reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

My po roczku-niezle wypadł. Mam tylko mało zdjec-Adasia cos wysypało na roczek-nie mam pojecia co. No i troche zmierzluch był i mu odpusciłam. Dostał garnuszek klocuszek i bawił nim się bardzooo długo.Przed skonczeniem roczku postawił kilka fajnych kroczków. A na imprezie zadziwiał wszystkich. Podnosił się bez trzymanki na srodku pokoju i szedł. Jakby wiedzial,ze to jego impreza i sie popisywał. Wkoncu sie odważył i teraz chodzi po całym pokoju. Sprawia mu to taka radosc.

Scarlett-Zu zwolniła z waga. A mój kurczaczek zrobił się ostatnio niezle zbudowany. Ciezko go podniesc taki byczek. Jak miał pół roku bałam się,że mało waży jak na to,ze spory sie urodził,tylko długi był bardzo . A od 9 miesiąca zaczął super przybierac. Nie wiem ile dokładnie wazy coś ok 12 kilo wiec jest w porządku. Jutro szczepienie wiec dowiem sie może dokładnie.
Teraz jak zaczął chodzic to pewnie sie zatrzyma waga.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem ciekawa kiedy Zuzia zacznie chodzić? Myślę, że przed roczkiem to raczej nie, bo ona lekko leniwa jest :) Liwia chodziła w 10 miesiącu, Olek w 9 i pamiętam na imprezie roczkowej to było takie dziwne, bo on był taki duży i tyle czasu już chodził, że trudno było uwierzyć, że dopiero roczek. Do tej pory trudno uwierzyć że on jeszcze taki mały a taki cwaniaczek i spryciarz :) No, ale to chłopak.

Pustki :(

dsc_1190.jpg

Ślub dopiero w sobotę... wiecie jak bardzo nie mogę się doczekać? A jeszcze większy stres mnie zżera!!
W sprawie mieszkania rozmawialiśmy z panią naczelnik i przysługuje nam tylko lokal socjalny, a już z samej ustawy nie może on być większy niż ten zaproponowany teraz :( Więc chyba zdecydujemy się wziąć to mieszkanie - okolica super, świeżo remontowany budynek, kilka minut do centrum, obok dwa fajne parki... No i czynsz 1,24 za m2 czyli jakieś 23 zł. A nie 900 za wynajem. Jak pójdę w tym roku do pracy to za 2-3 lata uzbieramy wkład na normalne mieszkanie, więc chyba warto się przemęczyć :)

Czesc Dziewczyny :-):-):-) Dawno sie nie odzywalam i nie ma szans zebym nadrobila zaleglosci....U nas zycie toczy sie zawrotnym tempem, oliwia gna do przodu jak szalona, probuje wstawac z siedzacej pozycji, zasowa po podlodze, co prawda nie raczkuje ale z pokoju do kuchni potrafi sie przemiescic takze lada dzien moze podniesie tylek do gory:-D:-D:-D za to mowienie jej wychodzi super i robienie na nocnik, calymi dniami by siedziala na podworku i wogole do domu nie chce wracac ale niestety jest taki upal, ze nie da rady wytrzymac...a powrot do domu oznacza pol godziny palczu, tak samo z kapaniem jest moze siedziec w wodzie kilka godzinek i jej sie nie nudzi a jak wyciagne to placz...
W niedziele bylismy nad jeziorem i sie kapala ale pozniej jej nalalam cieplejszej wody do basenu i siedzial sobie zadowolona....
Powoli sie nastawiam psychicznie na urlop w Polsce ale przeraza mnie troche droga to jednak ok 20 godzinek w samochodzie...jak byla mala to przespala prawie cala droge a teraz nie wiem jak to bedzie...
Gratulacje dla Lukaszka!!!!!!! i wogole dla wszystkich dzieciaczkow oj gnaja do przodu nasze maluchy.....

Ostatnia edycja:
reklama
To ja też się pochwalę. Adaś przez ten tydzień zrobił mega postępy. Teraz juz nie chodzi a biega. Przestał się juz bać. Teraz staje na środku pokoju i w długą. A jak się przewróci to się śmieje. Wogole mega frajde mu to sprawia. Tylko boje się by się nie strzaskał i nie zraził. Czekaliśmy na to tyle czasu. Od kiedy skonczył 7 miesięcy to chodził przy meblach. Jak miał 9 to się pare razy puścił. A potem się wystraszył.
Muszę nakręcić filmik. Mówię Wam dziewczyny-super się patrzy jak maluszek nagle z raczka zmienia się w tuptusia. Ja dalej nie mogę uwierzyć-tyle mi to radosci sprawia.

Do góry