reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Nadrobilam :-) ufff...
Moj urlop...Cudo:-) Jak ja sie obijalam,nic nie robilam,jak nie lezalam to siedzialam:-)aluszek mial szanse wykazac sie w brzuszku bo mama nigdzie nie biegala tylko odpoczywala;-) Zostalam porzadnie "przekopana";-) Fabian ciagle z babcia,maz z tata przy procentach oczywiscie :-/ no ale ja sie wybyczylam :-) Witam Was kochane mocno,trzymam kciuki i nie martwmy sie na zapas:-) Wazne ze nasze dzieciatka dalej w brzuszkach :-) Buziole!!

reklama
Pauletta ja teraz nie planuję kupować, poczekam czy będzie potrzeba. Ale jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć i pompować jak okaże się, że mam sporo pokarmu :) Ja też pociągam nosem i mam zawalone gardło - witajcie w klubie!

Kogasica- zazdrość mnie zżera! Jak ja bym się pobyczyła...w rezultacie pozostaje to jednak w sferze nieosiągalnej...dziecko niespełna półtoraroczne nie daje człowiekowi na wiele wytchnienia;P a teraz czeka nie jeszcze pewnie tydzień kiblowania w chałupie także ekstraaaaaa!

Magda- hehe, ja kupiłam ręczny Aventu, a następnie go zjarałam w garnku, bo nastawiłam zły palnik w kuchence. W rezultacie, ponieważ szliśmy na wesele kupiłam drugi i użyłam go raz:D

Magda - miałam i taki i taki , u mnie wygrał ręczny avent z nakładką masującą a w nawale mlecznym najlepszy laktator ....ręka :baffled: bezpośrednio do butelki , bo obie maszyny były ał ... ale ja mocno mleczna byłam

Tiluchna - no dziś 100 razy lepiej , mój gin jest panikarzem , tak jak ja ...oglądałam te usg szyjkę zmierxył , ale w miejscu gdzie jest mierzona nie ma lejka , jest powyżej szyjki , nawet tego nie opisywał , opisał łożysko , wody , itp a o szyjce echo powiedział to co pisałam długa i twarda ale v kształtna , koniecxna kontrola za 2 tyg .... dodał że na tym etapie to nawet zew. rozwarcie może się pojawić u wieloródki , i jak jest do 2 palcy to 2 tyg leżenia i się zamknie. Ale wiadomo życie to nie bajka i koszmary się zdarzają...sama znam kilka takowych ... Z synem na tym etapie miałam niecałe 3 cm i groził mi krążek , potem ok 33 tc zrobiło się rozwarcie ...

Awunia - udanego grilla :)

Ania - może być ...ja też żyję owocami i węglowodanami ... w razie czego będziemy się wspierać :)

A ja po 3 dniach leżenia zamierzam dziś jechać na spacerek , już mnie wszystko boli od tego leżenia

PAULETTA jak mały nie ma gorączki to możesz iść z nim na powietrze trochę, na katarek mu dobrze zrobi, no i polecam inhalacje z soli

Jeśli chodzi o laktatory to ja sobie obiecałam że przy drugim kupię elektryczny i była to pierwsza rzecz jaką kupiłam dla nowej dzidzi tzn tak właściwie dla siebie. ręką mi słabo szło, a ręcznym dobrze, ale było to męczące, nawet czasami mąż mnie "doił" obłęd, szał w trampkach. Drugą rzecz jaką kupiłam to chustę elastyczna tym razem (tez od koleżanki), teraz będę miała dwie. Bardzo dobrze wspominam kangurowanie synka i teraz chcę to powtórzyć, tym bardziej że jego grupa w przedszkolu na piętrze teraz i z wózkiem po schodach nie dam rady się wspiąć. No i nie zawsze zimą chce mi się poprzez zaspy przedzierać wózkiem, chusta na krótkie zimowe spacery też się u mnie sprawdziła.

Cosiek - dokładnie , chusta :-) jak myślę że miałabym conajmniej 2 razy dziennie zwlekać wózek po schodach , a przedszkole mam spacerkiem 2 minuty , więc na samotne wyprawy na 100 chusta , a jak będzie m w domku to niech się szarpie z wozem :)

Witam sie na chwilke :-)
tiluchna, mamaktosia dbajcie o siebie, bedzie dobrze!! Jeszcze dwa trzy miesiace musicie wytrzymac :tak:
AniaBydgoszcz a lekarz ci stwierdzil cukrzyce czy sama na podstawie wynikow ?

Szyszuniu kochana, caly czas myslalam o tobie zeby nie przegapic tego wyjatkowego dnia!!! Zycze ci jak najwiecej szczescia, radosci i beztroski na nowej drodze zycia! Wielki buziak :-):tak:

U mnie chusta jest obowiązkowa! Ta elastyczna, żeby nie musieć jej długo wiązać. Niestety muszę kupić nową, bo nie mam nikogo, kto może odsprzedać. Moja przyjaciółka ma świetną i prosta w użyciu, ale kosztuje ok 220 zł i się zastanawiam :) Mam oszczędności z leżaczka, bo dostałam od sąsiadki i tylko paski nowe kupiłam, przeszyłam i wygląda jak fabrycznie zrobione :)

koriander - lekarza mam w poniedziałek (gin) i we wtorek (diabetolog), także to są moje interpretacje wyników:cool2:
Narazie to postanowiłam się dobrze najeść przed tą dietą:-)małż słodkiego i owoców nie je, więc muszę wciągnąć co tam mam w lodówce:-Da pole do popisu jest:happy2:żyłam od początku ciązy owocami i czymś słodkim - także niech żyje przymusowe obżarstwo:-D
Mamaktosia - oby Cię ta cukrzyca ominęła, dieta to nie jest to co tygryski lubią najbardziej:no:

reklama
Do góry