reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Tiluchna dzięki za ćw, zerknę sobie i może się skuszę :) A jak się czujesz jeszcze powiedz? a ten czop to Ci tak "na raty" odchodzi?
AgKrK oo tak, korzystaj z ostatnich dni wolności hehe wydaje mi się, że czop nie jest regułą, a chyba często jest właśnie niezauważony, więc spokojnie, pewnie złapie Cię nagle, "rach ciach " i urodzisz :)

reklama
Cześć Mamuśki, śpicie jeszcze ??;-)
Ja mam dzisiaj dość napięty harmonogram dnia, byłam już odebrać wyniki, za chwilę wybieram się do stajni odwiedzić moje konisko, potem szybka kąpiel i na 16:30 do gina.
Miłego dnia Dziewczynki ;-)

witam :-D

Domi - wowwwww masz konika:-):-):-) pochwal sie, kochane zwierzaki:tak:

Mamuska - ano tak na raty:tak: przy pierwszej corci tez tak bylo.. podobno czop odchodzi gdy sie robi powoli rozwarcie - dlatego u niektorych czop sie pokazuje a u niektorych rozwarcie sie robi spontanicznie w dniu porodu
niektore mamy chodza sobie z 2cm np. tydzien czy dwa:tak: tutaj nie ma reguly

ja mialam i przy Olivii i przy Piotrku ale przy Piotrku to poszlo rach ciach - ilosci hurtowe 2 dni i byl z nami, u Olivii prawie tydzien :dry:

jezuuuuuu dzieciaki nie daja mi napisac slowa:wściekła/y:;-) mamo mamo mamo i mamo...
dobra nadrobie jak beda juz w szkole bo teraz to jakas masakra:sorry:

Cześć:-),

tiluchna ja byłam pewna, że Ty już na wylocie jesteś, a proszę jak sobie dzielnie człapiesz w dwupaku:-D Jak to człowiek nie zna dnia ni godziny.

Ag Krk u mnie żadnego czopa w pierwszej ciąży nie odnotowałam:-p Ale mi się rozwarcie na hejnał zrobiło, w dniu porodu dopiero, w 1 dniu 42 tygodnia (jej, to by była teraz połowa grudnia niemal:szok:), wcześniej wszystko pozamykane na głucho, więc trudno się dziwić, że nic tam nie odchodziło.
Teraz też nic mi nie odpada jeszcze...;-)

domi jako nastolatka marzyłam o koniu...:-D

Mamuśka na ćwiczenia nigdy nie za późno, byle nie za bardzo forsujące, ale to jasne :-) Piłka może pomóc Bąblowi dobrze się ustawić, dobrze masuje tam wszystko, dobry zakup:tak: Gdybym miała więcej miejsca też bym zainwestowała.

U nas dzisiaj rano 1 st.:szok: Aaaaaaa, zima, zima, zima!
Idę po butki ciepłe dla Mani, bo mamy tylko jesienne na stanie. Dla siebie kurtki ciepłej nie mam, więc muszę się w swetry okutać.

Mi się brzuch obniżył. Macie jakieś doświadczenia odnośnie tego kiedy zazwyczaj po tym fakcie przychodzi poród? Czytałam w necie, że 2-3tyg. Od 3 dni mam też ostre parcie na miednicę, podbrzusze cały czas mnie boli, ale skurczy niewiele.

Cześć dziewczyny:)
Ag Krk tez własnie zastanawiam się czy zaobserwuję ten czop:) Ale nawet jeśli nie, a on odejdzie to i tak w razie czego przecież będę czuła że mnie cosa bierze:) Porodu nie prześpimy

Tiluchna masz z tą swoją gromadką wesoło na pewno:) podziwiam
Domi powodzenia na wizycie
Aia no u nas też niezbyt ciepło,trzeba się z tym już niestety pogodzić

Hej Mamuśki ;)
Widzę, że dzieciaczki sie uspokoiły i grzecznie siedzą w brzuszkach. To dobrze! Aczkolwiek to pewnie cisza przed burzą :)

U mnie jakoś wszystko sie wyciszyło, czuje się super i mam mega dużo energii :) obym tylko nie wykrakała czegos hihi. Póki co wykorzystuje te nadprzyrodzone moce na sprzątanie, układanie etc. Dla Najmłodszej juz wszystko gotowe. Czekam z nie cierpliwość na USG 20.11. Licze też, że moj lekarz da się namówić do zmiany terminu CC z 26.11 na 3.12. Będę argumentować to tak, że w tym terminie to ja rodzić nie mogę hahaha. Ciekawe co on na to :)

Trzymajcie sie Kochane 2w1 :)

Magda - w pierwszej ciąży opadł bardzo wcześnie , może z 5 - 6 tyg przed porodem , ale mi od 34 tc się szyja skracała a w 36 tc to i rozwarcie na 2 paluchy było, skończyło się wywołaniem ... teraz tak ze 2 tygodnie temu opadł , jak młody się wstawił do kanału czyli też ok 34 /35 tc ... ale nic u mnie nie zapowiada rychłej akcji , bo skurcze ustały i tylko brzuch twardnie po kilka razy na dobę ...

Domi - czekamy na relacje z wizyty ...

Tiluchna - kurde ciekawa jestem czy tym razem uda mi się go zaobserwować ? bo ostatnio , albo go przegapiłam , albo ktoś mi go ukradł ;-):sorry: albo nie dostałam koreczka ...:-D

Witam się i ja ;-) nadrobię Was moje drogie wieczorem bo teraz zalatana jestem to sprzątanie to pieczenie ;-) zmartwiłam się bo wyszedł mi paciorkowiec dodatni:-( powiedzcie mi grozi coś dziecku przez to ?? Bo już się naczytałam, że 70% noworodków łapie sepsę itp i już w nerwach jestem :-(

reklama
Do góry