reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA MARICZKI!!!!!!
Tyle napisalyscie, ze nie dam rady ogarnac wszystkiego....
U nas marudzenie calymi dniami, chyba mi Oliwie przechwalili, ze taka grzeczna bo juz od kilku dni tylko na rekach, juz nawet w chodziku nie chce chodzic...jestem padnieta, jak tak dalej pojdzie chyba sie przejde z nia do lekarza niech mi da skierowanie na mocz czy przypadkiem nic jej sie znow nie narobilo...ale goraczki nie ma:crazy::crazy::crazy:
Ale musze pochwalic sie nowymi osiagnieciami Oliwi robi i mowi papa rownoczesnie, jak ja wychodze podchodzi do drzwi i mowi papa mama(czasem):-D:-D:-D i dzis jak rano wstala powiedziala tata da lala....takze chyba trzeba bedzie jakas kupic...:-D:-D:-D A no i najwazniejsze....przesypia mi cale noce bez budzenia sie na jedzenie nawet nie steknie w nocy tak twardo spi.... no wkoncu moze mama odespi zarwane nocki:-D:-D:-D
Wprowadzilyscie juz swoim Maluchom parowki???Oliwcia ostatnio sciagnela mi z talerza i zanim sie obejrzalam pol nie bylo...bardzo jej posmakowala takze odczekalam czy nic jej nie bedzie i teraz zamiast kaszy na drugie sniedanko czasami daje paroweczke....

reklama
Porzeczkas jaka Oliwcia zdolna, brawo. Co do paróweczek to broń boże nie dawaj takich "dorosłych"!! Nie chcesz wiedzieć co się w nich znajduje, znajomy pracował w zakładach mięsnych i opowiadał straszne rzeczy. Ale są specjalne paróweczko dla maluszków, z tego co widziałam dla niemowlaczków to chyba gerber robi w słoiczku. Dla starszych smyków morliny ma specjalne parówki.
Marika klopsika nie zjadła, coś jej dziś obiadek nie podpasował. Ale kupiłam jej bidonik i od razu załapała jak się z tego pije. Tak więc bez bólu pożegnałyśmy i butlę i smoka!! Hehe. No butlę jeszcze pewnie zobaczy w weekend u babci, ale pewnie ostatni raz

Niestety tutaj nie ma takich parowek dla dzieciaczkow:no::no::no: ale kupuje jej z porzadnej firmy chyba najdrozsze jakie sa mam nadzieje, ze tutaj robia inaczej jak w Polsce...

Witam
Dziewczyny jeżeli chodzi o walkę z komarami babcia sprzedała mi skuteczny sposób:-), smaruję Błażka olejkiem waniliowym, pachnie jak ciasteczko a komary go omijają:-):-). Dzisiaj Błażko kończy 7 miesięcy i robimy grilla na działce z chlapaniem w baseniku, wczoraj kupiłam mały basenik i parasol przeciwsłoneczny:-):-) a dzisiaj czas wypróbować.:-):-)

Witam.

Zuzka chora. W nocy dostała gorączki :( Siedzimy w domu.
A dzisiaj ją ważyli i mierzyli i wygląa na to że przystopowała. Waży 11800g i mierzy 87 cm.

Niestety tutaj nie ma takich parowek dla dzieciaczkow:no::no::no: ale kupuje jej z porzadnej firmy chyba najdrozsze jakie sa mam nadzieje, ze tutaj robia inaczej jak w Polsce...
Powiem Ci że ja bym się bała... bo najdroższe nie zawsze znaczy najlepsze. Może ktoś z PL mógłby Ci wysłać takie dla niemowląt paróweczki?

Witam
Dziewczyny jeżeli chodzi o walkę z komarami babcia sprzedała mi skuteczny sposób:-), smaruję Błażka olejkiem waniliowym, pachnie jak ciasteczko a komary go omijają:-):-). Dzisiaj Błażko kończy 7 miesięcy i robimy grilla na działce z chlapaniem w baseniku, wczoraj kupiłam mały basenik i parasol przeciwsłoneczny:-):-) a dzisiaj czas wypróbować.:-):-)
O! W Wawie po powodzi ma być wysyp komarów więc dzięki za sposób, na pewno wypróbuję. Wstaw fotki baseniku :)

Witam.

Zuzka chora. W nocy dostała gorączki :( Siedzimy w domu.
A dzisiaj ją ważyli i mierzyli i wygląa na to że przystopowała. Waży 11800g i mierzy 87 cm.
Oj bidulka :(

aaaaaaa, Lukasz zaczal samodzielnie chodzic z pchaczem. Narazie tylko po linii prostej bo jeszcze nie wie jak sie zawraca :-) Zaczal rowniez chodzic trzymajac sie mnie tylko jedna reka, a nie dwoma :-) Niby juz jest tak blisko do samodzielnego chodzenia, a wciaz tak daleko :-D

a tak wogole to musimy isc do kosciola do ksiedza, zeby nam dal "zezwolenie" na chrzest w innym kosciele. Mam nadzieje, ze nie bedzie nam robil zadnych problemow bo my do kosciola wogole nie chodzimy :(

reklama
Do góry