reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Mamuskaaa88 miałam juz dwie cesarki i lekarze sie boja i dlatego robia tzrecia wcześniej,żeby sie skurcze nie zaczęły, bo sie boja o macice. tak mamy parke i szykuje sie chłopak teraz( a na połowkowym usg powiedzieli,że dziewczynka) juz miałam praktycznie większość rzeczy naszykowane dla małej księżniczki i musiałam troche powymieniać, szczerze to sie boje mieć dwoch chłopaków w domu, jeden nam daje nieźle popalić a co tu dopiero jak będzie ich dwóch:)

reklama
I witam się ja:) jak zwykle wypoczęta na maxa:d

Tiluchna chylę czoło:) Magiczna granica przekroczona...
Basia fajnie tak zwiedzic oddział...ja nigdy nie byłam i nie widziałam czym to pachnie
Marta witamy:)tak na finishu ...
AgKrk no ja tez pewno po dzisiejszej wizycie będę biedniejsza o 100 zł lekko....końcowe badania, na pewno będzie ich też pare..uroki prywatnych wizyt. trzeba płacić w laboratorium:d ale to ostatni raz w zasadzie:)

Melduję się, udało się przysiąść, jej:-D

Oczka córci nieco lepiej, tylko jedno jej z rana zakleiło i nie mogła otworzyć. Biedne toto takie:no: Udało mi się nawet samej zakroplić. Nabieram wprawy z szamotaniu z Bąblem, choć to ostatnia rzecz na jaką miałabym ochotę, cóż, życie...

Wczoraj miałam wizytę, ostatnią:szok: Napiszę co i jak w odpowiednim wątku.

tiluchna jej, dzieciowa balanga Halloween, czad:-D Miłego! Za co będziesz przebrana:-p?

Magda cudny brzucho i jak nisko już:tak: Myślałam, że tylko mój tak zjechał, ale to już chyba generalnie ten czas.

Baśka myślę, że jak miałaś zaplanowaną cesarkę na 15, to ją zrobią, jeśli nic się niepokojącego nie zadzieje oczywiście. W razie jakby co, to sama widzisz, że w dobrym i właściwym miejscu się znajdujecie:tak: Fajnie, że Wam rozrywki zapewniają jakieś:-D

marta24 witaj:-D

Ag Krk super, że dziadek już w domciu. Wydobrzeje błyskawicznie pod Waszą czułą opieką!:tak:

Mamuśka spokojnie, ważne, że młody się rusza w ogóle, nawet jak bardzo leciutko. Teraz już będzie taki czas, że niektóre Bąble z braku miejsca będą mniej ekspansywne. Inne dadzą w kość naprawdę dosłownie i mocarnie. Różnie bywa. Moja córcia w 9 miesiącu już bardzo delikatnie się ruszała, w zasadzie tylko "przeciągała się". Synuś póki co bardziej dziarski jest.

Koralikowa a to z rodzinki jacyś goście? no ja dopiero jutro będę na cmenatarzach. Mamy 4 cmenatarze do oblatania, ale powiem Wam, że bardzo lubię Wszystkich Świętych. To dla mnie takie refleksyjne...
marta a termin już wyznaczony? Dasz sobie radę;) a może drugi chłopczyk będzie grzecznitki?:) wcale nie jets powiedziane, że dziewczynki są aniołkami ;)
mb ja przybijam Ci piąteczkę, jeśli chodzi o wypoczywanie!:) Też dobrze mi to wychodzi ;):):) Szkoda, że nie można się wyspać na zapas ;)
Aia no to dobrze, że co raz lepiej z Małą. Ja miałam kiedyś zapalenie spojówek (złapałam od dzieciaków z przedszkola) i naprawdę to kiepskie uczucie, więc co dopeiro powiedzieć ma takie małe dziecko... Ty jak? Lepiej? Dzięki za odpowiedź, zawsze mi lepiej jak ;pocieszające słowo usłyszę ;) bo nie chcę świrować, a zaraz się zastanawiam... No jakby się wcale nie ruszał to bym już dawno u lekarza była heh Tak czy siak teraz sobie skacze ;) Najlepsze jest to, że czasami tak daje po żebrach, pęcherzu i się "dziwnie" układa, że aż czasami takie to niemiłe uczucie, a mimo wszystko człowiek tak wyczekuje tych ruchów i cieszy się nawet na te bolesne;)

mamuska89aaa no pewnie,że nie jest powiedziane,że dziewcynki sa aniołkami, ale patrząc po znjamoych i co sie u nich dzieje przy dwóch chlopakach to sie za głowę łapię. jak wpadło do nas 4 takich ostatnio to miałam łzy w oczach tak mi pokój moich dziecii zdewastowali

co do ruchów...wiesz niby to moja 3 ciąża powinnam wztsko wiedzieć a ciągle sie czuję jakbym ierwsz dziecko miała rodzić:-D

mb89 wiem,że na finishu ale wczesniej nie miałam natchnienia,żeby dzielić sie wszytskim co sie działo.ciąża byla niespodzianką, oboje z mężem chodziliśmy jak struci dopóki nie wyjaśniła sie moja sytuacja z umową w pracy( bo początkowo wyglądało na to,że żadne świadczenia mi sie nie nalęża), ale wszytsko dobrze się ułożyło:tak: i tak mnie ostatnio natchło na pisanie:)

Witam Kochane.Ja nadal w szpitalu i tak poczekam do poniedziałku lub nawet wtorku na to usg bo dziś zastępca mówił ze niby we wtorek zrobią a ja już nawet sama nie wiem w każdym bądz razie nie szybciej jak w poniedziłek wtorek czeka mnie usg które wyjaśni wszystko.

Powiem Wam ze po tej wycieczce po bloku porodowym to miałam sny o porodach normalnie masakra jakaś koszmar za koszmarem a spałam cała nockę.
Na ktg skurcze wychodzą ale wciąż nie regularne więc nie ma problemu zresztą już się nie przejmować mam nimi powiedzilei bo na tym etapie ciązy to normalne i świadczy o tym ze jest blisko porod tak mi mówili.
Co do tej cc to właśnie nie wiem jak by tutaj było bo mój gin w innym szpitalu pracuje i tam miałam mieć ją a teraz jestem gdzie indziej i tez nie wiem jak to bedzie wyglądało wszystko.
I tak myślę że jeśli by wyszło że dzidzi mało rośnie to bym tutaj wolała rodzić bo jednak tutaj mają lepsze warunki dla takich maluszków no trudno mi cokolwiek powiedzieć co dalej...wszytsko wyjdzie po usg:dry:
Jednego jestem pewna 100% panicznie boję się porodu SN i tego nikt ani nic nie zmieni niestety!!

Hej Mamy :tak:
Dobra, nadrabiam dalej;-) Ja dziś prawie całe piętro posprzątałam, z łóżeczkiem dziś skończymy, a tak to później z mężem na zakupki jadę:-) Pewnie będzie mi ciężko się tutaj pokazać przez weekend, nie naskrobcie za dużo, bo znów nie ogarnę;-);-) Pogoda znów się poprawiła, słońce świeci, więc jakoś tak mi dobrze pomimo niewyspania:tak:

Magda_88 myślałam, że wątki pomyliłam;-) śliczny, spory domek:-)

Baśka_28 sama bym chętnie pooglądała naszą porodówkę, ale u nas można tylko w ramach szkoły rodzenia albo jak się na oddział trafi:tak:

tiluchna gratki dla koleżanki!:-) i dla Ciebie z okazji magicznego 36- tygodnia:-) ja za dwa dni również świętuję 36;-)

marta24 witaj:-) pocieszam, że moja teściowa ma 4 chłopaków i nawet nie narzekała;-)

Ag - KrK 89 super, że dziadzio w domu i że jest lepiej:-) mam nadzieje, ze wyniki wyjdą super:tak:

Koralikowa to miałaś wczoraj cały dzień zajęty...a co tym razem dziergasz?:tak:

MamUśKaaa88 mój mały też ma takie leniwe dni, ale cóż, mniej miejsca ma i czasem mu się nie chce, a jeszcze jak ja cierpię na zmiany pogodowe, to on chyba też;-)

Basia
trzymam kciuki i jestem z Tobą, cały czas śledzę co piszesz i wspieram, mam nadzieje, ze szybko minie ten pobyt w szpitalu:tak:

Basiu - no to byle do wtorku i niech sie cos wyjasni!! duzo sily!
yes2.gif

Marta - witam
laugh.gif
laugh.gif
widze ze podobne stopki mamy lol
wink2.gif
tyle ze u mnie dziewczynka (choc po twoim wpisie ze na polowkowym miala byc dziewczynka a jest chlopiec to zaczynam sie bac
sorry2.gif
)

i tak powiem tylko ze zachowanie nie zalezy od plci 'ale tez' od wychowania!

2 dziewczynki moga zrobic tez rozpiernicz - uwierz
yes2.gif

a na koncowce ciazy to normalne ze chce sie byc na takim forum bo gdzie nas lepiej zrozumieja????
laugh.gif

facet? moj to tylko mowi - juz niedlugo kochanie, juz niedlugo
realmad2.gif
wink2.gif

Mamuska - Aia ma racje
yes2.gif
teraz juz maluszki nie beda tak wariowac jak wczesniej, coraz mniej miejsca, fikolkow nie moza robic, pewnie i nogi do buzi wkladac nie mozna
yes2.gif
poza tym kazde dziecko ma lepsze i gorsze dni
yes2.gif
czasem po prostu chce przespac caly - najwazniejsze ze czujesz
yes2.gif

Aia - dobrze, ze z oczkami juz lepiej
yes2.gif

a co do stroju eeeeee... chyba tylko jako duch bo sie w przescieradlo zmieszcze
p.gif
p.gif

mb - powodzenia na badaniach
wink2.gif

Awunia :D leci czas prawda :-D

Ostatnia edycja:
reklama
marta moja teściowa ma 5 synów ;D a co do pisania, to lepiej późno niż wcale ;)
Basia no to jeszcze trochę poleżysz! Ale pamiętaj, że Maluch jest już praktycznie bezpieczny, więc na pewno będzie ok :)
Awunia moja ma 5 chłopaków i mówi, ze co z Nimi przezyła to jej hehe choć ja naprawdę chylę Jej czoła, że fantastycznie poradziła sobie z wychowaniem tej 5, bo naprawdę każdy z Nich wyszedł "na ludzi"
a myślę, że w week każda z nas będzie miała gorzej się tu pojawić, więc będzie mniej wpisów, a jak nie to będziemy nadrabiać po weekendzie hehe

Do góry