reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
U nas zabki tez bez zmian a Oliwcia na szczescie podobna do mnie:-):-):-)
Wszystkiego dobrego z okazji dnia Mamy!!!!!!!!
Nie mam czasu pisac nawet, u nas goraco i caly dzien na podworku siedzimy a dzis gosci mam wiec troszke roboty w domku...Oliwcia na szczescie grzecznie sie dzis bawi i daje mamie troche porobic w kuchni, to pewnie jej prezent na dzien mamy:-D:-D:-D Od jutra zostaje tylko z Oliwcia w domku moj Luby jedzie w delegacje na tydzien...oj az sie boje co to bedzie....mam nadzieje, Oliwcia bedzie spokojna i damy jakos rade...

Zu super, pełen podziw!!
Mariczka też podobna bardziej do taty i w kółko to słyszę, już na porodówce powiedziała położna że z daleka widać że taty... Ehh, ale charakterek ma po mamusi. Byłam dziś w biedronce i trafiłam jakoś do dupy, bo prawie nic z promocji nie było :( W którym supermarkecie są stosunkowo nie drogie a fajne huśtaweczki do wieszania w drzwi?? Chcemy kupić taką naszej pannie na dzień dziecka.
Boli ją co wieczór, płacze nawet przez sen. Kupa poszła jak trza, więc to nie brzuch. Dziąsełka na górze rozpulchnione i coś mi się wydaje że idą górne jedynki...

Adaś stawia pierwsze kroczki. Narazie 2-3,ale jest bardzo chętny. Jakie to piękne uczucie. Aż mi sie ciepło na sercu zrobiło jak to widziałam.Piękny prezent na dzień mamy:):)
Adam wcześniej cały tato. A teraz każdy mówi,że cała mama się robi.
No i troszkę się przeziębił:( mam nadzieje,ze nic poważnego i antybiotyku nie dostanie. Ma katar, czasem odkaszlnie, gorączki brak. Może to ząbki sama nie wiem,bo do paszczy zajrzeć sobie nie da.
A mi udało się znów schudnąć 2 kilo-no i waże tyle co przed ciążą. Jak ktoś mnie nie widział z 2 miesiące to mówi,że mocno schudłam. Więc ostatnio szczęśliwsza chodzę:)

Lagajka- myślę,że twojej małej pójdą zęby. Większość dzieci ma 6-7 miesięcy. Chustawkę mamy stojąca i Adaś ją lubi. Na takiej wiszącej bym się bała,bo waży ponad 11 kilo i mocno ruchliwy jest-wiec sobie odpusciłam. Ale z 2 miesiące temu na takiej się chuśtał i mu sie podobało.

Ostatnia edycja:
lenka87 - no to teraz musisz ganiac za Adamem caly czas :-) Gratulacje dla tak silnego chlopczyka!!!

Andzia chyba weszła w fazę lęku separacyjnego:-(. Płacze, jak znikam z punktu widzenia, jak obudziła się po południu i zobaczyła, że taty nie ma i mamusia sama kąpiel przygotowuje to był ryk nie z tej ziemi. Przytulała się i nie chciała z rąk zejść:no:, potem płakała, bo chciałam ją uspać:eek:. W końcu zabawiła się oglądając swoje zdjęcia:-D:-D:-D

kurcze wczoraj tyle nakupowałam w biedronce dwupak mleka bebiko+ kaszka za 21zl
4pak sokow za 4,90
deserki 3pak za 3,69
plyn lovella za 5,99
wafelki ryzowe za 1,99
no u nas w biedronce super!!!! zapasy mamy ze hoho!!!!
a hustawke M kupił w carrefour za 16 zl taka zwykła plastkiowa na sznurkach do futryny montowana:tak: Milanowi sie podoba i to najwazniejsze:tak:

Zobacz załącznik 250048Jejka jak mi tu brakuje biedronki:-:)-:)-( naprawde super promocje sa...ja wczoraj na zakupach w auchan bylam tez trafilam na promocje...kupilismy jej na dzien dziecka basen dmuchany i do tego trzeba bylo stroj kapielowy tez kupic:-D:-D:-D Wczoraj zostal nadmuchany a jak go zobaczyla zaczela plakac i juz myslalam, ze bedzie sie bala ale dzis wsadzilam jej zabawki i powoli sie przyzwyczaila...teraz jej wyciagnac nie moge bo krzyk jest...no i w domu sie bawi w basenie bo pogoda sie popsula:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kupilam tez troszke ciuszkow i zainwestowalam w nocniczek...wiem, ze jeszcze nie kojarzy o co chodzi ale juz dzis ja wysadzilam i zrobila odrazu siczku, a jak pozniej podpatrzylam, ze bedzie robic kupe to pach na nocnik i sukces...kupka zrobiona:cool2::cool2::cool2:

Załączniki

• S6302319.jpg
    S6302319.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 53
  • S6302320.jpg
    S6302320.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 49
  • S6302317.jpg
    S6302317.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 43
  • S6302304.jpg
    S6302304.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 40
reklama
porzeczkas - wcale nie uwazam, ze jest za wczesnie na nocniczek. Ja sadzam Lukasza na nocniku od miesiaca i swietnie mu idzie. Wie, ze zaraz po obudzeniu i po glownych posilkach bedzie siedzial na nocniczku. Raz mu sie uda zrobic siusiu albo kupke, a drugi raz nie. Grunt, ze sie przyzwyczaja i wie o co chodzi :) A tak wogole wyczytalam, ze dopiero 18 miesieczne dzieci czuja kiedy chca siusi albo kupke, mlodsze dzieci jeszcze nie potrafia wyczuc :) Przez to poleca sie trenowanie od 18 miesiecy. Problem w tym, ze takie juz prawie 2 letnie dziecko moze sie buntowac i zdecydowanie nie zgodzic sie na siadanie na nocniku. Wydaje mi sie, ze jest trudniej zachecic takie dziecko. Przez to ja zaczelam wczesniej :)

Do góry