reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

to ile synek mial jak wstawal???

Pewnie nie uwierzysz, ale miał 4 miesiące i to ja go tego nauczylam poprzez podanie rączek z góry. Na badaniu u naszej pediatry, kiedy jej wstał na nóżki, stwierdziła, że mały się usztywnia i to jest objaw WNM i wysłała nas do neurologa. Neurolog badał go bardzo dokładnie i nic nie stwierdził, miesiąc później kolejny neurolog i też nic nie stwierdził, tylko że bardzo silny jest. Niestety na 5 miesięcy stawał ciągle w łóżczku i teraz ma krzywe kostki. Nie wiem czy to przez to czy nie, bo pokrywiły mu się dopiero jak miał 2,5 roku. Ja mam taką teorie, że moje dzieci są duże i przez to silniejsze a nie chore...

reklama
Dzięki za pocieszenie.

Wiecie może kiedy mona buraczki wprowadzić?
Zu jest bardzo duża i jak skonczy 6 miesięcy zamierzam ją troche odchudzić i planuje już jej menu, które składać się będzie z owoców i warzyw. Kaszki precz!
buraki raczej nie sa alergenami wiec na pewno mozna bedzie wprowadzic juz nie bawem. Wg mojej sciagi w ok 7 m-cu:-) a sama bedziesz gotowac czy sloiczki??

Pewnie nie uwierzysz, ale miał 4 miesiące i to ja go tego nauczylam poprzez podanie rączek z góry. Na badaniu u naszej pediatry, kiedy jej wstał na nóżki, stwierdziła, że mały się usztywnia i to jest objaw WNM i wysłała nas do neurologa. Neurolog badał go bardzo dokładnie i nic nie stwierdził, miesiąc później kolejny neurolog i też nic nie stwierdził, tylko że bardzo silny jest. Niestety na 5 miesięcy stawał ciągle w łóżczku i teraz ma krzywe kostki. Nie wiem czy to przez to czy nie, bo pokrywiły mu się dopiero jak miał 2,5 roku. Ja mam taką teorie, że moje dzieci są duże i przez to silniejsze a nie chore...
i takiej teorii sie trzymaj!!!!:-):-):-);-):tak:

Dokładnie dziewczynki mi to się wydaje że to trochę zazdrość przez te mamy przemawia.
Ja miałam taką sytuacjie z synkiek znajomi mieli dziewczynkie tylko dwa dni młodszą od synka.
Synek ur. 4500g i 63cm. jadł więcej niz ich córa bo był wiekszy i więcej potrzebował to oni twierdzili że ja go przekarmia.Szybciej się rozwijał to twierdzili że ja go przeforsowuję i nasiłe męczę żeby on to robił a każde dziecko rozwija się indywidualnie i po to są badane przed szczepieniem dokładnie przez pediatre że gdyby było coś nie tak to pediatra by zauważył.
Moj synek jak miał 8msc to sam chodził od mebelka do mebelka.
Także nie patrzcie na to co mówią inni każda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka.

Masz racje. Też często uważam, że przez zazdrość ludzie doszukują się czegoś złego.

Mój synuś urodził się z wagą 4630g/59 cm ale wydaje mi się, że coś go chyba źle musieli zmierzyć w szpitalu, bo body na 62 było na niego za ciasne.

i takiej teorii sie trzymaj!!!!:-):-):-);-):tak:

Za tą teorie też dostałam opr..
Najpierw było, że kręce. Jak pokazałam fotki jak moja mała robi obrociki na 3 tygodnie, albo jak siada w wieky 2,5 miesięcy to zaraz było, że to ja jej krzywde robie, ehhh. Niektórzy nie rozumieją, że jak dziecko jest większe niż powinno być, to może też być silniejsze a nie od razu coś z nim nie tak.

Swoją drogą ciekawa jestem czy znajdzie się większy pulpecik od mojej Zu. 2 tyg temu ważyła 9100g.

Dokadnie kochana przecież niekt dwumiesięcznego dziecka nie sadza na siłe a jak samo się dzwiga do siadania to co za przeproszeniem przywiązać żeby nie siadało.
A zmierzyć mogli dobrze tylko mógłbyć taki troszkie kluseczek grubiutki i wtedy ubranka się w szerz rożciągały i robiły krótsze mam takiego bratanka grubaska.Wszystko się na nim rozciąga i robi króciutkie.

jastina, scarlet duze wasze dzieciaczki sie porodzily!!!:szok: moj synek 3300g i 54 cm, ale teraz nadrobil:-) przynajmniej ze wzrostem. ostatnio 74cm!!!:szok: troche z siatki centylowej wystaje:-)

Dokadnie kochana przecież niekt dwumiesięcznego dziecka nie sadza na siłe a jak samo się dzwiga do siadania to co za przeproszeniem przywiązać żeby nie siadało.
A zmierzyć mogli dobrze tylko mógłbyć taki troszkie kluseczek grubiutki i wtedy ubranka się w szerz rożciągały i robiły krótsze mam takiego bratanka grubaska.Wszystko się na nim rozciąga i robi króciutkie.

A nie on był chudy przy tej wadze. Do tej pory jest taki smukły. Starsza córcia urodziła sie 4460g/57 cm i ona by,ło kluseczkiem.
A synek na 3 tygodnie mierzył już 70 cm!

jastina, scarlet duze wasze dzieciaczki sie porodzily!!!:szok: moj synek 3300g i 54 cm, ale teraz nadrobil:-) przynajmniej ze wzrostem. ostatnio 74cm!!!:szok: troche z siatki centylowej wystaje:-)

A Zu najmniejsza była, bo 4300g tylko :)
2 tygodnie temu mierzyła 77 cm :szok: czyli urosła już 20 cm i co mnie troche dziwi pediatra nie widzi problemu :no:

reklama
Do góry