reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

mam pyatanie do mam dzieci butelkowych;-) ile w nocy wypijaja mleka??? zageszczacie czyms to mleko??? Milan w dalszym ciągu sie budzi 2 razy w nocy:-( moze kupie mleko z kleikiem ryzowym???

i jeszcze ile w ciagu dnia maja wasze dzieciaki drzemek??? Mozliwe zeby Milan sie przestawiał juz na jedno spanie??? wczoraj spał od 10 do 11,30 rano i pozniej juz nie chcial spac:eek: do 20 :szok: dzis podobnie

reklama
Fresh- Mój nie je butli ok.7 miesiąca. Poprostu nie chciał jeść. A teaz nie umie jesć ze smoczka. Czasem z niekapka -ale nie dużo 150-180. Dlatego je 240 kaszki i się nie budzi.Zresztą nocki przesypia od 5 miesiąca. To sprawa indywidualna. Czasem dzieci tak mają. Spróbuj mu dac coś konkretniejszego. Np. Mleko z kleikiem. A w nocy podac wode. Może zadziała. My nie mieliśmy takiego problemu.

A drzemki ma 1-2. Zazwyczaj jedną dłuższą(nawet do 3h).Lub dwie krótsze.
To w sumie zależy od dziecka. Nie dziwie się mojemu Adasiowi-że ogranicza drzemki w dzien. Jak śpi całą noc od 20 do 8-9.

Fresh gratulacje dla Milana :-):-):-):-), jeżeli chodzi o butlę to Błażej na noc ok. 21,30 zjada 150 ml w nocy budzi się 2-3 razy ale do picia i je nad ranem ok.150 ml ( mleko i 3 miarki kaszki ryżowej np. o smaku jabłka ). :tak:

Fresh, ja zageszczam mleko Lukaszowi i daje mu o 8 wieczorem i zaraz potem idzie spac. Kolejne jedzenie jest o 6 lub 7 rano. Lenka87 ma racje, ze to jest sprawa indywidualna i kazde dziecko ma inne potrzeby. Kolezanka, ktora ma 9 miesieczna coreczke musi dawac butle 3 razy w nocy :szok:

Moj ma 2 drzemki w ciagu dnia po 1.5h a w nocy przesypia 11 h. Czli na dobe spi 14 h. Czytalam gdzies na necie, ze dzieci 9 miesieczne potrzebuja 14 h snu na dobe, ale kazde dziecko ma indywidualne potrzeby i niektore moga spac az 2 godziny wiecej lub mniej :-)

Fresh ale czad!! Oooogromne gratulacje dla Milana!!!
Marika przestawiła się z butli wieczornej na kaszkę :) popija z cyca, daje potem wyszorować zęby i pięknie zasypia. Do tej pory była butla mleko+kleik i potem zasypianie przy cycu. Sukienki przed ślubem nie pokażę!! Ale zdjęcia ślubne na 100% wrzucę, nie byłabym sobą jakbym się nie pochwaliła :D Trochę stresu mam, ale mniejszy o tyle, że nie robimy wielkiej imprezy z weselem. W kościele będzie zaproszonych ok 80 osób, a potem max 20 osób na obiadku u nas w domu. Na koniec ciacho, kawa i zrobimy ładnie papa, bo Mariczka za długiego biesiadowania

Jasne że możesz :) opowiedz coś więcej o swojej gromadce, bo po suwaczkach widać że już trójeczki się dorobiłaś :D
Marika po podwieczorku i marudzeniu zasnęła, przespała czas kąpieli i śpi do tej pory. Przebudzała się ze dwa razy z płaczem ale po wzięciu na ręce znów zasypiała. Chyba na śpiocha zmienię pieluchę i założę piżamkę... Jutro pobudka skoro świt i znów ganianie z wózkiem po mieście i nie mogę doczekać się obiecanej spacerówki, bo tą kobyłą moją tłuc się po Warszawie komunikacją miejską to jakaś masakra. Na szczęście po znajomych odziedziczymy maclarena i tylko na wyjazdy na wczasy będziemy im pożyczać.

Ostatnia edycja:
Witam Justyna1980 :-)
w zasadzie to dawno do nas nikt nowy nie dolaczyl :-)
u nas upaly. wychodze na spacery z mezem jak wroci z pracy tak po 5 lub 6 godzinie wieczorem bo inaczej w dzien to nie mozna wogole wytrzymac.
szkoda, ze ten basen odkryty kolo nas nie ma brodzika dla dzieci. musimy chodzic na ten zakryty basen :rofl2:

Lukasz ostatnio nic by nie jadl tylko jogurty zimne z lodowki :crazy:
Musze go troche podtuczyc bo sie robi za bardzo szczuply. Ostatnio nic mi nie tyje. zawsze mu zageszczam mleko i waga wogole sie nie rusza :-( chyba sie za duzo rusza.

reklama
Do góry