reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

No i byłyśmy
baffled5wh.gif
na bilansie, ale Ania bilansu nie miała, bo musimy czekać na list z głównego oddziału, ale najprawdopodobniej i tak to będzie bilans w sierpniu w 10 miesiącu, bo mają dużo dzieci, a jednego dnia może być max 5, bo potrzebne są dwie nurse do badania słuchu
confused.gif
. I pani stwierdziła, że za ciepło ubieram małą
no.gif
p.gif
, mnie się tam wydaje, że nie, ale niech jej będzie. Wieje i pada i mam ją bez rajstopek puścić
dry.gif
. Zważyła ją tylko, bo poprosiłam. Znowu mało przybrała, ale ile dokładnie waży to nie mogłyśmy sprawdzić, bo Ania się rozpłakała i nie chciała siedzieć i się wierciła. To sobie rozmawiałyśmy ile je, ile pije mleka, co je. Doszła do wniosku, że wszystko robię very well tylko Ani idzie we wzrost, bo długa
laugh.gif
. I poza tym powiedziała, żeby za bardzo się nie martwić, bo widać, że jest zdrowa, rozwija się super
yes2.gif
, siedzi, stoi, raczkuje, klaska i pokazuje, że jest duża i gadała ciągle
laugh.gif
, co prawda tata po polsku, ale pani mówi, że ok. W końcu polką jest to po jakiemu ma mówić. No i cieszy mnie, że w końcu polubiła wodę:-), co też jest ważne w jej problemach z brzuszkiem, może stąd ta jej niska waga:no:. I że twarde kupki to często sprawka bananów a Ania tak je kocha:-p i całego potrafi zjeść.
https://www.babyboom.pl/forum/group.php?do=report&gmid=256629

reklama
To ja też się pochwalę. Adaś przez ten tydzień zrobił mega postępy. Teraz juz nie chodzi a biega. Przestał się juz bać. Teraz staje na środku pokoju i w długą. A jak się przewróci to się śmieje. Wogole mega frajde mu to sprawia. Tylko boje się by się nie strzaskał i nie zraził. Czekaliśmy na to tyle czasu. Od kiedy skonczył 7 miesięcy to chodził przy meblach. Jak miał 9 to się pare razy puścił. A potem się wystraszył.
Muszę nakręcić filmik. Mówię Wam dziewczyny-super się patrzy jak maluszek nagle z raczka zmienia się w tuptusia. Ja dalej nie mogę uwierzyć-tyle mi to radosci sprawia.

ach, nie mam watpliwosci ze ogladanie takiego biegajacego malucha to super sprawa!

witam:-)
zaczne może najpierw od życzeń

Z okazji chrztu Waszej córeczki, która swoim przyjściem na świat uradowała tak wiele osób, życzę Wam, aby rosła duża, silna i zdrowa, i żeby była dla Was źródłem
nieustającej radości.

W tym wielkim dniu, Wasza wielka miłość
i ślubna obrączka Wasze życie złączy.
Dzięki tej miłości kwitnącej w Waszych
sercach ludzka ręka nigdy Was nie rozłączy.​

ha i obowiazkowo czekamy na zdjęcia!!!!;-)

widzę, że nasze dzieciaki ostro sie zabrały za siebie;-) jeden goni drugiego;-) gratulacje!!!!! dla wszystkich brzdąców!!!
Milan już chodzi bardzo ładnie potrafi przejsc całe mieszkanie samodzielnie :tak: robi sie coraz bardziej kumaty:tak:, ale zaś apetyt mu nie dopisuje:-( nic praktycznie nie chce mi jesc tylko pije:-( wciskam mu na siłe co sie da. Mam nadzieje, że to wina upałów i że nie rosnie mi niejadek:-(

My bylysmy na bilansie w piatek Oliwcia wazy 8kg i ma 73 cm :-):-):-) Rozwija sie bardzo ladnie oj jestem zadowolona:tak::tak::tak:
Co do jedzenia tez mi za bardzo nie chce jesc ale lekarka stwierdzila ze to od upalow i kazala jej duzo dawac pic i sie nie martwic....takze moze Milan tak samo raeaguje....

U nas też od wczoraj brak apetytu:-(, ale prawdopodobnie spowodowany górnymi jedynkami. Od kilku dni popłakuje przez sen, jej ulubione rzeczy nie smakują a dzisiaj jest takim małym tulaskiem i cichutka taka

U nas też ciężko z apetytem. Adasiowi idzie kilka ząbków na raz. Bardzo się męczy.
Co do postępów. To już pięknie chodzi. Podnosi się bez trzymanki, zmienia kierunek i przejdzie całe mieszkanie. Najlepiej jak robi przysiady,rusza pupcią lub tupie gdy słyszy muzykę. Też się zrobił bardzo kumaty. Sporo rzeczy je łyżeczką sam już.

reklama
Oj jak cichutko.....Musze juz z rana sie pochwalic, ze Oliwcia ma pierwszego zabka :-):-):-) strasznie dlugo to trwalo ale wkoncu jest :-D:-D:-D mam nadzieje ze teraz pojdzie szybciej i dogoni iloscia wasze dzieciaczki:tak::tak::tak: A ikilka nowych fotek :-):-):-):-):-)

Załączniki

• S6302366.jpg
    S6302366.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 64
  • S6302329.jpg
    S6302329.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 65
  • S6302355.jpg
    S6302355.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 66
Do góry