reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

dziewczyny moze zadam glupie pytanie ale jak dlugo wybija sie zab?
bo u nas tragedia tak jak u basiczka i porzeczkas, jest placz , marudzenie pelno sliny wszedzie, wszystko wklada do buzi nie spi w dzien ani przez chwilke i nie pomaga ani Viburcol ani zel do dziaselek dntinox.

reklama
bo u nas tragedia tak jak u basiczka i porzeczkas, jest placz , marudzenie pelno sliny wszedzie, wszystko wklada do buzi nie spi w dzien ani przez chwilke i nie pomaga ani Viburcol ani zel do dziaselek dntinox.

Oj u mojej kolezanki syna wychodzil kilka tygodni caly czas mial goraczke i strasznie sie meczyl, ale jak juz wyszedl to za nim odrazu w ciagu dwoch dni trzy nastepne zabki :-D:-D:-D

Lagajka polozylam ja na lozku z jej ulubionym misiem do spania i wlaczylam ulubiona kolysanke dalam smoka pocalowalam i wyszlam....jak zaczela plakac odczekalam chwilke i weszlam dalam znow smoka poglaskalam po glowce i znow wyszlam i tak wkolko....Ale ona po 15 minutach stwierdzila, ze jednak nie ma sensu isc spac i zaczela sie bawic.....
Normalnie juz nie wiem co robic z tym spaniem wieczorami ja usypiam od godziny 20 a skutek jest taki, ze usypia o 23 albo 24....Jestem juz tak wykonczona tym, ze jak przychodzi czas wieczornego usypiania to zasiadam do niego ze lzami w oczach:no::no::no:

Jesss... ale zazdroszczę waszym maluszkom tych zupek, obiadków :D chociaż u nas też już niedługo się pojawią. Jutro Marika (prawdopodobnie) dostanie zaległe szczepienie i jeśli -trzymajcie kciuki- będzie bez komplikacji, to w przyszłym tygodniu podam jej samą marcheweczkę z masełkiem i kaszą manną
Miłego dnia dziewczynki

A nie za dużo składników jak na pierwszy raz?

U nas ponad 2 miesiące.

Dziewczyny nie zalamujcie mnie...ja mam dosc po tygodniu a gdzie tu dalej...:-(

Bedzie dobrze:tak::tak:Zobaczysz jak wyjdzie pierwszy zabek to zapomnisz, ze tyle sie meczylyscie....ja juz sie nie moge doczekac pierwszego zabka;-);-);-)

A co do zupek ja najpierw dalam Oliwi marchewke sama pozniej ziemniaka pozniej ziemniaka z marchewka i zaczelam jej dokladac powoli brokule, brukselke, pora,kurczaczka, pietruszke, koperek i ostatnio kasze manna...(wkoncu znalazla tutaj:-):-):-))tylko, ze ale mi lekarka powiedziala zebym jej wczesniej dawala wszystko bo apetyt ma zadziwiajacy....niektore z warzyw ktore oliwa je powinno sie dawac dopiero w 7 miesiacu a ona juz w piatym wcina:-D:-D:-D

A smarujesz dziąsełka żelem Dntinox lub Bobodent

tak Bobodentem :)

u nas marudzenia 1 - 2 tygodni i ząbek już był ...

Witam.

Dziewczyny dalej zasmarkane i kaszlące. Liwia ma gorączke a Zuzia się dusi i wymiotuje z tego kaszlu.
Nie wiem czy się chwaliłam, że mamy drugi ząbek. Mała była bardzo marudna, stękała, jęczała...
Oczywiście smarujemy dziąsełka żelem, ale niewiele pomaga a jeżeli już to na krótko.
I jeszcze z nowości to jemy kasze jaglaną, mięsko, wkrótce planuje rybke dać no i wczoraj mała jadła po raz pierwszy chrupki kukurydziane i była zachwycona. Zjadła pięć.

zdrówka dziewczynkom życzę...
oj ja tez mam dwie lale i jak chore to obie ehh

Dzien dobry...u nas tez zabki chyba tuz tuz....bo jest masakra placz marudzenie i wogole. Dzis zaczynam oliwe uczyc samodzielnego zasypiania trzymajcie kciuki...nie wiem czy dam rade to juz moje 4 podejscie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

...moja w ogóle nie chce w łóżeczku spać , muszę tez podjąć wyzwanie. Ale teraz jak ząbki jej idą, nie mam sumienia jej jeszcze męczyć czymś innym.

Dziewczyny jakbyście miały ochotę i czas zagłosujcie na mnie w konkursikach :* buziaki
Dziękujemy razem z córciami :D

kurcze, a mojemu wyszedl 6 zab! Ma teraz 2 na dole i 4 u gory. Smiesznie wyglada jak sie usmiecha bo te zeby to sa roznej wielkosci :-D
Musze tez zaczac podawac mu jakies jedzonko ktore sam bedzie sobie mogl wkladac do ust bo ostatnio to cyrki sie dzieja. Karmie synka lyzeczka a on mi rece pcha do miseczki z jedzeniem. Jak oddalam miseczke, to wielki dramat. Dzisiaj to juz mu pozwolilam jesc "samemu" - maczal palce w miesku a potem do buzi i oblizywal....potem brudny byl ze ho ho :angry: no ale za to szczesliwy :-)

reklama
Bartrek też łapie za lyżeczkę ale dopiero jak zaspokoi pierwszy głód.
Mamy już pierwszy ząbek i zanosi się na drugi dolny. No i bez Dentinoxu nie da się żyć.
A do tego zaczynam wiosenne GENERALNE porządki w mieszkaniu. Uff będzie co robić ale póki jest power to trzeba korzystać.
Miłego wieczorku :)

Do góry