reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

zwiedzac dziewczyny pojechaly poprostu
no szalenstwo
a czy ja powiedzialam ze zarabiacie miliony?? powiedzialam ze mowi sie ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. i to dotyczy obu stron co by nie robic porownan ale widac boli
Mam znajomych w UK co maja dzieci i wiem jakie maja warunki, wiem jakie sa warunki w PL. Chwalone sa warunki w Niemczech po urodzeniu.
nie mowie ze plawia sie wszyscy z "zagranicy" w luksusie ale po to sie wyjechalo zeby zarabiac pieniadze. Z polakow sie smieja wszyscy i wszedzie i tak zawsze bedzie. Taki reprezentatywny narod.
mnie nie interesuje kto ile zarabia na chleb mam i nie licze nikomu prosze o to samo
po co takie gadki?? ja wam nie zaluje, wy nie zalujcie L4 i bedzie dobrze po co nerwy??
My beznadziejne jestesmy narzekaczki a one na zachodzie tak zle maja ... PO co WINKi taki podteksty?? mnie interesuja wasze dzieciaczki, brzuszki, imiona i pokoje, pomoc w niewiedzy, uspokojenie zlych objawow a nie sytuacja materialna w PL czy gdzie indziej. Nie o to chodzilo. Nie czepiajmy sie nawzajem bo to nie pzyniesie celu. Ja was nie krytykuje i prosze o to samo. Szanujmy sie dziewczyny.

reklama
2013 rok-9lat to akuratnie ja PL weszła do Unii i w UK można było pracować i uczyć się języka.

*ps: tez mieszkałam za granicą i uczyłam się języka:tak:

Laperedhil za duzo agresji! Sama sprowokowalas wyliczanie tekstem ze mamy lepiej bo w tydzien zarabiamy tyle co ty w miesiac.

Szyszunia dokladnie tak! Przyjechalam tu na 9 miesiecy jako au pair i tak mi sie zostalo :D

Kiedys to byly kokosy, owszem! Funt = 7zl ;) teraz wszystko sie zlewa w jedno, i kazdy orze jak moze. Najlepiej wychodza Ci, ktorzy wpadaja tu na kilka misiecy sie dorobic, mieszkaja po 5 w malych pokoikach i wracaja do Polski wahlujac kasa bez pracy. Ale my tak nie potrafimy. My tu po
prostu zyjemy, a nie dorabiamy sie, a zycie kosztuje, jak wszedzie!

Migrena powoli schodzi, moze mialam za niskie cisnienie? Hehe

Ale się ubawiłam.

Mieszkałam trochę w USA i UK i takie moje zdanie

W Polsce na kasie w markecie TESCO masz 1300zł a w UK 1300 funtów.
Wózek dziecięcy średniej klasy w UK -350 funtów w PL- 2200zł ten sam wózek.
Ile miesięcy pracujesz na ten wózek?
W USA podobnie:
Galon benzyny kosztuje tyle co u nas litr. A jak wiemy galon i litr to nie to samo :-D

Dziub tak bo wiem ze zarabiasz tyle w tydzien co ja w miesiac :/ mowilam ogolnie ze tak sie zapatruje na zarobki za granica .. u mnie nie ma agresji bo podkreslam po raz trzeci: wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, wiec nie licytujmy sie kto ma gorzej, ja nie licytuje sie z czym mi jest zle, mowie ogolnikowo jak sie zapatruja ogoly na pewne aspekty. Porownujac moich znajomych wiem ze jest im znacznie latwiej niz w PL i jedynie o to mi chodzilo. Zaczela sie licytacja jak to w UK jest zle. A mnie to szczerze mowiac nie interesuje jak gdzie jest, Ja jestem w PL i wiem ze tu jest zle ale tu jest moj dom. Tylko nie krytykujcie kobiet korzystajacych z L4 bo w UK nie ma takiej mozliwosci.
Pogoda do bani. Zreszta moj maz chce zebym siedziala w domu. ale nie ze wzgledu na moje samopoczucie. Posprzatasz, pogotujesz porobisz. A jak sie zle czuje to slysze: znowu??
Wszystkim zycze kokosow z nieba. Amen.

Nonek kurcze ja nie pamietam,to bylo 8 lat temu-dowiedz sie u siebie.

Ananaska o tulanko mialas z wc-wspolczuje.

Ania mi tez anulki tekst síe podoba.Zreszta ja nie royumiem tej dyskurji,kto chce i moze niech prabjuje,a kto nie moze lub nie chce idzie na l-4. Przeciez to kazdego osobista sprawa.

U mnie pochmurno,zimno-ciemno.Ja jade dzis wlosy rozjasniac,pasemka na komunie,bo mam mega odrosty-mam nadzieje,ze zdzierze zapach farby i wyjda mi pasemka ładne. Bo jak nie,to do ciemnych beddd musiala wrocic,czego nie chce.

Dziub ja sie podpisuje rekoma i nogami pod l-4 od chlopa-hehe.

Spodobal mi sie ten tekst.

.O wlasnie sie dowiedzialam o weselu kuzyna w tym roku we wrzesniu lub pazdzierníku-alez sie niewybawie,ech.

Ostatnia edycja:
KMB po oplaceniu mieszkania, podatku od mieszkania, gazu, pradu, wody, tel i pozyczki nie stac mnie na ten wozek tak samo jak ciebie ;D
A jedzenie i ubrania owszem sa tansze, to jest ta 'lepsza' jakosc zycia o ktorej pisalam. Niestety wiaze sie z brakiem rodziny :(

Laperedhil ale ja mowie zebyscie braly L4, sama bym wziela, szkoda zycia, a ciaza to piekny czas :) To piszac, szykuje sie do pracy...

U nonek imprez a imprez masz.

Kurcze czekam na przesylke i ani widu ani slychu.
A chcdd na wies jechac.

reklama
Dziewczyny wybaczcie, ale ja nawet nie jestem w stanie tego przeczytać co piszecie bo tak mnie dzisiaj mdli. Na szczęście tabletki z imbirem hamują wymioty, ale czuje się malo komfortowo.
Jesli chodzi o pracę, to wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma i nie ma sensu się targować bo to do niczego nie prowadzi. Każdy z nas ma własne sumienie i robi tak jak uważa nie jesteśmy tu żeby się oceniać, a poradzić pogadać.

Dziewczyny co ja mam robić w tym łóżku ja tu oszaleje!!!!

Do góry