reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

smutnamama pewnie, że nadrabiaj, dzieciaki są najważniejsze:tak:

kasia&filip ojoj, to daj znać, jak się jakaś akcja rozwinie:tak:

polcia88 fajny filmik, dzieciaczki cudne:tak: ale Ci siostra numer wywinęła...

MamUśKaaa88 oj łatwo mówić, a ciągle coś jest do zrobienia:-( ale może to i lepiej, bo nie mam czasu się stresować rychłym porodem:-) a kuruję się cały czas:tak: i mam takie same bóle, bo miednica się rozszerza i główka się obniża, więc spokojnie:tak:

mb89 mój synio też preferuje takie kopniaki:-D u nas obiadek podobny:-)

reklama
Domi jakiii fajny, no i w takim razie widać, że szczęśliwy :D
Magda już niedługo, tyle wytrzymałaś to wytrzymasz jeszcze trochę..:) A u mnie tak to spoko, boli mnie i chodzę jak kaczucha, ale tak jest dobrze ;) Zawsze mogło być gorzej :)
mb, awunia hmm to pyszni dziś u Was :)
u mnie fasolka po bretońsku :) vici takiego smaka na forum narobiła, że musiała być hehe

AgKrK weźmiesz teraz antybiotyk i się wyleczysz, nic Wam nie grozi. Dziękuj Bogu, ze teraz się o tym dowiedziałaś. U mnie zadnych posiewów nie robili. Z nie wiadomo jakim stanem zapalnym w pochwie rodziłam, miałam nawet stan podgoraczkowy. W ostateczności pękłam do odbytu mimo nacięcia, szyjka też cała pocharatana. Starciłam ponad litr krwi i odpływałam, musili przytoczyć mi 3 woreczki, dopiero po 7 godzinach "wróciłam". A ty przyjmiesz antybiotyk, dodaj jeszcze podczas brania ALcibios Femina ten probiotyk ginekologiczny i wszytsko będzie dobrze

No to mam chwilkę na nadrobienie Was moje drogie ;-) Po pierwsze bardzo dziękuję za pocieszenie, rady itp;-) uspokoiły mnie one troszkę, faktycznie internet czasem przekłamuje:tak: zadzwoniłam do mojej gin bo wizytę mam dopiero 27.11 i ona nie kazała mi się przejmować tym + GBS-em powiedziała, że muszę tylko troszkę wcześniej podjechać jak akcja się rozwinie i dostane antybiotyki. Pytałam się czy teraz też coś dostanę to powiedziała, że to nie ma sensu.. no nic ufam jej;-) ale kazała podjechać po wynik żebym go miała w razie czego jak bym szybciej urodziła i w szpitalu muszę pokazać.
Mamuśka ja już od jakiegoś czasu mam bóle "podwozia" nie wspomnę juz o przewracaniu się z boku na bok.. ;-)
Odnośnie opadającego brzucha, tez mi opadł :-D nie wygodnie mi się już z nim siedzi nie wspomnę o kucaniu czy schyleniu się.. :eek:
Domi śliczne zwierzę i widać, że zadowolone :-)

Witam z rana. Też słyszałam że nie ma co się przejmować dodatnim GPSem. Ja już mam schizy dotyczące porodu i dziwne sny. Poprzedniej nocy śniło mi się że podczas pierwszego spaceru połamał mi się nowy wózek. Rączka i pałąk połamały się podczas zjazdu z krawężnika :-D A dzisiejszej nocy zaczęły odchodzić mi wody. Chlusneły raz i czekałam na więcej ale nic nie było więc poszłam do szkoły ( podstawowej) wyjaśnić jedynkę którą dostałam nie wiem za co :-D męczę się strasznie. Czy was też męczą takie dziwadła?

Dzien doberek

Ja juz sie obudzilam,bo wc wzywało,młody jeszcze śpi.

Mamuska,awunia ano cały czas dopisuje humorek.

Mamuska i jak skoki z piłka?

Smutna brawo dla syna.

Kasiu to czekamy z toba na rozwoj sytuacji.

Polcia dobrze ze nie wyrwał.

Domi no roznica mega,śuper kon.
Malutka ja tam snow nie pamietam-czasem zdarzy mi sie raz na pol roku zapamietac,to od razu sprawdzam w slowoiku,he.

Baska no tak,teraz trzeba o prace dbac.

Tiluchna jak tam dalej masz te skurcze?

Agkrk tez bym chciala,aby mi ktos sniadanko zrobił,a porńd to wieśz w kaźdej chwili moze wyskoczyc.

Mau she no to trzymam kciukaski,abys dała rade gina namowic na inna date.

AgKrK widzisz! Na pewno będzie ok! Trochę pocieszające jest to, że ktoś też ma takie bóle (tj nie życzę Wam źle, ale wiem, że jest ok :) ) ooo no to jak opadł to czekamy, co tam dalej będzie się działo :)
malutka no mi czasem też się śnią jakieś dziwne rzeczy, ale myślę, że to normalne. Każda z nas na swój sposób jakoś to wszystko przeżywa :)
Koralikowa wielkich ćwiczeń nie robiłam z racji na bolący dół, ale właśnie jak bolało to sobie siadałam i po prostu podskakiwałam, albo robiłam takie ruchy okrężne, czy na boki (jak w filmiku od Tiluchny) i się polubiłyśmy z piłeczką :)

reklama
hejka;-)

spokojnie - pilka nie wywola porodu:tak:
lekarze zalecaja ja na porodowce dla kobiet przy wywolaniu aby dziecko szybciej weszlo w kanal a przy porodzie pilka jest uzywana delikatnie by ujazmic bol (o tyle o ile:baffled:;-))
pilka jest bezpieczna i pomaga uelastycznic miesnie miednicy - porod przebiega sprawniej, mniej bolesnie
i nozki sobie cwicza, jest rozkrok wiec nie jest to jakis szok dla ciala ze nagle trzeba szpagat na porodowce robic:-D

ja jak czuje ze boli od krecenia albo skakania (czyli jak Mloda napiera za bardzo) po prostu schodze

Koralikowa - niet:biggrin2: u mnie wszystko ucichlo i czuje sie bardzo dobrze
wyjawszy wczorajszy upadek, wyrznelam jak dluga jak wychodzilam od znajomych, zahaczylam o prog :baffled: zamortyzowalam kolanami i przekrecilam sie na bok zeby oszczedzic brzuszek
mam zdarte kolana i boli mnie biodro - no ale coz:sorry2: nie ma to jak gracja wieloryba:zawstydzona/y::-D

malutka:-D mi tez sie juz snilo ze wody mi odchodza.. cholernie realistyczne:szok::-D zastanawiam sie czy powoli sobie maty na lozko nie przyszykowac:biggrin2:

Ag-KrK - opadl brzuszek? mioooodzio:biggrin2: mi nie opadl:dry: ani teraz ani przy wczesniejszych dwoch:no:
i zgadzam sie, ze fajnie iz macie mozliwosc robienia tych posiewow - u nas nie ma nic :sorry2:

Marika - jejku biedactwo:szok: ile ty przeszlas w czasie tego porodu:szok:

wiecie.. u mnie niby trzeci, i powinnam 'na luzie' podejsc .. ale nie :no: boje sie bardziej niz za pierwszym razem.. uwierzcie...
najlepiej wczoraj w wannie wymeczona siedze, autentycznie wypruta z wszystkich sil i sobie mysle - boze oszczedz, tylko nie dzisiaj bo nawet nie bede miala sily rodzic...

dlatego najlepiej sie nie przemeczac, plissss. te wywolywania, sprzatanie na kolanach, bieganie, dlugie spacery, chodzenie po schodach polerowanie.. lepiej sobie odpuscic.. kobieta MUSI byc pelna sil

Magda - ja mam to samo - rozciaganie na boki:tak:

mb89 - ale zabrzmialo - az chrupnie czasem jak zasadzi kopniaka:-D no dobra.. to nie jest smieszne:baffled: na prawde nie boli?

Domi - pieeeeeeeeeeeeeeeeekny kon:tak: jak sie prowadzi?? kiedy zaczelas jezdzic? zawody tez zaliczacie? ja kiedys mialam konia - Alf sie nazywal - ale zdechl na kolke:-:)-:)-( straszne to bylo mlody byl kurcze

po tym taki zapal jaki mialam powoli zaczal odchodzic:-( a tak to pamietam za dzieciaka sie chodzilo do stadniny, czyscilo boxy, prowadzilo dzieciaki mlodsze na lazy - aby pozniej moc godzine pojezdzic hehe
wycieszki w teren.. kurde fajne czasy byly
na stadninie cale wakacje spedzalam...

Mamuska - ja mam nadzieje, ze ta ciaza juz nie zaskoczy mnie niczym nowym:szok::-D

kasia&filip - no to powodzenia !!!!!!! informuj nas:-D:-D i odzywaj sie czesciej;-) (i mowie to ja.. z doskoku piszaca :p)

polcia - a to sie stalo? nie podoba sie siostrze?? przykro mi ze taka decyzje podjela...szczegolnie ze ty tyle zachodu poswiecilas...

smutnamama - nadrabiaj nadrabiaj! super, ze synek taki zdolny , na bank to miod na Twoje serce, teraz w tej sytuacji jakiej jestes.. widzisz? to swiadczy na prawde ze jestes mega silna kobieta i dajesz swoim dzieciom to co najlepsze:tak:

no i u ciebie widze objawy rozne:-D 3 porody i przy kazdym czopek inaczej sie objawil:-D

ja dzisiaj mam dzien ignorancji dla dzieci:dry:od rana po prostu sa tak.. ehh jak to delikatnie ujac.. wchodzacy na glowe (zeby nie rzec upierdliwi:baffled:;-)) np. juz rano mialam dymek w pokoju bo moj synek postanowil na wlaczonej lampce koraliki poukladac ktore to zaczely sie topic:szok::szok:
i to na mojej lampce..grrr.. ich juz pozamienialam sa typowo 'dzieciolubne' czyli zarowka schowana..

teraz koniecznie musze znowu wlozyc zarowke energooszczedna bo sie praktycznie nie nagrzewa..
a nie mialam i wsadzilam normalna o i masz.. smrod dymu na caly pokoj
ale dostal kare
+ wojny o MOJ koc
+ a ja chce taka bajke a ja chce inna
+ ehhh.. czekam az maz przyjdzie o 14 z pracy i przejmie paleczke :-p ja sie skupie na sprzataniu domku;-)

ok.. troszke nadrobilam:sorry2:

aha i wczoraj doszlismy z mezem do wniosku ze Niunia bedzie miala dwuczlonowe imie
cos jak Anna Maria, albo Emily Rose itd - czytane Eli-Mari (Ela po mojej mamie, Maria po mojej babci )

Ostatnia edycja:
Do góry