reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam z rana :) Poprawił mi się humor jak przeczytałam o tych kg kupy hahaha wyobrażacie sobie jakie pojemne są trójki?? przez miesiąc chyba nie trzeba by było zmieniać:-D
1majka1 witaj! Chyba wszystkich postów nie jesteś w stanie przeczytać mnie nie było miesiąc i nie dałam rady...

Jeśli chodzi o tą wprawę przy drugim to nie do końca tak jest ja jestem ogólnie niezdecydowana i zawsze się zastanawiam co lepsze czy takie czy takie M zawsze szału dostaje. Wczoraj w rossmanie kupiłam lipidowy żel Mixa baby - słyszałyście coś o tej marce wydała mi się fajna.

Z tymi przydatnymi rzeczami też różnie z doświadczenia po franku wszystkim odradzałam kupowanie rożka bo nigdy nie użyłam ale teraz wiem że nie użyłam bo były upały a w grudniu na pewno użyję i mam śliczny nowy rożek po franusiu Pokoje, meble młodzieżowe i dziecięce: łóżeczka, łóżka piętrowe, regały itp. | Piętrus

reklama
Ewa - też mam rożek po synku ....nie użyty ani razu ...nawet nie pamiętam jak wygląda , leży oryginalnie zapakowany u mamy na strychu ... muszę tam niebawem zaglądnąć , ciekawe jakie skarby jeszcze zajdę , ostatnio mama znalazła moją koszulę do karmienia , taką z wycięciami , też nie korzystałam z niej , bo wycięcia były za małe , a kosxula za duża , wzięłam M a wyglądała jak XL , uciskała piersi , mleko się lało ... sprawdziła się koszulka nocna na ramiączkach z F&F ...

1majka1 - witaj ! Napisz coś o sobie !

Piękna -.... to już nie długo !!!!!! Stresik masz ?:-)

Aia - jak się nie mylę pisałaś kiedyś że lubisz poszperać w ciuszkach , ja też lubię , ale niestety tu gdzie mieszkam nie ma ani jednego , ale wczoraj byłam w Sosnowcu i wyszperałam 2 tuniki z HM i Dorothy Perkins za 4 zeta , ta z hm z metką ...

Po wczorajszej glukozie cały dzień byłam śpiąca , może to zły znak ? Glukoza sama w sobie :-D niezła , ale ja potrafię nutelle łyżką zjeść ... tylko to czekanie ....nie nawidzę czekać ! Dziś leże cały dzień , bo po południu muszę na zakupki jechać .

Miłego dnia !

Hej Grudnioweczki:-D

co do kupowania rzeczy to ja tez mam dylematy:zawstydzona/y: a nie powinnam w koncu to juz trzecie;-)
po Mlodszym wszystko oddalam wiec kupowalam na nowo;-)

i dalej mam dylematy - czy brac czy nie:-p

jak na razie mam wozek, fotelik samochodowy, ubranka (tak ilosciowo na spokojnie;-)) kolyske, przescieradelka, 3 kocyki, posciel do wiekszego lozeczka po zmianie, lozko po kolysce, 12 pieluszek tetrowych (to wiem ze szlo u mnie bo uzywalam jaklo podkladke do spania np. na sztucznych tkaninach albo do wycierania po ulewaniu/odbeknieciu ;-)) 2 kombinezony 0-3 i jeden 3-6, stolik do przewijania + mata do przewijania, 2 x mata edukacyjna, bouncer, karuzela, sterylizator +
6 butelek - bardzo chce karmic piersia ale po 2 dzieci przy ktorych sie nie udalo:-( wiem ze zycie potrafi platac figle (np. po 1 porodzie musialam zostac w szpitalu - mialam krwotok - a maz byl sam z parodniowa niunia w domu i musial ja karmic wiec nie zamierzam go tym razem obarczac jeszcze jezdzeniem po sklepach i kupowaniem sprzetu do karmienia) a predzej czy pozniej butelki sie przydaja ;) chociazby do herbatek:tak:..
torba do szpitala + wszystko co do niej wlozyc trzeba juz kupione i dla maluszka wyprawka do szpitala przygotowana..

zostalo mi tylko : wanienka, kosmetyki, pieluszki, chusteczki itd + niania elektroniczna aaa i smoczki;-)
i chyba tyle:zawstydzona/y:

nad rozkiem sie zastanawiam..hmm nigdy nie mialam ale...;-)

u mnie leci, mama dzisiaj wrocila do domu, zaczelam 3 trymestr wiec nawet gdyby Mloda chciala wyjsc wczesniej to ma teraz 97% szans - nie tak jak wtedy gdy zatrzymywali porod w 24tyg
ja sie juz mniej oszczedzam - wrecz zyje normalnie tylko nie dzwigam:tak:

teraz 2 tyg na wyzszych obrotach a pozniej starszaki do szkoly od 9-15 wiec bede miala labe:-D
zaraz mi sie konczy zwolnienie lekarskie i od 8 wrzesnia juz macierzynskie:-D

ogolnie pozytywne nastawienie na maxa - bo nie dawalam rady siedziec/ lezec na tylku i martwic sie ze cos sie w kazdej chwili moze zdarzyc..

wizyty mam raz w tygodniu na kontrole, dbaja o mnie.. a raczej o nas:) to dobrze:tak:
kolejne usg mam 10 pazdziernika i na tej podstawie stwierdza czy i kiedy bede miec cc
moje lozysko splatalo dodatkowego figla bo nie dojsc ze jest przednie to jeszcze zachodzi troszke na przod - dokladnie gdzie jest ciecie do cc - wiec trzeba sie bedzie szykowac na spory krwotok z mozliwoscia transfuzji.. obled.. takze serio modle sie o to podniesienie:tak:

co do pieluszek to i ja sie ostatnio dalam nabrac:zawstydzona/y: o maly wlos bym kupila wlasnie rozmiar 2 .. nie wiem jak ja patrzylam:baffled:

pozdrawiam:-D:-D

mamaktosia - mi tez glukoza mega smakowala:-D:-D:-D zreszta tutaj daja niegazowana lukozade;-) a czekanie? okropne.. i jeszcze te niewygodne krzesla..

ja omijam sklepy z ubrankami szerokim lukiem bo bym zbankrutowala:zawstydzona/y: muslalam sobie napisac dokladnie co mam na kartce i nosic ja przy sobie - ze juz wiecej na razie nie trzeba - zawsze bedzie mozna podjechac i dokupic:zawstydzona/y:

Tiluchna - u kochana to ty też już prawie wszystko masz !:-) ja ruszam na zakupy po następnym usg , chyba 10 albo 11 września będę miała , u mnie łożysko już 4 cm nad szyjką więc luz , ale za to szyjka co prwda 5 cm ale od wewnątrz kształt v czyli malutkie rozwarcie ... a poazatym młody dalej leży wzdłóż brzucha , po prawej ma głowe a po lewej nogi ... i jak to się nie zmieni to cc , oswajam się już z tą myślą ...
Wspominając ostatni poród to może i lepiej !:laugh2:
Trzymaj się dzielnie !

mamaktosia:-D:-D czyli chyba cc pisane Ci;-) ale widze, ze pozytywnie nastawiona jestes:tak: zaraz mnie troszke ta pozytywnoscia bo ja trzese portkami jak nie wiem co...:zawstydzona/y:

Ewa mam białe pokrowce, a chcę uszyć kolorowe, więc będę się wzorować.

Majka
witamy serdecznie :)

Aia
dzięki za wskazówki odnośnie pampków! Ten zakup jeszcze przede mną i zupełnie nie wiedziałam jak się do tego zabrać :)

U mnie też najgorsze było to czekanie po glukozie i wbijanie się w żyłę, bo tylko na lewej ręce mam dobrą żyłę. Na prawej są cieniutkie i wbijają się po 100 razy. Także wyszłam z badania głodna, z obolałym od krzesełka tyłkiem i z siniakiem :) Sweet!

Magda - to sa prawdziwe 'uroki ciazy' :D
ja tez mam problemy z pobieraniem krwi bo zyly sa schowane i uciekaja..
a jeszcze po wyjsciu ze szpitala mialam wszystko sino zielone i obolale
co mnie zszokowalo babeczka przy glukozie wbila sie bezblednie w miejsce z ktorego jeszcze mi nigdy nie pobierano:szok: nic nie bolalo i ciach pach po krzyku.. dorobila mi tylko kolejnego siniaka:-D

mamaktosia - mnie glukoza czeka za tydzień ja też lubię słodycze ale bez przesady w poprzedniej ciąży pół cytryny sobie wcisnęłam do glukozy :)
tiluchna - ale masz przeboje biedna. W każdym razie zazdroszczę już tak przygotowanej wyprawki, lukozada to prawie coś takiego jak moja lemoniada czyli: woda, glukoza 75mg, cytryna1/2 ;)
Magda - mam brzydkie krzesła i nie pasują mi do salonu nie mam teraz kasy na zakup nowych i też myślałam o pokrowcach szarych.

reklama
1majka1 witamy :-) i miłej lektury
pięknaszyszunia z tą kupą to mega akcja:) ja też jestem nowicjuszką co do papmków, ale na to bym nie wpadła nigdy:-D
tiluchna to jesteś już przygotowana na każdą ewentualność... my to mamy w większości przed nami:tak:

Do góry