reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

skarlet ani ty ani Zuzka nie jestescie grube.
skarlet powiedz mi co zrobic aby wkleic takie duze zdjecie. tylko tak krok po kroku bo ja glabus jestem jesli chodzi o komputery

Dzięki dziewczyny.

Musisz wkleić link do pliku między znacznikami

reklama
Ania ma katar:baffled:, pierwszy raz. Wiedziałam, że tak będzie, bo grzeją niemiłosiernie w domu a ona nie przyzwyczajona i się przegrzała bidulka. Poza tym córka współlokatorów katarzysko miała i proszę na efekty długo nie trzeba czekać:wściekła/y:

Mariczka wyrosła właśnie z body i bluzeczek na 62 i nosi 68... ale spodenki zostały 62 jeszcze, chociaż już nie mogę doczekać się aż założę jej te nowe. Najgorzej mamy z rajstopkami, bo te na 56-62 robią się za małe, a te na 68-74 wiszą i rolują się na niej. Chora dziura rozmiarowa. Kupiłam jej śliczną sukienusię na Wielkanoc i mam nadzieję że do tego czasu albo da się na nią założyć białe rajstopki na 62, albo dorośnie do tych większych. Scarlet mi się wydaje, czy stawiasz Zu?

Mariczka wyrosła właśnie z body i bluzeczek na 62 i nosi 68... ale spodenki zostały 62 jeszcze, chociaż już nie mogę doczekać się aż założę jej te nowe. Najgorzej mamy z rajstopkami, bo te na 56-62 robią się za małe, a te na 68-74 wiszą i rolują się na niej. Chora dziura rozmiarowa. Kupiłam jej śliczną sukienusię na Wielkanoc i mam nadzieję że do tego czasu albo da się na nią założyć białe rajstopki na 62, albo dorośnie do tych większych. Scarlet mi się wydaje, czy stawiasz Zu?

Dziecko w tym wieku utrzymuje już ciężar ciała na nóżkach. Trzymam ją pod paszkami, tak więc na swoich stopach opiera się tylko leciutko. Stawiam ją czasami na swoich kolanach jak się bawimy.

Czesc Dziewczynki:-):-):-) Ja tez Oliwe stawiam troszke, w sumie to ona sama staje bo jak chce ja posadzic to nogi jej sie sztywne robia i staje:-D:-D:-D

Chcialam sie wam juz od rana pochwalic nowym zakupem na swieteczne sniadanko:-D:-D:-D

Załączniki

• S6302246..jpg
    S6302246..jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 36
Czesc Dziewczynki:-):-):-) Ja tez Oliwe stawiam troszke, w sumie to ona sama staje bo jak chce ja posadzic to nogi jej sie sztywne robia i staje:-D:-D:-D

Chcialam sie wam juz od rana pochwalic nowym zakupem na swieteczne sniadanko:-D:-D:-D

Tak jak u nas, śmiejemy się, że Ania to taki mały drucik:-):-):-).

U nas nocka kiepska przez Aniowy katar i ząbki. Obudziła się bidulka po pół godzinie spanai wieczornego i długo nie mogła usnąć, ciągle popłakiwała:-( łezkami wielkimi jak groch, dlaismy jej troszkę Calpolu, ale niewiele pomogło, w nocy się wierciła, kręciła, nosek miała zatkany, ale dała sobie zaaplikować i Sterimar i kropelki. Miała 37,5 a gorąca była, że :szok:. Teraz od czwartej śpi, niespokojnie, ale śpi. Moje maleństwo kochane

Porzeczkas super opaska :)
Nie wiedziałam że już takie maluszki dają radę się utrzymać przez chwilkę. U nas do siadania jeszcze daleko, a co dopiero mówić o staniu ... hoho.

reklama
Porzeczkas super opaska :)
Nie wiedziałam że już takie maluszki dają radę się utrzymać przez chwilkę. U nas do siadania jeszcze daleko, a co dopiero mówić o staniu ... hoho.

Pisałam kiedyś o tym, że mój synek podciągał się na nóżki w wieku 4 miesięcy, to dopiero wyczyn! Widział go neurolog kilkakrotnie i nie stwierdził WNM, w wieku 6 miesięcy próbował stawiać już kroczki przy meblach i sam siadał z raczkowania. Zuzaneczka jest jeszcze mało mobilna. Próbuje stawać na nóżki jak ją podnosze z leżenia. Nie siedzi jeszcze sama dobrze, przewraca się a na nóżkach jest tylko przez chwilke.
Nawet kiedyś gdzieś czytałam o 6 miesięcznym dziecku, które samo chodziło. Pisała jakaś lekarka, więc to chyba prawda. Dzieci są różne.

Do góry