reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Awunia - już przeczytałam ! Super się wizyta udała ! cieszę się !:-)
Majka - krzywą robi się między 24 a 28 tc zazwyczaj bliżej 28 bo łatwiej wykryć podobno. Ja np w poprzedniej ciąży nie miałam , ale po pierwsze byłam młoda :-D a po drugie zawsze mi za niski cukier wychodziL i ginek nie widział potrzeby. Ale nie wiem czy np coś się nie zmieniło i nie jest to obowiązkowe badanie.

Dziewczyny dobrze piszecie co butelka szklana to szklana , ale te z plastyku też podobno są bez szkodliwych związków. Mój młody pił z butelki dosłownie kilka razy , ale za to z kubeczków i bidonów to tak do 1,5 roku napewno i to wszystko też plastyk i guma , naczyńka dla dzieci miseczki itp plastyk i melanina która przeraża mnie bardziej niż te butelki , chyba nie ma wyboru...chLop jak dąb wyrósł mi :)

reklama
cosiek chodzę do Medicovera obiecali wyniki przesłać mi dziś do 20 - stej wiec czekam:)
Majka mi też gin kazał robić krzywą cukrową w 27 tygodniu, ale polazłam wcześniej - po wczorajszej wizycie usg (niunia duża i stad moje schizowanko, czy cukrzyca mi sie nie przyplątała)

a ja bylam dzisiaj na usg i... bez zmian:-( szyjka ok 3cm i zamknieta.. ale na razie:baffled: jest bardzo podatna - to moje 3 dziecko..lozysko bez zmian hlip hlip, bardzo nisko, praktycznie na szyjce:-(
lezec lezec i lezec...
w dusze..
kolejne usg 10 pazdziernika:-(

zdolowalam sie, ide wziac kapiel i spac...

najwazniejsze ze Mloda zdrowiutka, silna i ja tez zdrowa.. tylko to pieprzone lozysko:baffled:

tiluchna - no to popłaczemy razem , mnie też dziś jakieś smuteczki nawiedziły , niby szyja długa bo 5 cm i twarda od dołu zamknięta to od środka coś się zaczyna knocić , zrobiło się małe v alenawet nie mierzył , może ze 3 mm , kazał nie shizować , ale jak ? :baffled: leże , a moja rwa daje się we znaki ... szukałam w necie tego ujścia v kształtnego , ale znalazłam tylko ze 3 wpisy i to u dziewczyn z kródkimi szyjkami po 10 mm , miękimi itp a to zupełnie inaczej niż u mnie ....

A z łożyskiem to ci się dźwignie spokojnie :-)

Cześć babki :),

Wpadam na chwilkę, bo padam już na twarz, a jeszcze robota przede mną :/. Muszę spakować nas na jutro, bo jedziemy z mężem na wesele, a Mała zostaje u dziadków (pierwszy raz!). Jestem cała w nerwach, nie myślałam, że tak będę przeżywać rozstanie z dzieckiem...Masakra. Nie będzie mnie niniejszym do poniedziałku, mam nadzieję, że zdołam Was nadrobić;-)

mb89 ja miałam dla córci szklane butelki dr. Browna. Są super, bardzo je lubiłam. Tylko nie ma co ukrywać, ciężko się nimi operuje, bo ciężkie. Długo stygną po parzeniu i łatwo je utrącić niechcący. Natomiast dużo łatwiej się je "konserwuje", domycie z tłustego mleka to pestka, w przeciwieństwie do plastików. Dla Mateusza też bym chciała szkło na początku, zobaczymy jak wyjdzie.
Potem używałam Aventów złotych, z takiego specjalnego twardego plastiku, też bardzo fajne.

tiluchna współczuję łożyska przodującego, leżenie nic fajnego...:baffled: Dzielna bądź, już niewiele nam zostało:tak:! Najważniejsze, że szyjka trzyma i dzidzi zdrowa:-)

mamaktosia mój też tak leży, do tego łożysko nisko, ale ja ciągle jestem myśli, że się opodniesie, Młody przekręci i będę rodzić naturalnie
tiluchna Ty już praktycznie wszystko masz:) a z tywoim łożyskiem to naprawdę jakiś niefart ;/ trzymam kciuki, żeby zmieniło miejsce!
majka może Ci się nie udać nadrobić ;) Ja czasami nie zaglądam 2 dni i już mam problem hehe

mb89 - ja nie mam przekonania jeśli chodzi o bezpieczeństwo z tą szklaną butelką, mam nadzieje, że te plastikowe bez biosfenolu
są ok.
Ania-Bydgoszcz - no pewno się nie zmarnują te dwójeczki :-)
lucere, cosiek - czyli Madele kupujecie jak ona cenowo wygląda, wiem że mają super laktatory? ja dla Franka miałam Avent butelki były ok a z Madeli miałam tylko krem do sutków też był ok.
awunia - torba już gotowa?? Fajnie, że masz miejsce w sypialni by 2 komody zmieścić u mnie chyba miejsca na komodę nie wygospodaruję
mamaktosia - myślałam że to badanie glukozy mają wszystkie ciężarne
tiluchna - nie pozostaje Ci nic jak leżeć i odpoczywać tylko łatwo powiedzieć jak się ma starszaki w domu
Ja też już uciekam spać jutro o 11 jedziemy z Frankim na cały dzień na wieś.

reklama
Do góry