyszałam, że jak sie już ząbki pojawią to powinno sie powoli odstawiać butle i smoczki:-( u nas to raczej nie możliwe:-:)no:

Do góry