reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Awunia - już przeczytałam ! Super się wizyta udała ! cieszę się !:-)
Majka - krzywą robi się między 24 a 28 tc zazwyczaj bliżej 28 bo łatwiej wykryć podobno. Ja np w poprzedniej ciąży nie miałam , ale po pierwsze byłam młoda :-D a po drugie zawsze mi za niski cukier wychodziL i ginek nie widział potrzeby. Ale nie wiem czy np coś się nie zmieniło i nie jest to obowiązkowe badanie.

Dziewczyny dobrze piszecie co butelka szklana to szklana , ale te z plastyku też podobno są bez szkodliwych związków. Mój młody pił z butelki dosłownie kilka razy , ale za to z kubeczków i bidonów to tak do 1,5 roku napewno i to wszystko też plastyk i guma , naczyńka dla dzieci miseczki itp plastyk i melanina która przeraża mnie bardziej niż te butelki , chyba nie ma wyboru...chLop jak dąb wyrósł mi :)

reklama
cosiek chodzę do Medicovera obiecali wyniki przesłać mi dziś do 20 - stej wiec czekam:)
Majka mi też gin kazał robić krzywą cukrową w 27 tygodniu, ale polazłam wcześniej - po wczorajszej wizycie usg (niunia duża i stad moje schizowanko, czy cukrzyca mi sie nie przyplątała)

a ja bylam dzisiaj na usg i... bez zmian:-( szyjka ok 3cm i zamknieta.. ale na razie:baffled: jest bardzo podatna - to moje 3 dziecko..lozysko bez zmian hlip hlip, bardzo nisko, praktycznie na szyjce:-(
lezec lezec i lezec...
w dusze..
kolejne usg 10 pazdziernika:-(

zdolowalam sie, ide wziac kapiel i spac...

najwazniejsze ze Mloda zdrowiutka, silna i ja tez zdrowa.. tylko to pieprzone lozysko:baffled:

tiluchna - no to popłaczemy razem , mnie też dziś jakieś smuteczki nawiedziły , niby szyja długa bo 5 cm i twarda od dołu zamknięta to od środka coś się zaczyna knocić , zrobiło się małe v alenawet nie mierzył , może ze 3 mm , kazał nie shizować , ale jak ? :baffled: leże , a moja rwa daje się we znaki ... szukałam w necie tego ujścia v kształtnego , ale znalazłam tylko ze 3 wpisy i to u dziewczyn z kródkimi szyjkami po 10 mm , miękimi itp a to zupełnie inaczej niż u mnie ....

A z łożyskiem to ci się dźwignie spokojnie :-)

Cześć babki :),

Wpadam na chwilkę, bo padam już na twarz, a jeszcze robota przede mną :/. Muszę spakować nas na jutro, bo jedziemy z mężem na wesele, a Mała zostaje u dziadków (pierwszy raz!). Jestem cała w nerwach, nie myślałam, że tak będę przeżywać rozstanie z dzieckiem...Masakra. Nie będzie mnie niniejszym do poniedziałku, mam nadzieję, że zdołam Was nadrobić;-)

mb89 ja miałam dla córci szklane butelki dr. Browna. Są super, bardzo je lubiłam. Tylko nie ma co ukrywać, ciężko się nimi operuje, bo ciężkie. Długo stygną po parzeniu i łatwo je utrącić niechcący. Natomiast dużo łatwiej się je "konserwuje", domycie z tłustego mleka to pestka, w przeciwieństwie do plastików. Dla Mateusza też bym chciała szkło na początku, zobaczymy jak wyjdzie.
Potem używałam Aventów złotych, z takiego specjalnego twardego plastiku, też bardzo fajne.

tiluchna współczuję łożyska przodującego, leżenie nic fajnego...:baffled: Dzielna bądź, już niewiele nam zostało:tak:! Najważniejsze, że szyjka trzyma i dzidzi zdrowa:-)

mamaktosia mój też tak leży, do tego łożysko nisko, ale ja ciągle jestem myśli, że się opodniesie, Młody przekręci i będę rodzić naturalnie
tiluchna Ty już praktycznie wszystko masz:) a z tywoim łożyskiem to naprawdę jakiś niefart ;/ trzymam kciuki, żeby zmieniło miejsce!
majka może Ci się nie udać nadrobić ;) Ja czasami nie zaglądam 2 dni i już mam problem hehe

mb89 - ja nie mam przekonania jeśli chodzi o bezpieczeństwo z tą szklaną butelką, mam nadzieje, że te plastikowe bez biosfenolu
są ok.
Ania-Bydgoszcz - no pewno się nie zmarnują te dwójeczki :-)
lucere, cosiek - czyli Madele kupujecie jak ona cenowo wygląda, wiem że mają super laktatory? ja dla Franka miałam Avent butelki były ok a z Madeli miałam tylko krem do sutków też był ok.
awunia - torba już gotowa?? Fajnie, że masz miejsce w sypialni by 2 komody zmieścić u mnie chyba miejsca na komodę nie wygospodaruję
mamaktosia - myślałam że to badanie glukozy mają wszystkie ciężarne
tiluchna - nie pozostaje Ci nic jak leżeć i odpoczywać tylko łatwo powiedzieć jak się ma starszaki w domu
Ja też już uciekam spać jutro o 11 jedziemy z Frankim na cały dzień na wieś.

reklama
Do góry