reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Tiluchna dzięki za ćw, zerknę sobie i może się skuszę :) A jak się czujesz jeszcze powiedz? a ten czop to Ci tak "na raty" odchodzi?
AgKrK oo tak, korzystaj z ostatnich dni wolności hehe wydaje mi się, że czop nie jest regułą, a chyba często jest właśnie niezauważony, więc spokojnie, pewnie złapie Cię nagle, "rach ciach " i urodzisz :)

reklama
Cześć Mamuśki, śpicie jeszcze ??;-)
Ja mam dzisiaj dość napięty harmonogram dnia, byłam już odebrać wyniki, za chwilę wybieram się do stajni odwiedzić moje konisko, potem szybka kąpiel i na 16:30 do gina.
Miłego dnia Dziewczynki ;-)

witam :-D

Domi - wowwwww masz konika:-):-):-) pochwal sie, kochane zwierzaki:tak:

Mamuska - ano tak na raty:tak: przy pierwszej corci tez tak bylo.. podobno czop odchodzi gdy sie robi powoli rozwarcie - dlatego u niektorych czop sie pokazuje a u niektorych rozwarcie sie robi spontanicznie w dniu porodu
niektore mamy chodza sobie z 2cm np. tydzien czy dwa:tak: tutaj nie ma reguly

ja mialam i przy Olivii i przy Piotrku ale przy Piotrku to poszlo rach ciach - ilosci hurtowe 2 dni i byl z nami, u Olivii prawie tydzien :dry:

jezuuuuuu dzieciaki nie daja mi napisac slowa:wściekła/y:;-) mamo mamo mamo i mamo...
dobra nadrobie jak beda juz w szkole bo teraz to jakas masakra:sorry:

Cześć:-),

tiluchna ja byłam pewna, że Ty już na wylocie jesteś, a proszę jak sobie dzielnie człapiesz w dwupaku:-D Jak to człowiek nie zna dnia ni godziny.

Ag Krk u mnie żadnego czopa w pierwszej ciąży nie odnotowałam:-p Ale mi się rozwarcie na hejnał zrobiło, w dniu porodu dopiero, w 1 dniu 42 tygodnia (jej, to by była teraz połowa grudnia niemal:szok:), wcześniej wszystko pozamykane na głucho, więc trudno się dziwić, że nic tam nie odchodziło.
Teraz też nic mi nie odpada jeszcze...;-)

domi jako nastolatka marzyłam o koniu...:-D

Mamuśka na ćwiczenia nigdy nie za późno, byle nie za bardzo forsujące, ale to jasne :-) Piłka może pomóc Bąblowi dobrze się ustawić, dobrze masuje tam wszystko, dobry zakup:tak: Gdybym miała więcej miejsca też bym zainwestowała.

U nas dzisiaj rano 1 st.:szok: Aaaaaaa, zima, zima, zima!
Idę po butki ciepłe dla Mani, bo mamy tylko jesienne na stanie. Dla siebie kurtki ciepłej nie mam, więc muszę się w swetry okutać.

Mi się brzuch obniżył. Macie jakieś doświadczenia odnośnie tego kiedy zazwyczaj po tym fakcie przychodzi poród? Czytałam w necie, że 2-3tyg. Od 3 dni mam też ostre parcie na miednicę, podbrzusze cały czas mnie boli, ale skurczy niewiele.

Cześć dziewczyny:)
Ag Krk tez własnie zastanawiam się czy zaobserwuję ten czop:) Ale nawet jeśli nie, a on odejdzie to i tak w razie czego przecież będę czuła że mnie cosa bierze:) Porodu nie prześpimy

Tiluchna masz z tą swoją gromadką wesoło na pewno:) podziwiam
Domi powodzenia na wizycie
Aia no u nas też niezbyt ciepło,trzeba się z tym już niestety pogodzić

Hej Mamuśki ;)
Widzę, że dzieciaczki sie uspokoiły i grzecznie siedzą w brzuszkach. To dobrze! Aczkolwiek to pewnie cisza przed burzą :)

U mnie jakoś wszystko sie wyciszyło, czuje się super i mam mega dużo energii :) obym tylko nie wykrakała czegos hihi. Póki co wykorzystuje te nadprzyrodzone moce na sprzątanie, układanie etc. Dla Najmłodszej juz wszystko gotowe. Czekam z nie cierpliwość na USG 20.11. Licze też, że moj lekarz da się namówić do zmiany terminu CC z 26.11 na 3.12. Będę argumentować to tak, że w tym terminie to ja rodzić nie mogę hahaha. Ciekawe co on na to :)

Trzymajcie sie Kochane 2w1 :)

Magda - w pierwszej ciąży opadł bardzo wcześnie , może z 5 - 6 tyg przed porodem , ale mi od 34 tc się szyja skracała a w 36 tc to i rozwarcie na 2 paluchy było, skończyło się wywołaniem ... teraz tak ze 2 tygodnie temu opadł , jak młody się wstawił do kanału czyli też ok 34 /35 tc ... ale nic u mnie nie zapowiada rychłej akcji , bo skurcze ustały i tylko brzuch twardnie po kilka razy na dobę ...

Domi - czekamy na relacje z wizyty ...

Tiluchna - kurde ciekawa jestem czy tym razem uda mi się go zaobserwować ? bo ostatnio , albo go przegapiłam , albo ktoś mi go ukradł ;-):sorry: albo nie dostałam koreczka ...:-D

Witam się i ja ;-) nadrobię Was moje drogie wieczorem bo teraz zalatana jestem to sprzątanie to pieczenie ;-) zmartwiłam się bo wyszedł mi paciorkowiec dodatni:-( powiedzcie mi grozi coś dziecku przez to ?? Bo już się naczytałam, że 70% noworodków łapie sepsę itp i już w nerwach jestem :-(

reklama
Do góry