reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Cześć dziewczyny ;-);-)
Chciałam wam coś pokazać, mamy chrzciny 05,04 w Święta i wymyśliłam Błażkowi takie ubranko:
Ubranko do chrztu firmy Krasnal A010 74 CHRZEST (932904426) - Aukcje internetowe Allegro :-)
dokładnie to ten biały garniturek. Jak Wam się podoba?? cena mnie lekko przeraża :szok::szok: ale nie mam nic innego a u nas w sklepie różnica 10 zł, więc niewielka a wyboru dużego nie ma. Miałam pożyczyć od koleżanki ubranko, ale jest za małe :-:)-(, więc czeka mnie kolejny wydatek.

reklama
tami_tj - ale cudenka te garniturki!!!! Az sobie zachowalam ta strone bo tez bede musiala kupic Lukaszowi ubranko na chrzciny. My bedziemy chrzcic synka we wrzesniu jak bedziemy u rodziny meza. Maly bedzie mial wtedy roczek. Widze, ze rozmiarowka jest do 98 cm tak wiec super!
scarlet - ja najbardziej nie lubie tych "rzyczliwych" rad na temat dziecka :wściekła/y:Po prostu nie wierze, ze jej to zostanie! Kurcze, a ja teraz mam odwrotny problem bo moj maly powinien wazyc wiecej ze wzgledu na swoja dlugosc. Tez ostatnio mi malo jada :zawstydzona/y:

My po spacerku:-), Ania zjadła kaszkę manną, bo zaczynamy ekspozycję na gluten.

Scarlet nie przejmuj się, przejdzie jej:-). Moja siostrzenica też tak była i teraz wszystko ładnie się wyrównało.

Garniturki pierwsza klasa:-D, w takich momentach żałuję, że nie mam synka;-)

Skarlet mojej malej robie kaszke ze 150ml mleka ale nie da rady tego zjesc , zjada przewaznie tak okolo polowy tego. z ciekawosci poszlam zmierzyc Iwonke ma 72-73cm i wazy 9,5kg okolo
ostatnio moja kruszynka tez mniej je a ja przezto zaczelam produkowac mniej mleka. zaczynam sie bac co bedzie jak strace pokarm a ona nie umie pic z butli:no::szok:
tami_tj garnitur sliczny... maly bezdzie w nim super wygladal.
my juz naszczescie dawno po chrzcinach, chrzcilismy Iwonke w swieta.

Cześć dziewczyny ;-);-)
Chciałam wam coś pokazać, mamy chrzciny 05,04 w Święta i wymyśliłam Błażkowi takie ubranko:
Ubranko do chrztu firmy Krasnal A010 74 CHRZEST (932904426) - Aukcje internetowe Allegro :-)
dokładnie to ten biały garniturek. Jak Wam się podoba?? cena mnie lekko przeraża :szok::szok: ale nie mam nic innego a u nas w sklepie różnica 10 zł, więc niewielka a wyboru dużego nie ma. Miałam pożyczyć od koleżanki ubranko, ale jest za małe :-:)-(, więc czeka mnie kolejny wydatek.

Świetne ubranko. BArdzo mi się podoba. Mój synek był chrzczony w krótkich błękitnych ogrodniczkach, trampkach i białej bajsbolówce w błękitne paski. Wyglądał odjazdowo.

scarlet - ja najbardziej nie lubie tych "rzyczliwych" rad na temat dziecka :wściekła/y:Po prostu nie wierze, ze jej to zostanie! Kurcze, a ja teraz mam odwrotny problem bo moj maly powinien wazyc wiecej ze wzgledu na swoja dlugosc. Tez ostatnio mi malo jada :zawstydzona/y:

A ile ma teraz długości?

Ostatnia edycja:
Garniturki pierwsza klasa:-D, w takich momentach żałuję, że nie mam synka;-)

No to kiedy plany na kolejna ciaze? :-)

A ile ma teraz długości?

Jak ja go mierze to mi wychodzi 74 cm. U lekarza tydzien temu bylo 75cm a na bilansie pare dnie temu 73 cm. Tak wiec wydaje mi sie, ze moje mierzenie jest najlepsze :-)
Warzy teraz 8 kg (a dokladnie 7.95kg) - a dwa tygodnie wazyl 8.5 kg! Chce "podtuczyc" Lukasza do 9 kg :-)

reklama
dzien dobry wszystkim:-)Mam na imie Ewelina i mam coreczke Oliwie ktora ma 5 miesiecy.Mieszkamy we Francji nie mamy zbyt wielu znajomych i zalezy mi na tym aby miec kontakt z innymi mamami.Oliwia urodzila sie 3760 kg i 56 cm.karmilam ja piersia ale niestety jej juz to nie wystarcza i juz szamie zupki, jogurciki, owocki.Naszym najwiekszym problemem jest spanie a mianowicie usypianie(potrafi trwac kilka godzin) W sumie to chyba tyle o nas;-)Pozdrawiam:-)

Do góry