reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
oj dziewczyny obijacie sie dzis z pisaniem....
porzeczkas ja robie obiadek malej tak:
pietruszke i marchewke scieram na tarce i gotuje
gotuje 1 ziemniaczka
dodaje to do siebie i ugniatam widelcem do tego pol zoltka i odrobine maselka , mozesz tez zostawic troche wody od pietruszki i marchewki i dodac do tego wtedy obiadek nie bedzie taki gesty.

porzeczkas Bartuś zjada już prawie wszystkie warzywa, dlatego nasze menu jest dość rozbudowane. Ostatnio jadł pomidorową czyli: pomidory z puszki w kawałkach (bez pestek), marchewka i pietruszka starte na tarce i troszke ryżu. Średnio smakowało ale zjadł. Najbardziej Bartek lubi czerwone buraczki i brokuły, a za zupami tak w ogóle to nie przepada, woli gęstsze obiadki i to z dużą porcją mięska :)
polecam stronę veggie.pl

hej
No ja po całodziennym zmaganiu z ząbkami mam dopiero teraz czas aby napisać :) Bez Ibufenu by się nie obeszło ... byliśmy u lekarza i muszę małej dawać bo ja bolą dziąsełka strasznie ...:/

Ostatnia edycja:
Witam.

Dziewczyny dalej zasmarkane i kaszlące. Liwia ma gorączke a Zuzia się dusi i wymiotuje z tego kaszlu.
Nie wiem czy się chwaliłam, że mamy drugi ząbek. Mała była bardzo marudna, stękała, jęczała...
Oczywiście smarujemy dziąsełka żelem, ale niewiele pomaga a jeżeli już to na krótko.
I jeszcze z nowości to jemy kasze jaglaną, mięsko, wkrótce planuje rybke dać no i wczoraj mała jadła po raz pierwszy chrupki kukurydziane i była zachwycona. Zjadła pięć.

Jesss... ale zazdroszczę waszym maluszkom tych zupek, obiadków :D chociaż u nas też już niedługo się pojawią. Jutro Marika (prawdopodobnie) dostanie zaległe szczepienie i jeśli -trzymajcie kciuki- będzie bez komplikacji, to w przyszłym tygodniu podam jej samą marcheweczkę z masełkiem i kaszą manną
Miłego dnia dziewczynki

Dzien dobry...u nas tez zabki chyba tuz tuz....bo jest masakra placz marudzenie i wogole. Dzis zaczynam oliwe uczyc samodzielnego zasypiania trzymajcie kciuki...nie wiem czy dam rade to juz moje 4 podejscie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry