reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam z rana :) Poprawił mi się humor jak przeczytałam o tych kg kupy hahaha wyobrażacie sobie jakie pojemne są trójki?? przez miesiąc chyba nie trzeba by było zmieniać:-D
1majka1 witaj! Chyba wszystkich postów nie jesteś w stanie przeczytać mnie nie było miesiąc i nie dałam rady...

Jeśli chodzi o tą wprawę przy drugim to nie do końca tak jest ja jestem ogólnie niezdecydowana i zawsze się zastanawiam co lepsze czy takie czy takie M zawsze szału dostaje. Wczoraj w rossmanie kupiłam lipidowy żel Mixa baby - słyszałyście coś o tej marce wydała mi się fajna.

Z tymi przydatnymi rzeczami też różnie z doświadczenia po franku wszystkim odradzałam kupowanie rożka bo nigdy nie użyłam ale teraz wiem że nie użyłam bo były upały a w grudniu na pewno użyję i mam śliczny nowy rożek po franusiu Pokoje, meble młodzieżowe i dziecięce: łóżeczka, łóżka piętrowe, regały itp. | Piętrus

reklama
Ewa - też mam rożek po synku ....nie użyty ani razu ...nawet nie pamiętam jak wygląda , leży oryginalnie zapakowany u mamy na strychu ... muszę tam niebawem zaglądnąć , ciekawe jakie skarby jeszcze zajdę , ostatnio mama znalazła moją koszulę do karmienia , taką z wycięciami , też nie korzystałam z niej , bo wycięcia były za małe , a kosxula za duża , wzięłam M a wyglądała jak XL , uciskała piersi , mleko się lało ... sprawdziła się koszulka nocna na ramiączkach z F&F ...

1majka1 - witaj ! Napisz coś o sobie !

Piękna -.... to już nie długo !!!!!! Stresik masz ?:-)

Aia - jak się nie mylę pisałaś kiedyś że lubisz poszperać w ciuszkach , ja też lubię , ale niestety tu gdzie mieszkam nie ma ani jednego , ale wczoraj byłam w Sosnowcu i wyszperałam 2 tuniki z HM i Dorothy Perkins za 4 zeta , ta z hm z metką ...

Po wczorajszej glukozie cały dzień byłam śpiąca , może to zły znak ? Glukoza sama w sobie :-D niezła , ale ja potrafię nutelle łyżką zjeść ... tylko to czekanie ....nie nawidzę czekać ! Dziś leże cały dzień , bo po południu muszę na zakupki jechać .

Miłego dnia !

Hej Grudnioweczki:-D

co do kupowania rzeczy to ja tez mam dylematy:zawstydzona/y: a nie powinnam w koncu to juz trzecie;-)
po Mlodszym wszystko oddalam wiec kupowalam na nowo;-)

i dalej mam dylematy - czy brac czy nie:-p

jak na razie mam wozek, fotelik samochodowy, ubranka (tak ilosciowo na spokojnie;-)) kolyske, przescieradelka, 3 kocyki, posciel do wiekszego lozeczka po zmianie, lozko po kolysce, 12 pieluszek tetrowych (to wiem ze szlo u mnie bo uzywalam jaklo podkladke do spania np. na sztucznych tkaninach albo do wycierania po ulewaniu/odbeknieciu ;-)) 2 kombinezony 0-3 i jeden 3-6, stolik do przewijania + mata do przewijania, 2 x mata edukacyjna, bouncer, karuzela, sterylizator +
6 butelek - bardzo chce karmic piersia ale po 2 dzieci przy ktorych sie nie udalo:-( wiem ze zycie potrafi platac figle (np. po 1 porodzie musialam zostac w szpitalu - mialam krwotok - a maz byl sam z parodniowa niunia w domu i musial ja karmic wiec nie zamierzam go tym razem obarczac jeszcze jezdzeniem po sklepach i kupowaniem sprzetu do karmienia) a predzej czy pozniej butelki sie przydaja ;) chociazby do herbatek:tak:..
torba do szpitala + wszystko co do niej wlozyc trzeba juz kupione i dla maluszka wyprawka do szpitala przygotowana..

zostalo mi tylko : wanienka, kosmetyki, pieluszki, chusteczki itd + niania elektroniczna aaa i smoczki;-)
i chyba tyle:zawstydzona/y:

nad rozkiem sie zastanawiam..hmm nigdy nie mialam ale...;-)

u mnie leci, mama dzisiaj wrocila do domu, zaczelam 3 trymestr wiec nawet gdyby Mloda chciala wyjsc wczesniej to ma teraz 97% szans - nie tak jak wtedy gdy zatrzymywali porod w 24tyg
ja sie juz mniej oszczedzam - wrecz zyje normalnie tylko nie dzwigam:tak:

teraz 2 tyg na wyzszych obrotach a pozniej starszaki do szkoly od 9-15 wiec bede miala labe:-D
zaraz mi sie konczy zwolnienie lekarskie i od 8 wrzesnia juz macierzynskie:-D

ogolnie pozytywne nastawienie na maxa - bo nie dawalam rady siedziec/ lezec na tylku i martwic sie ze cos sie w kazdej chwili moze zdarzyc..

wizyty mam raz w tygodniu na kontrole, dbaja o mnie.. a raczej o nas:) to dobrze:tak:
kolejne usg mam 10 pazdziernika i na tej podstawie stwierdza czy i kiedy bede miec cc
moje lozysko splatalo dodatkowego figla bo nie dojsc ze jest przednie to jeszcze zachodzi troszke na przod - dokladnie gdzie jest ciecie do cc - wiec trzeba sie bedzie szykowac na spory krwotok z mozliwoscia transfuzji.. obled.. takze serio modle sie o to podniesienie:tak:

co do pieluszek to i ja sie ostatnio dalam nabrac:zawstydzona/y: o maly wlos bym kupila wlasnie rozmiar 2 .. nie wiem jak ja patrzylam:baffled:

pozdrawiam:-D:-D

mamaktosia - mi tez glukoza mega smakowala:-D:-D:-D zreszta tutaj daja niegazowana lukozade;-) a czekanie? okropne.. i jeszcze te niewygodne krzesla..

ja omijam sklepy z ubrankami szerokim lukiem bo bym zbankrutowala:zawstydzona/y: muslalam sobie napisac dokladnie co mam na kartce i nosic ja przy sobie - ze juz wiecej na razie nie trzeba - zawsze bedzie mozna podjechac i dokupic:zawstydzona/y:

Tiluchna - u kochana to ty też już prawie wszystko masz !:-) ja ruszam na zakupy po następnym usg , chyba 10 albo 11 września będę miała , u mnie łożysko już 4 cm nad szyjką więc luz , ale za to szyjka co prwda 5 cm ale od wewnątrz kształt v czyli malutkie rozwarcie ... a poazatym młody dalej leży wzdłóż brzucha , po prawej ma głowe a po lewej nogi ... i jak to się nie zmieni to cc , oswajam się już z tą myślą ...
Wspominając ostatni poród to może i lepiej !:laugh2:
Trzymaj się dzielnie !

mamaktosia:-D:-D czyli chyba cc pisane Ci;-) ale widze, ze pozytywnie nastawiona jestes:tak: zaraz mnie troszke ta pozytywnoscia bo ja trzese portkami jak nie wiem co...:zawstydzona/y:

Ewa mam białe pokrowce, a chcę uszyć kolorowe, więc będę się wzorować.

Majka
witamy serdecznie :)

Aia
dzięki za wskazówki odnośnie pampków! Ten zakup jeszcze przede mną i zupełnie nie wiedziałam jak się do tego zabrać :)

U mnie też najgorsze było to czekanie po glukozie i wbijanie się w żyłę, bo tylko na lewej ręce mam dobrą żyłę. Na prawej są cieniutkie i wbijają się po 100 razy. Także wyszłam z badania głodna, z obolałym od krzesełka tyłkiem i z siniakiem :) Sweet!

Magda - to sa prawdziwe 'uroki ciazy' :D
ja tez mam problemy z pobieraniem krwi bo zyly sa schowane i uciekaja..
a jeszcze po wyjsciu ze szpitala mialam wszystko sino zielone i obolale
co mnie zszokowalo babeczka przy glukozie wbila sie bezblednie w miejsce z ktorego jeszcze mi nigdy nie pobierano:szok: nic nie bolalo i ciach pach po krzyku.. dorobila mi tylko kolejnego siniaka:-D

mamaktosia - mnie glukoza czeka za tydzień ja też lubię słodycze ale bez przesady w poprzedniej ciąży pół cytryny sobie wcisnęłam do glukozy :)
tiluchna - ale masz przeboje biedna. W każdym razie zazdroszczę już tak przygotowanej wyprawki, lukozada to prawie coś takiego jak moja lemoniada czyli: woda, glukoza 75mg, cytryna1/2 ;)
Magda - mam brzydkie krzesła i nie pasują mi do salonu nie mam teraz kasy na zakup nowych i też myślałam o pokrowcach szarych.

reklama
1majka1 witamy :-) i miłej lektury
pięknaszyszunia z tą kupą to mega akcja:) ja też jestem nowicjuszką co do papmków, ale na to bym nie wpadła nigdy:-D
tiluchna to jesteś już przygotowana na każdą ewentualność... my to mamy w większości przed nami:tak:

Do góry