reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Witam sie i ja!
I od razu krzycze POMOCY:-:)-:)-(
Moj Kacper od wczoraj bardzo wymiotuje. Wczoraj od 18 do 24 zwymiotowal chlustajac 4 razy i nie chlustajac ze 3. Pozniej o 4 rano zwymiotowal i o 10 chlustajac raz i raz niechlustajac. Bylam u lekarza stracil na wadze 60 g. Oprucz tego nie ma zadnych objawow oprucz slinienia sie. Bylam u lekarza mam skierowanie do szpitala ale jak sie bedzie sytuacja powtarzala. Narazie dalam mu troszeczke cyca i przespal sie z 45min i narazie nie wymiotowal. Wiec czakam co sie bedzie dzialo. Tak sie zastanawiam czy to moze zabkowanie. Wiem ze ma dopiero 2 mies ale ja mialam 2,5 jak mialam pierwszego zabka. Piesci cale do buzi pakuje, slini sie.
:-:)-:)-(
masakra jakas

reklama
Kurcze uważaj bo wymioty to może być równie dobrze objaw rotawirusa jak by się powtarzało to jeżdz do szpitala i niech mu pobiorą próbki kału i moczu i niech zbadają.

witamy ,my od 9 na nogach,po pierwszym i drugim sniadanku i po drzemce,teraz owocki i potem mleczko. dzis dzien sprzatania,bo tata ma wolne wiec caly dom musze wysprzatac,a jest sporo tego 3 sypialnie... no i wielki klaczacy pies.
rubi,ale macie szczescie,ze to nie mleko!tez bym chciala byc tego pewna,ale boje sie sprawdzic, jak to zrobilas,co podalas???my nie wiemy co Maciusia moze uczulac, ciagle ma wielkie suche czerwone placki na plecach i brzuszku i ramionach.je wiele rzeczy,ale skora wcale sie nie pogarsza,ani nie polepsza,na nutramigenie jestesmy. na badania za wczesnie.

Witam sie i ja!
Moj Kacper od wczoraj bardzo wymiotuje. Wczoraj od 18 do 24 zwymiotowal chlustajac 4 razy i nie chlustajac ze 3. Pozniej o 4 rano zwymiotowal i o 10 chlustajac raz i raz niechlustajac. Bylam u lekarza stracil na wadze 60 g. Oprucz tego nie ma zadnych objawow oprucz slinienia sie. Bylam u lekarza mam skierowanie do szpitala ale jak sie bedzie sytuacja powtarzala. Narazie dalam mu troszeczke cyca i przespal sie z 45min i narazie nie wymiotowal. Wiec czakam co sie bedzie dzialo. Tak sie zastanawiam czy to moze zabkowanie. Wiem ze ma dopiero 2 mies ale ja mialam 2,5 jak mialam pierwszego zabka. Piesci cale do buzi pakuje, slini sie.
masakra jakas
tak jak jastina pisze moze to byc objaw rotawirusow, a moze maly nalykal sie powietrza podczas jedzenia albo refluks niemowlecy. to trzecie chyba raczej odpada bo przy refluksie jest chyba tylko czeste ulewanie a ty piszesz o chlustajacych wymiotach. Hmmmm jak sie sytuacja powtorzy lepiej jedz do szpitala, zeby maluch sie nie odwodnil.kurcze nie wiem czy przy zebach wystepuja wymioty??slyszalam ze goraczka i zadkie kupki, wiec cholera wie;-) Przesylamy fluidki trzymamy kciuki. daj znac jak cos wiecej bedzie wiadomo;-)

Witam.

Można?? Czy są tu przyjazne dusze?
Moja Zuzia jest z września 2009.

Zuzi ząbek się też wyżyna, ma dopiero kreseczke. Płacze od 2 miesięcy :(

Ostatnia edycja:
rubi,ale macie szczescie,ze to nie mleko!tez bym chciala byc tego pewna,ale boje sie sprawdzic, jak to zrobilas,co podalas???my nie wiemy co Maciusia moze uczulac, ciagle ma wielkie suche czerwone placki na plecach i brzuszku i ramionach.je wiele rzeczy,ale skora wcale sie nie pogarsza,ani nie polepsza,na nutramigenie jestesmy. na badania za wczesnie.

u nas bylo tak: zaraz po urodzeniu sie Moni jadlam / pilam mleko albo jego przetwory w ograniczonych ilosciach - ok. 1 szkl. dziennie. zapisywalam wszystko co zjadlam przez 3 miesiace ale jako ze nie bylo zadnych objawow alergii to przestalam notowac...
Monia miala troche ponad 4 miesiace jak pojawily jej sie plamy na raczkach i nozkach, zaczelo sie to z czasm robic szorstkie i ciemniec...
poszlismy do alergologa - pani dr kazala zrobic testy z krwi ale do kilku dniach jedzenia przeze mnie sporych ilosci mleka a potem kazala przejsc na diete bezmleczna i po 3 tygodniach znow zrobic sobie 2 dni diety pelnomlecznej i sprawdzic co sie bedzie dzialo...
jednczesnie odstalismy masc do smarowania wysypki ktora zniknela po tygodniu :-)
no i 20 dnia mojej diety (scislej - nie jadlam nawet rzeczy na ktorych bylo napisane ze MOZE ZAWIERAC SLADOWE ILOSCI MLEKA) Moni znow wyskoczyla wysypka :-( w tym samym czasie byly juz wyniki badan i okazalo sie ze przeciwcial na bialko mleka krowiego w krwi nie ma...

no i w ten sposob - i testy i obserwacja wykazaly ze to jednak nie mleko... najprawdopodobniej orzechy... to takie moje prywatne typowanie :-)

a z Jaskiem bylo ciut inaczej...od razu wyszlo mu na testach (skornych i z krwi) uczulenia i byl na diecie bezmlecznej, bezglutenowej i bezkakaowej. tylko u niego nie bylo reakcji skornej tylko ze strony ukladu pokarmowego (bole brzucha, luzne kupy...). rok temu robilismy prowokacje i skonczylo sie na pogotowiu bo mlody dostal pokrzywki :-(
teraz testy przed prowokacja wykazaly brak przeciwcial, Jasiek jadl codziennie twarozek przez ponad 3 tygodnie i... nic sie nie dzialo- ani biegunek, ani wysypki wiec ma zielone swiatlo na mleczko :-)

ale elaborat mi sie napisal :-D:-):tak:

Witam sie i ja!
masakra jakas

Aaniaa współczuje!Nie mam pojęcia co to może być,ale nie sądze aby przy ząbkowaniu aż takie objawy były :baffled: Napewno nie czekaj z tak małym maleństwem jak się powtórzy i jak najszybciej udaj się do szpitala:tak:
Uważaj jak śpi,aby się nie zaksztusił w razie wymiotów!!!
Powodzenia i duuużo zdrówka dla Kacperka życze;-)

WITAM SERDECZNIE SCARLET
:biggrin2:

Witam i również się przyłanczam.Mam słabe doświadczenie bo dopiero 4 miesięczne(urodziłam 12.09.2009)Mój Oliwier już przeszedł swój pierwszy antybiotyk niestety.Ale już jest super.

reklama
Do góry