reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Jak klikasz odpowiedz to masz szybką odpowiedź i tych mordek nie ma. Niżej masz zaawansowana edycja, kliknij i mordki są i wszystkie inne bajery.

hahaha ale ze mnie ciemna magia! nawet nie klikalam na zaawansowana edytcje bo myslalam ze tych mordek tam i tak nie bedzie... a tu taka niespodzianka :-):tak::angry:

reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie: ile wasze malenstwa spia na dobe?
Troche sie martwie bo Lukasz straaaaaasznie duzo spi. Jak mial wysoka goraczke to byl usprawiedliwiony ale juz uplynelo 1.5 tygodnia a on dalej nic by tylko spal...w nocy przesypia 10-12 godzin, w ciagu dnia ma dwie lub 3 drzemki gdzie w sumie wychodzi okolo 5 godzin. Czy to nie za duzo????

Już chyba nie powinien tyle spać, ale może tyle potrzebuje???? Ania śpi w dzień maksymalnie trzy godziny, najczęściej jednak tylko półtorej. W nocy zasypia najpóźniej o 20 i do około 4 śpi, potem jeszcze do siódmej- ósmej

Cześć dziewczyny, mój Błażko trochę pomieszał sobie jedzenie. Zawsze jadł na raz 170-180 a od 3 dni zjada 90-100, potem ok. pół godz. przerwy i reszta, czy wasze maluchy też tak mają czy tylko mój :szok::szok:, nie wiem dlaczego tak pozmieniał, nic nie dawałam mu nowego. Mam nadzieję, że wróci do wcześniejszych zwyczajów bo te mi się zdecydowanie nie podobają :-:)-:)-(. U nas wieje i śnieg masakra, byliśmy na chwilę w sklepie w nosidełku i Błażkowi bardzo się wiatr nie podobał, chyba w taką pogodę lepiej wyciągać wózek ale strasznie mi się spieszyło i nie chciałam go tachać potem na górę do mieszkania. A jak wasze maluszki reagują na wiatr też takie wystraszone a potem złe jak mój:angry::angry::angry::angry:, gadał do wiatru i miał straszne nerwy :tak::tak::tak:, do mnie tyle nie mówi :-D:-D.

asienka_r mam taką książke o rozwoju maluszków i w 4 miesiącu dzieci mogą siedzieć poobkładane poduszkami na zdjęciu nie wygląda jakby była obłożona ale była asekurowana z każdej strony i tez siedzenie takie nie trwa długo, także chyba nic małej nie będzie ...:-)

tami_dj moja Amelka nienawidzi wiatru ani słoneczka, nerwy sa okrutne wtedy ... jak jej się dmuchnie leciutko w buzie to mi się zapowietrza robi wielkie oczy, ostatnio wyszlismy i wiatr tak zawiał że mała sie rozpłakała że pewnie na końcu miasta było ja słychac, wróciłam z nia do domu i było już dobrze :-) a co do jedzenia to moja na poczatku miała takie akcje że raz zjadła tyle a pozniej dojadała po 20-30ml... to położna nasza powiedziałam nam że mamy za wysoka temp. w domu i dziecko nie jest głodne tylkoo spragnione, wiec pije tyle byle zaspokoic pragnienie i rzeczywiście zmniejszyłam i mała do dziś je ta sama miarkę czasami uda jej sie zjeść więcej ale to juz starsza jest i ma prawo:-)

Anna28 Amelka śpi też około 5 godzinek w dzień na spacerku najdłużej chociaż teraz już mi całego spacerku nie przesypia :-) a w nocy zalezy chyba od jej humorku bo potrafi przespać całą noc ostatnio poszła spać o 23 i wstała przed 9 a czasami budzi sie o 2 i o 6 na piciu ... to zalezy od dzieciątka ono wie najlepiej ile snu potrzebuje:-) nie martw sie napewno nic mu nie jest :-)

kurcze nieszczesna marchewka, chyba tez tak zrobie i do jedzenia marchewki poświęce jakieś gorsze ciuszki, i dokupie jeszcze taki śliniak nie pod szyjke tlyko z rekawkami, cos jak płaszcz :-D może sie uda bez plam :-D
a i oczywiscie dziekujemy za komplementy :-)

moja Iwusia w dzien spi przewaznie jakies 2 godziny czasem od wielkiego swieta tak jak wczoraj spi 3 godzinki.
a co do wiatru to ja z Iwonka wychodze na dwor w kazda pogode, ale jesli mocno wieje to zaslaniam wozek wolia przeciwdeszczowa zeby sie nie nalykala tego zimnego powietrza bo od tego latwo o zapalenie pluc

asienka_r mam taką książke o rozwoju maluszków i w 4 miesiącu dzieci mogą siedzieć poobkładane poduszkami na zdjęciu nie wygląda jakby była obłożona ale była asekurowana z każdej strony i tez siedzenie takie nie trwa długo, także chyba nic małej nie będzie ...:-)

Niby tak, ale najnowsze badania dowodzą, że dopóki dziecko samo nie zaczyna siadać to nie bardzo, bo kręgosłupek słaby. Ja Ani tak nie sadzam, zdarzyło mi się ze dwa razy może, no ale moja starsza.

Cześć dziewczyny, mój Błażko trochę pomieszał sobie jedzenie. Zawsze jadł na raz 170-180 a od 3 dni zjada 90-100, potem ok. pół godz. przerwy i reszta, czy wasze maluchy też tak mają czy tylko mój :szok::szok:, nie wiem dlaczego tak pozmieniał, nic nie dawałam mu nowego. Mam nadzieję, że wróci do wcześniejszych zwyczajów bo te mi się zdecydowanie nie podobają :-:)-:)-(. U nas wieje i śnieg masakra, byliśmy na chwilę w sklepie w nosidełku i Błażkowi bardzo się wiatr nie podobał, chyba w taką pogodę lepiej wyciągać wózek ale strasznie mi się spieszyło i nie chciałam go tachać potem na górę do mieszkania. A jak wasze maluszki reagują na wiatr też takie wystraszone a potem złe jak mój:angry::angry::angry::angry:, gadał do wiatru i miał straszne nerwy :tak::tak::tak:, do mnie tyle nie mówi :-D:-D.

Moja Ania też taką fazę przechodziła, ale w końcu jej przeszło. Ani to żadna pogoda niestraszna, tylko nie lubi jak jej folię zakładam, bo się denerwuje, że nie widzi mamy

a ja akurat moja niunie tez czasem obkladam poduszkami i sadzam na troche,nie mowie dlugo ale troche mysle ze nie zaszkodzi. kupilysmy dzis obiadzik z mieskiem jutro wam napisze jak smakowalo

Błażko zjadł przed chwilą 150 kleiku z jabłkiem i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej :-):-) Dziewczyny tyle nas tutaj może uda się zorganizować jakieś spotkanko, ja jestem słomiana wdowa więc jeżeli komuś pasuje to możemy u mnie, a jeżeli są inne pomysły to czekam. Chętnie bym Was poznała:-):-) Fresh83 my mamy najbliżej, ale może jakieś mamusie dołączą ?? Czekam na propozycje :tak::tak::tak:

anna28 moja ma 3-4 godzinne drzemki w ciągu dnia. /no chyba że jest dłuższy spacer, to sporą część przesypia, ale już coraz częściej się w trakcie rozbudza.

Wielkie dzięki za ciepłe słowa dziewczyny :) Dziś miałam jeżdżenie do banku dziadka i do mamy - sprzedała samochód po dziadku przed sprawą spadkową. Nie wiem jak znalazła kupca na niego, skoro nie ma jej w dowodzie rejestracyjnym. Chciała też opchnąć szybko meble, ale zadzwoniłam do komisu, że nie mają prawa tego od niej kupić, bo prawnie nie jest właścicielem. Marika wesoło posiedziała z tatusiem :) a w piątek czeka mnie to samo, ale tym razem podrzucę Małą babci. Szczerze mówiąc to mam dosyć, ale podnosi mnie ta moja pocieszka mała na duchu :))

reklama
Jak klikasz odpowiedz to masz szybką odpowiedź i tych mordek nie ma. Niżej masz zaawansowana edycja, kliknij i mordki są i wszystkie inne bajery.
wlasnie odpalam przez mozille(i tu czasem wejde jak widac zreszta), explorer (to juz w ogole bieda) a emotikony to wiem tak robie, tylko jak klikam na buzke to mi nie chce wyskakiwac:( cos pomysle pozniej

Do góry