reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Heloł ...

Ag-Krk, ja miałam dodatni w pierwszej ciąży, w drugiej jakimś cudem już ujemny, a teraz czekam na wyniki :tak:
nie martw się na zapas !!! gin może dać Ci teraz antybiotyk doustnie, potem jeszcze dostaniesz na pewno w szpitalu ...
ważne, żebyś nie czekała w domu do ostatniej chwili, jak już się zacznie, bo jeśli dostaniesz kroplówkę z antybiotykiem min. 4 godz. przed urodzeniem dziecka, to maluchowi nie trzeba będzie podawać ...
u mnie trochę brakło do 4 godz. ale udało mi się przekonać pediatrę, żeby młodą oszczędzić :tak:

Maua_She , jakby brakło Ci pomysłów na zagospodarowanie nadmiaru energii, to zapraszam do mnie ;-)

w temacie opadających brzuchów, czopów i skurczy czuję się jak pierworódka :sorry: w sumie to umieram z ciekawości, czy chociaż tym razem samo się zacznie ...
w poprzednich ciążach nie miałam żadnych objawów porodu ... teraz co prawda dośc regularnie pojawiają się skurcze, ale szyjka pozamykana na 4 spusty ... nad brzuchem spokojnie położę płasko dłoń, więc może jak uda się położyć 2, to będzie znak, że opadł ;-) czopa na oczy nie widziałam i za tym chyba nie tęsknię ...

reklama
Cześć mamy :-)

Ja już po wizycie i zakupach, zrobiłam wafla i zaraz będę ciacho piec, potem reszta sprzątania i odpoczywam:-) Na wątku wizytowym opiszę co i jak, ale jak zwykle spokojnie:-) Teraz nadrobię co nie co:tak: Moje przeziębienie raz lepiej, raz gorzej, ale kuruję się ile mogę i mam nadzieję, ze szybko puści:tak:

Domi 85 udanej wizyty życzę!:tak:

tiluchna a to Ci maluchy dokazują;-)

-Aia- u nas też rano mróz, aż biało (myślałam przez chwilę, ze śnieg spadł;-)) a ja się miło zaskoczyłam, bo byłam pewna, że kurtki zimowej nie zasunę, a tu niespodzianka:-D Miałam w niej trochę luzu, bo jak ją kupowałam w tamtym roku, to się śmiałam do męża, że muszę kupić przyszłościowo trochę większą, żeby zapas zmieścić i wykrakałam;-)

Magda_88 mi się obniża stopniowo, ale już mam ucisk na miednicę i chodzę jak kaczka, a lekarz powiedział, że mimo to mogę nawet do terminu tak chodzić :tak:

mamaktosia he he, ja też obserwuję, czy koreczek będzie czy nie;-)

Ag - KrK 89 u nas położna mówiła, że bardzo dużo osób ma paciorkowca, ale nic złego się dzieciom nie dzieje, ostatnio moja koleżanka z wynikiem dodatnim urodziła córcię, dostała antybiotyk i mała zdrowiutka jest:tak:

Miłego dnia Kochane i ciepłego:tak:

Witam sie i ja .. podczytuje was reguralnie ale weny niemam pisac.. nadrabiam czas z dzieciakami, pierworodny mial pierwsze klasowki w szkole z polskiego i z matematyki dumna jestem ogromnie bo dostal szostki , tyle dobrze chociaz zachowanie ma okropne ale poki sie uczy jest dobrze . .... co do odpadajacych czopow przy pierwszym synu w szpitalu pod prysznicem mi wypadl poczulam nagle na nogach ciepla galarete i poszlam do polorznych i odrazu rodzic na porodowke.. z drugim synem odpadl mi w domu kilka dni przed porodem , a z trzecim nie wypadl wcale ... milego dnia dziewczyny

Dziewczyny ja juz kilka miesiecy nie pisalam, pewnie juz o mnie dawno zapomnialyscie. Podczytuje regularnie, ale na pisanie czasu brak. Synek zabiera caly wolny czas, ciekawe jak to bedzie z jeszcze jednym malym stworzonkiem w domku :)
w kazdym razie chcialam napisac, ze w pierwszej ciazy nie zauwazylam czopa sluzowego, a teraz wlasnie 15 minut temu znalazlam na wkladce....nie da sie go nie zauwazyc :) pozostaje mi juz tylko czekac, mam juz rozwarcie na 2 cm wiec moze na dniach cos sie ruszy. przyznaje, ze juz bym chciala. Jestesmy juz prawie przy terminie wiec wolno nam :)
zycze milego dzionka i pozdrawiam z pochmurnego Berlina

Hej.
Ja tak na chwile zobaczyć co u was....u mnie do bani sis najprawdopodobniej bedzie chciala zjechac do pl....zalamalo mnie to i to bardzo bo pol ciazy sie najezdzilam nazalatwialam ehhh szkoda gadac a tu teraz takie podziekowanie...ale nie bede marudzic.
Probuje sie jakos uspokoic....:-(
Dzien ogolnie ok zimno ale słono wyszło rano bylam na mini zakupach potem pobiegałam troche z mała na podwurku ile bieda bedzie sie kisic w domu...teraz spi ja gotuje obiadek i pije kawke.....na fb dostrzegłam filmik nie moge sie napatrzeć widziałyście???
Bliźniaki, które nie zorientowały się, że jest już po narodzinach... - Wykop.pl

Basia to meza nie bedzie na narodzinach ???

koralikowa no nacieszyłam sie jak nic....w nocy myslalam ze sb kregosłup wyrwe:laugh2:

Ag_Krk
ja nie mam pojecia nie spotkałam sie ale dziewczyny piszą zeby sie nie bac wiec spokojnie....trzymam kciuki:happy:

Jesli chodzi o opadajacy brzuch to mi maz wczoraj mowi ze mi brzuch opada a ja nooo wkońcu końcówka....hmm chciał dogryź czy naprawde nie wiem ale wiem ze urósł bo kazdy mi mowi ze w ciagu tyg widać powiekszenie haaa pocieszaja :-p

kasia&filip ja mało na forum ostatnio jestem czesciej ale cie pamietam....czyli kolejna szykuje sie poród ojjj czuje ze jeszcze tydzien i bedzie sie dziać a dziać:-D:-D:-D:-D

Domi masz konia? Ja niestety bję się jeździć konno :) Powodzenia na wizycie
Tiluchna czyli każda ciąża inna... Ciekawe co Ci ta jeszcze pokaże :) :) :)
Aia nooo dziś zimnooo i to bardzo
Magda to pewnie nie ma reguły... Nie wiem z resztą :) Powiedz jak u Ciebie?
MauaShe wykorzysuj siłę i energię póki ją masz hehehe
AgKrK nie czytaj nic w internecie! "Wujek google" często przekłamuje :) Pogadaj z lekarzem, dostaniecie leki i będzie ok!
Awunia Ty jak zwykle pracowicie! :) Kuruj się, a nie! :p
kasia$filip to daj znać, jak cos się będzie dziać! Powodzenia :)
Polcia urocze te dzieciaki...jakie wtulone w siebie..
Ja rano byłam na na pobraniu, wyiki w śr 20.11 bo wtedy też wizyta u gina, więc pewnie będzie wymaz pobierał. Dziś urodziła moja koleżanka (miałą termin na 4.12), ok. 3 odeszły jej wody, a ur ok 14. Póki co, wiem tylko tyle ;)
Dziewczyny, a normalne jest taki ból niby krocza, niby miednicy, niby uciskanie, albo jakby zakswasy (nie umiem tego opisać). Wiem, że na dolegliwościach powinnam napisać, ale chciałam się dowiedzieć, czy to normalne ?:) bo dziś jak szłam i nie mogłam iść to myślałam, że rodzę hehehe

We wrześniu minęła 8 rocznica zakupu Redy, powiem wam, że z końmi jest tak samo jak z dziećmi dzielą się na czyste i szczęśliwe...
Oto dowód IMG_1563.jpgreda_blotna04.jpg

Załączniki

• IMG_1563.jpg
    IMG_1563.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 38
  • reda_blotna04.jpg
    reda_blotna04.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 43
Mamaktosia ja bym się nie obraziła, jakby wyszła za 2 tygodnie, bo już na skraju jestem załamania z tymi moimi dolegliwościami.

Mamuśka
u mnie skurcze ustały, mam tylko 2-3 na dobę. Ale jak się w nocy przekręcam z boku na bok, to czuję mega ból od brzucha do stopy, nie wiedzieć czemu :) Brzuch jest u mnie już nisko, całą górę mam mięciutką i jak chodzę to "czuję" , że Zocha mi w miednicę wchodzi :) Ciekawe uczucie, niby nieprzyjemne, ale jakoś mnie radość bierze, dochodzi do mnie, że to już może niedługo. A jak u Ciebie?

reklama
Domi piekny konik;)
Magda moja Ada za to polubiła kopniaki w żebra:D...nie bolą jakos, ale aż chrupie jak czasem zasadzi kopniaka:D

Ja idę robic obiadek...będzie flądra, fryteczki i kapustka kiszona z marcheweczką :p:) MIłego dnia!!!

Do góry