reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

tiluchna,mamaktosia - uważajcie na siebie, polegujcie przy każdej możliwej chwili. Już tyle za Wami, ostatnie miesiace tylko przetrzymac!
ewa81r - ja kupiłam butle Medeli (48 zł) i laktator Medeli (270zł), butlę bo przekonał mnie ten smoczech, chcę by Mała była na cycu, a wyjsc tez czasami trzeba. Laktator - bo był najtańszy(Avent kosztował coś ponad 300zł) po powrocie do domu go włączyłam "na sucho" i jest dość głośny :baffled:
Ja obebrałam wyniki mojej glukozy - psi węch nie mylił:no:
na czczo - 93,9 norma 60-99
po 1h - 186,3 norma 180
po 2 h - 146,8 norma 140

No to dooooopa! Wyszło, że ciążowa cukrzyca! We wtorek do diabetolog:no:tylko co ja mam do tego czasu jesc? muszę jakiś jadłospis znaleźć :szok:Masakra. Zawsze pzed ciążą miałam niski cukier, a tu masz dziadostwo jakieś się przyplątało:-(

reklama
mamaktosia czytam na naszym forum o cukrzycy - kurcze dieta i kłucie by zmierzyć cukier mnie czeka:baffled:tak się zastanawiam co mogło wywołać to paskudztwo...miłośc do owoców i słodyczy? Trzymam kciuki, by Ciebie to nie dopadło, bo liczenie każdej kromeczki chleba do przyjemnych nie nalezy, no ale dla zdrowia Małej to muszę sie jakoś ogarnąć, przestać wyć, uszy w górę i pożegnać produkty z cukrem:baffled:

.....
lucere, cosiek - czyli Madele kupujecie jak ona cenowo wygląda, wiem że mają super laktatory? ja dla Franka miałam Avent butelki były ok a z Madeli miałam tylko krem do sutków też był ok.
............
Ja też już uciekam spać jutro o 11 jedziemy z Frankim na cały dzień na wieś.

Ja miałam przy synku laktator medeli ręczny (mam go do dzisiaj) był dobry, ale strasznie się przy nim namachałam. Mój synek był na cycu do 8 miesiąca i czasami jak chciałam opuścić jakieś karmienie laktator był nieoceniony. Bardzo przydał mi się także laktator przy nawale pokarmu i przy zapaleniu piersi :tak:. Teraz odkupiłam od koleżanki laktator też medeli ale już elektryczny o taki:

Ale marzył mi się taki mniejszy elektryczny, który jest przede wszystkim lżejszy ale i droższy :( :

Trzymam kciuki za udany wyjazd, odpoczywaj ile się da.

Ania_Bydgoszcz szok! Ale będzie dobrze, bo musi być, diabetolog Ci wszystko powie, trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło jak trzeba!:tak: Ja też uwielbiam owoce i czasem coś słodkiego przegryźć, a niedaleko mój wynik był od granicy cukrzycowej, tak mi mówił lekarz i też będę się pilnować, ale póki co cukrzycy nie mam i oby tak zostało:blink:
tiluchna kurcze, też trzymam kciuki, żeby było ok, jeszcze Ci się podniesie, jest na to jeszcze czas:tak: Odpoczywaj dużo i nie zamartwiaj się za dużo:tak:
mamaktosia dzięki :tak: I trzymam kciuki i za Ciebie, żeby było ok :tak:

ewa81r spakowana, bo w razie czego warto mieć już ją gotową, a tylko drobiazgi zostaną mi do dopakowania :tak: Ja jestem osobą, która lubi mieć wszystko wcześniej "w razie czego" ;-) A komody dostawimy w drugim pokoju, bo mamy dwa do dyspozycji, jeden to sypialnia, drugi to taka kuchnio - jadalnio - salonik i musimy kupić meble, więc najlepiej wyjdziemy, jeśli komody zakupimy bo w sumie nic innego się nie zmieści;-)

-Aia- udanej zabawy! Oby wesele było udane:tak:

Ja dziś zrobię obiadek, ogarnę dom i siebie i jadę do teściów na grilla:-)
Dziewczynki udanego dnia Wam życzę!:-)

dziekuje :* dzisiaj juz lepiej :tak: obiecuje, ze juz nie bede marudzic :zawstydzona/y:

mamaktosia - jak sie dzisiaj czujesz ?:* ja juz nic nie szukam i nie czytam:no: po prostu bede miec caly czas wlaczona czerwona lampke w glowie i uwazala a tak to usmiech, zero stresu (no o tyle o ile mozliwe :p) i egoistycznie podejsc do obowiazkow domowych:tak: czyli dac szanse wykazania sie mezowi:-p

Mamuska - kiedy masz kolejne usg?

Aia - dobrej zabawy!!!! a coreczka na pewno da sobie rade!;-) mysle ze mamy przezywaja bardziej hehe, a dla dziecka to cos nowego i ekscytujacego:-D

u mnie dzieciaki do tej pory nocowaly 2 razy poza domem
raz po kupieniu domu kiedy mielismy parapetowke:-D wow.. to byla noc;-)
no i teraz jak wyladowalam w szpitalu i maz przy mnie siedzial
ale dla dzieciakow bylo to cos superowego! jechali do cioci i wujka (nasi przyjaciele, maja 2 dzieci w tym samym wieku) i mieli swoje pierwsze prawdziwe sleep over! LOL
teraz tez ich szykujemy jak bede szla do porodu ze beda szli do cioci Kasi
wiec nie tylko ja bede miec walizke przygotowana ale i oni:-D:-D

co do butelek - to ja mam plastikowe TT Zobacz załącznik 580210dokladnie takie;-) i nawet sie nie zastanawialam nad szklanymi :sorry2: te sa wygodne, sprawdzone przy 2 dzieci :tak:

Cosiek - po prostu nie ma sensu robienia wczesniej bo do 33 ma juz sie podniesc i wtedy zadecyduja co dalej
i tak mam usg dosyc czesto:dry: no teraz poszlam prywatnie bo chcialam sie uspokoic i uslyszec pozytywne wiesci.. ekhm.. nie za bardzo wyszlo:dry::zawstydzona/y:

Ewo - udanego dnia na wsi :)

Kogasica - pisz jak bylo a nie tam nadrabiac:-D

Aniu _ Bydgoszcz
- o masz ci los!!:shocked2: ale to cukrzyca ciazowa wiec przynajmniej szczescie w nieszczesciu, ze zniknie zaraz po porodzie:dry: teraz TY tez uwazaj na siebie! pewnie bedziesz czescies chodzic na badania teraz i beda co chwile sprawdzac cukier..
ale, zes miala czutke...

Cosiek - ja tez zamierzam sie skusic na medele elektr.:tak:

Awunia - ja tez tak lubie, byc zawsze dwa kroki do przodu;-) milego dnia!!!

Aniu moja przyjaciółka też miała cukrzycę ciążową mniej więcej na takich wynikach jak Ty - czyli niewielkie odchyły. Dostała dietę i kuła się w palec, ale obyło się bez insuliny. Mam nadzieję, że u Ciebie też się uda. najważniejsze, że wiesz na czym stoisz.

Cosiek ja też chcę kupić laktator elektryczny, bo słyszałam, że ręcznym to się można zajechać.

Ania wyniki są niedużo ponad normę, więc może jest jeszcze szansa, że po powtórce spadną...
tiluchna usg mam dopiero 15 października. Nie mam zwiększonej liczby usg przez te łożysko. Powiedział, że w 30 tyg wystarczy. W razie jakiś plamień mam tylko od razu przybiegać (odpukać nic się takiego nie dzieje)
Aia baw się dobrze. Też bymm sobie poszła na wesele :) w tym roku mieliśmy tylko jedno, za to w przyszłym szykuje nam się 5, więc babcie będą miały, co robić ;D

reklama
Magda- ja miałam ręczny i powiem Ci, że w sumie nie było tak źle...przecież tak na prawdę tego ściągania jest niewiele u większości kobiet. Ja bym raczej nie kupowała elektrycznego (nowego przynajmniej) zanim nie urodzi się dziecko i nie zobaczysz na czym stoisz. No chyba, że tak jak Cosiek masz możliwość odkupić od kogoś...no bo kupować laktator za 3 stówy po to tylko, aby ściągnąć 10 razy w przypadku wyjść to chyba bez sensu...zresztą nie wiem.

U nas istny armagedon, Filip zaraził się od tatusia i ma gile do pasa. Budzi się w nocy po 10 razy:( mam w planach dzisiaj większe zakupy, w tym Ikeę, bo coś mi się wydaje, że zaraz przyjdzie na mnie pora grrrrrrrrr:no:

Do góry