reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

15-go bedzie mial 8 miesiecy.jednak pewnie wiesz,ze dzieci roznie sie rozwijaja,mojej kolezanki synek sam stoi i potrafi wstac trzymajac sie barierek lozeczka,moj tego nie umie:-)

Wiem. Mój synek bardo szybko poszedł na nogi i pod koniec 8 miesiąca już sam chodził. Wszystko robił dużo za szybko. Ile my się po neurologch nachodziliśmy, ale nikt nie stwierdził WNM. Teraz znowu to samo i mnie to lekko już denerwuje. Na szczęście Zu nie jest taka szybka jak synek :)

reklama
No właśnie nie wiem. Kolżanki z innego forum mnie też wysyłały kilka razy. Bo mała robiła za wcześnie przewroty, łódeczke... Ciągle słysze o rehabilitacji. Jak dziecko robi coś a wcześnie to jest to anomalia i trzeba rehabilitować. Wkurza mnie to.
moja dzidzia urodzila sie w sierpniu i od miesiaca ponad przewraca sie z brzucha na plecy i na odwrot a od paru tyg probuje siadac!!!!:-)nie strasz mnie zadna rehabilitacja;-)!!!!! lekarka powiedziala nam ze wszystko w porzadku z napieciem miesniowym i mowila ze nie ktore dzieci rozwijaja sie szybciej i kazde ma swoje tempo. a tu takie nowinki?? hmm nie slyszalam nic nigdy o rehabilitacjach......

bezsens!!!!!! pewnie kolezanki mowily o zespole napiecia miesniowego,tez duzo o tym slyszalam,ale naprawde to widac,ze z dzieckiem cos jest nie tak.mojej znajomej synek ma slabe napiecie i dlatego wiem , jakie sa objawy. moj synek swietnie zaczynal trzymac glowke jak mial 2.5 miesiaca i turlal sie , i wszystko z nim jest super!!!!!!! niektore mamy za duzo czytaja i bez zrozumienia!!!!!!!

Chodzi o takie mamy, których dzieci były rehabilitowane i teraz one uważają, że są najmądrejsze na świecie. Wyobraź sobie, że byłam u neurologa i powiedział, że jest wszystko ok a na forum usłyszałam, że głupi lekarz albo ja i źle rozumiałam.
Zuzanka na 6 tygodni trzymała wysoko główke i obracała się z bruszka na plecki i nasza pediatra to widziała i tylko się uśmiechneła i stwierdziła, że sprytna jest mała. Cieszyłam się, ale moja radość nie trwała długo, bo dowiedziłam się zaraz, że coś jest nie tak...

to pieknie teraz DR GOOGLE i mam po spaniu:-):-);-). Nie zartuje, tak jak piszesz honda ja tam nie widze zeby z moim dzieckiem bylo cos nie tak:-( poprostu niektorym sie chyba nudzi i sobie problemow szukaja tam gdzie ich nie ma;-);-);-)

moja dzidzia urodzila sie w sierpniu i od miesiaca ponad przewraca sie z brzucha na plecy i na odwrot a od paru tyg probuje siadac!!!!:-)nie strasz mnie zadna rehabilitacja;-)!!!!! lekarka powiedziala nam ze wszystko w porzadku z napieciem miesniowym i mowila ze nie ktore dzieci rozwijaja sie szybciej i kazde ma swoje tempo. a tu takie nowinki?? hmm nie slyszalam nic nigdy o rehabilitacjach......

Normalne podeście normalnej mamy. To my wiemy najlepiej co jest dobre dla naszych dzieci!
Moje dziecko przewracało się z brzuszka na plecki poprzez machnięcie głową i bok i to podobno jest źle :szok:

Sama siada?

Normalne podeście normalnej mamy. To my wiemy najlepiej co jest dobre dla naszych dzieci!
Moje dziecko przewracało się z brzuszka na plecki poprzez machnięcie głową i bok i to podobno jest źle :szok:

Sama siada?
sam jeszcze to tak nie, ale jak sie chwyci paluszka albo czegokolwiek co umozliwi podniesienie to usiadzie:-) nie posiedzi za dlugo bo jeszcze troche nie ma sily ;-) ale proby juz sa. I to cos dziwnego??? mojej kolezanki corka jak miala 4 miesiace sama siadala i nie uwierzylabym nigdy ale na wlasne oczy widzialm i jakos rehabilitacji zadnych nie miala i zdrowa duza panna;-)

to pieknie teraz DR GOOGLE i mam po spaniu:-):-);-). Nie zartuje, tak jak piszesz honda ja tam nie widze zeby z moim dzieckiem bylo cos nie tak:-( poprostu niektorym sie chyba nudzi i sobie problemow szukaja tam gdzie ich nie ma;-);-);-)

Ojej nie chciałam cię straszyć. Sorry, że tak się wam wyżaliłam.
Ja tam wiem, że moją małą jest wszystko ok i dobijają mnie ludzie, którzy na siłe wciskają mi różne choroby.

Ojej nie chciałam cię straszyć. Sorry, że tak się wam wyżaliłam.
Ja tam wiem, że moją małą jest wszystko ok i dobijają mnie ludzie, którzy na siłe wciskają mi różne choroby.
nie wystraszylas mnie tylko troche sie zdziwilam:baffled: bo pierwszy raz slysze o jakis rehabilitacjach. przeciez jak dziecko ma wzmozone napiecie to chyba jest to widac np. biorac dziecko na rece ze jest sztywne jak deska i glowki nie trzeba trzymac albo jak ma slabe napiecie to wiadomo za wiotkie. jak lekarz pediatra nic nam nie mowi to w takim razie wszystko OK :tak::-)

reklama
sam jeszcze to tak nie, ale jak sie chwyci paluszka albo czegokolwiek co umozliwi podniesienie to usiadzie:-) nie posiedzi za dlugo bo jeszcze troche nie ma sily ;-) ale proby juz sa. I to cos dziwnego??? mojej kolezanki corka jak miala 4 miesiace sama siadala i nie uwierzylabym nigdy ale na wlasne oczy widzialm i jakos rehabilitacji zadnych nie miala i zdrowa duza panna;-)

Mój synek miał 3 mesiące jak odciągał się do siadania i 6 kiedy sam usiadł. Oczywiście nasze pediatra wysłała nas do naurologa. Zuzia ma 4 miesiące i podciąga się za rączki do siadania, dla mnie to normallne zachowanie w tym wieku, ale nie dla tamtych mam. Podobno nie wolno podawać rączek do siadania. Jakich ja się awantur a to podawanie rączek naczytałam :szok:

Do góry