reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Heloł ...

Ag-Krk, ja miałam dodatni w pierwszej ciąży, w drugiej jakimś cudem już ujemny, a teraz czekam na wyniki :tak:
nie martw się na zapas !!! gin może dać Ci teraz antybiotyk doustnie, potem jeszcze dostaniesz na pewno w szpitalu ...
ważne, żebyś nie czekała w domu do ostatniej chwili, jak już się zacznie, bo jeśli dostaniesz kroplówkę z antybiotykiem min. 4 godz. przed urodzeniem dziecka, to maluchowi nie trzeba będzie podawać ...
u mnie trochę brakło do 4 godz. ale udało mi się przekonać pediatrę, żeby młodą oszczędzić :tak:

Maua_She , jakby brakło Ci pomysłów na zagospodarowanie nadmiaru energii, to zapraszam do mnie ;-)

w temacie opadających brzuchów, czopów i skurczy czuję się jak pierworódka :sorry: w sumie to umieram z ciekawości, czy chociaż tym razem samo się zacznie ...
w poprzednich ciążach nie miałam żadnych objawów porodu ... teraz co prawda dośc regularnie pojawiają się skurcze, ale szyjka pozamykana na 4 spusty ... nad brzuchem spokojnie położę płasko dłoń, więc może jak uda się położyć 2, to będzie znak, że opadł ;-) czopa na oczy nie widziałam i za tym chyba nie tęsknię ...

reklama
Cześć mamy :-)

Ja już po wizycie i zakupach, zrobiłam wafla i zaraz będę ciacho piec, potem reszta sprzątania i odpoczywam:-) Na wątku wizytowym opiszę co i jak, ale jak zwykle spokojnie:-) Teraz nadrobię co nie co:tak: Moje przeziębienie raz lepiej, raz gorzej, ale kuruję się ile mogę i mam nadzieję, ze szybko puści:tak:

Domi 85 udanej wizyty życzę!:tak:

tiluchna a to Ci maluchy dokazują;-)

-Aia- u nas też rano mróz, aż biało (myślałam przez chwilę, ze śnieg spadł;-)) a ja się miło zaskoczyłam, bo byłam pewna, że kurtki zimowej nie zasunę, a tu niespodzianka:-D Miałam w niej trochę luzu, bo jak ją kupowałam w tamtym roku, to się śmiałam do męża, że muszę kupić przyszłościowo trochę większą, żeby zapas zmieścić i wykrakałam;-)

Magda_88 mi się obniża stopniowo, ale już mam ucisk na miednicę i chodzę jak kaczka, a lekarz powiedział, że mimo to mogę nawet do terminu tak chodzić :tak:

mamaktosia he he, ja też obserwuję, czy koreczek będzie czy nie;-)

Ag - KrK 89 u nas położna mówiła, że bardzo dużo osób ma paciorkowca, ale nic złego się dzieciom nie dzieje, ostatnio moja koleżanka z wynikiem dodatnim urodziła córcię, dostała antybiotyk i mała zdrowiutka jest:tak:

Miłego dnia Kochane i ciepłego:tak:

Witam sie i ja .. podczytuje was reguralnie ale weny niemam pisac.. nadrabiam czas z dzieciakami, pierworodny mial pierwsze klasowki w szkole z polskiego i z matematyki dumna jestem ogromnie bo dostal szostki , tyle dobrze chociaz zachowanie ma okropne ale poki sie uczy jest dobrze . .... co do odpadajacych czopow przy pierwszym synu w szpitalu pod prysznicem mi wypadl poczulam nagle na nogach ciepla galarete i poszlam do polorznych i odrazu rodzic na porodowke.. z drugim synem odpadl mi w domu kilka dni przed porodem , a z trzecim nie wypadl wcale ... milego dnia dziewczyny

Dziewczyny ja juz kilka miesiecy nie pisalam, pewnie juz o mnie dawno zapomnialyscie. Podczytuje regularnie, ale na pisanie czasu brak. Synek zabiera caly wolny czas, ciekawe jak to bedzie z jeszcze jednym malym stworzonkiem w domku :)
w kazdym razie chcialam napisac, ze w pierwszej ciazy nie zauwazylam czopa sluzowego, a teraz wlasnie 15 minut temu znalazlam na wkladce....nie da sie go nie zauwazyc :) pozostaje mi juz tylko czekac, mam juz rozwarcie na 2 cm wiec moze na dniach cos sie ruszy. przyznaje, ze juz bym chciala. Jestesmy juz prawie przy terminie wiec wolno nam :)
zycze milego dzionka i pozdrawiam z pochmurnego Berlina

Hej.
Ja tak na chwile zobaczyć co u was....u mnie do bani sis najprawdopodobniej bedzie chciala zjechac do pl....zalamalo mnie to i to bardzo bo pol ciazy sie najezdzilam nazalatwialam ehhh szkoda gadac a tu teraz takie podziekowanie...ale nie bede marudzic.
Probuje sie jakos uspokoic....:-(
Dzien ogolnie ok zimno ale słono wyszło rano bylam na mini zakupach potem pobiegałam troche z mała na podwurku ile bieda bedzie sie kisic w domu...teraz spi ja gotuje obiadek i pije kawke.....na fb dostrzegłam filmik nie moge sie napatrzeć widziałyście???
Bliźniaki, które nie zorientowały się, że jest już po narodzinach... - Wykop.pl

Basia to meza nie bedzie na narodzinach ???

koralikowa no nacieszyłam sie jak nic....w nocy myslalam ze sb kregosłup wyrwe:laugh2:

Ag_Krk
ja nie mam pojecia nie spotkałam sie ale dziewczyny piszą zeby sie nie bac wiec spokojnie....trzymam kciuki:happy:

Jesli chodzi o opadajacy brzuch to mi maz wczoraj mowi ze mi brzuch opada a ja nooo wkońcu końcówka....hmm chciał dogryź czy naprawde nie wiem ale wiem ze urósł bo kazdy mi mowi ze w ciagu tyg widać powiekszenie haaa pocieszaja :-p

kasia&filip ja mało na forum ostatnio jestem czesciej ale cie pamietam....czyli kolejna szykuje sie poród ojjj czuje ze jeszcze tydzien i bedzie sie dziać a dziać:-D:-D:-D:-D

Domi masz konia? Ja niestety bję się jeździć konno :) Powodzenia na wizycie
Tiluchna czyli każda ciąża inna... Ciekawe co Ci ta jeszcze pokaże :) :) :)
Aia nooo dziś zimnooo i to bardzo
Magda to pewnie nie ma reguły... Nie wiem z resztą :) Powiedz jak u Ciebie?
MauaShe wykorzysuj siłę i energię póki ją masz hehehe
AgKrK nie czytaj nic w internecie! "Wujek google" często przekłamuje :) Pogadaj z lekarzem, dostaniecie leki i będzie ok!
Awunia Ty jak zwykle pracowicie! :) Kuruj się, a nie! :p
kasia$filip to daj znać, jak cos się będzie dziać! Powodzenia :)
Polcia urocze te dzieciaki...jakie wtulone w siebie..
Ja rano byłam na na pobraniu, wyiki w śr 20.11 bo wtedy też wizyta u gina, więc pewnie będzie wymaz pobierał. Dziś urodziła moja koleżanka (miałą termin na 4.12), ok. 3 odeszły jej wody, a ur ok 14. Póki co, wiem tylko tyle ;)
Dziewczyny, a normalne jest taki ból niby krocza, niby miednicy, niby uciskanie, albo jakby zakswasy (nie umiem tego opisać). Wiem, że na dolegliwościach powinnam napisać, ale chciałam się dowiedzieć, czy to normalne ?:) bo dziś jak szłam i nie mogłam iść to myślałam, że rodzę hehehe

We wrześniu minęła 8 rocznica zakupu Redy, powiem wam, że z końmi jest tak samo jak z dziećmi dzielą się na czyste i szczęśliwe...
Oto dowód IMG_1563.jpgreda_blotna04.jpg

Załączniki

• IMG_1563.jpg
    IMG_1563.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 35
  • reda_blotna04.jpg
    reda_blotna04.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 39
Mamaktosia ja bym się nie obraziła, jakby wyszła za 2 tygodnie, bo już na skraju jestem załamania z tymi moimi dolegliwościami.

Mamuśka
u mnie skurcze ustały, mam tylko 2-3 na dobę. Ale jak się w nocy przekręcam z boku na bok, to czuję mega ból od brzucha do stopy, nie wiedzieć czemu :) Brzuch jest u mnie już nisko, całą górę mam mięciutką i jak chodzę to "czuję" , że Zocha mi w miednicę wchodzi :) Ciekawe uczucie, niby nieprzyjemne, ale jakoś mnie radość bierze, dochodzi do mnie, że to już może niedługo. A jak u Ciebie?

reklama
Domi piekny konik;)
Magda moja Ada za to polubiła kopniaki w żebra:D...nie bolą jakos, ale aż chrupie jak czasem zasadzi kopniaka:D

Ja idę robic obiadek...będzie flądra, fryteczki i kapustka kiszona z marcheweczką :p:) MIłego dnia!!!

Do góry